Ultima actualizare: ieri, 20:58
Locale

FOTO. Gest deosebit! Un bărbat din Satu Mare hrănește zilnic porumbeii din Parcul Central

Un bărbat din municipiul Satu Mare a fost surprins mergând în fiecare dimineață în Parcul Central din oraș pentru a hrăni porumbei. Momentul a fost surprins, într-o dimineață, de un sătmărean ce l-a numit pe acesta omul cu porumbeii. El spune că păsările îl așteaptă și îl petrec zburând în jurul lui. 

„Omul cu porumbeii
Nu știu câți dintre concetățenii mei l-au văzut pe acest om…? În fiecare dimineață, vine în parcul central al orașului pentru a hrăni porumbeii urbei…
Vine cu bicicleta lui încărcată de sacoșe prin pasajul dinspre piața mare, până la trecerea de pietoni către Parc…unde, dragele păsări îl așteaptă și-l petrec zburând în jurul lui agitate și protectoare, până la intrarea în parc (ca nu cumva vreun șofer grăbit să-l lovească… !) Poate că-n graba voastră către treburile cotidiene nu l-ați observat, dar merită tot respectul nostru pentru bunătatea și sufletul lui minunat…!”, este mesajul sătmăreanului. 

19 comentarii

  1. ecologist Răspunde

    Acest asa-zis gest deosebit in multe tari se pedepseste. Stiu sigur ca si la noi sunt orase in care s-a pus pe tapet. Numai vizitati cladirea de langa sediul Electrica si va edificati de ce.

      • Manea Răspunde

        Ptr mizeria pe care o fac si ptr bolile pe care le poarta si le pot transmite la om

        • ecologist Răspunde

          @Manea. Corect. Numai cine are placerea sa stea langa ei toata ziua stie ce mizerie (găinaț acid și mirositor, praf, pene și păsări moarte) poate produce o astfel de colonie. Pentru că așa este când stau sute de păsări claie peste grămadă. Mai bine întrebați pe cineva care lucrează în clădirea menționată de mine ce și cum.
          Probabil și la noi dacă se vor aciua în zona unei anumite statui din parcul din centrul vechi cineva se va supăra ștrașnic. Bronzului nu-i face bine. La fel s-a trecut la toaletarea grosieră a copacilor de lângă spitalul vechi după un eveniment care se lasă cu depuneri de coroane. Ciorile l-au supărat atunci pe primarul de la vremea respectivă. Porumbeii nu cred că au nevoie de hrană, cel puțin nu acum. Iarna aș mai înțelege.

  2. Nicu Răspunde

    Foarte bine face că se gândește la bietele păsări. Și viețuitoarele acelea trebuie să mânânce. Mizeria se poate curăța. Oamenii nu fac oare mizerie peste tot ?

    • ecologist Răspunde

      Am înțeles că te-ai autopropus. Bravo! Și spor la treabă! Vezi că trebuie zilnic altfel nu se cunoaște deloc.
      A apărut deja primul cu reacție lacrimogenă deja.

    • Cioara Răspunde

      Problema este ca majoritatea animalelor daca au hrana din belsug se inmultesc mai bine decat in mod natural .Cum in oras nu au pradatori care sa mai rareasca din ele ,sa prinda pe cei mai slabi si bolnavi , stolul se degradeaza genetic si sanitar.Cand sunt prea multe pasari ,vin si problemele aferente ,sunt tari in care nu mai stiu cum sa scape de ele , omorarea este interzisa.

  3. H&R Răspunde

    Porumbeii, șobolanii aerului. Cred că cu asta am spus destul. Deci, ar trebui hrăniți și șobolanii, nu cumva să moară nici ei.

  4. ecologist Răspunde

    În Chennai (India) este un om care hrănește niște papagali autohtoni zi de zi de două ori. Și cheltuia jumătate din venit pe asta! La început erau câțiva zeci, apoi sute. În 2017 a ajuns la hrănirea a 2000 de papagali iar în 2019 avea în grijă 4000-5000 de papagali zi de zi de 2 ori!!! Dacă selecția naturală nu mai funcționează și intervine omul asta se poate întâmpla! Nu am eu cu porumbeii nimic dar deja sunt prea mulți. Cine nu mă crede să facă o căutare scurtă pe goagăl.

  5. Vet Răspunde

    Gainatul de porumbei este periculos, se face praf si circula in aer poate contine agenti patogeni ce provoaca boli : nu demult un baietel din Scotia a murit din cauza asta.
    Poate contine : ciuperca criptococcus, salmonella, virus meningitic, virusul bolii papagalului.

    • ecologist Răspunde

      Mulțumesc pentru susținere. Nu e vorba că aș avea ceva cu porumbeii dar prin definiție orașul este construit pentru oameni. Trebuie găsită rezolvarea în mod civilizat pentru asta.

  6. ciprian Răspunde

    Porumbei produc o cantitate mare de excremente, lăsând foarte multă murdărie pe pereți, pe balcon, pe acoperiș sau în alte locuri, ofererind o o imagine respingătoare…este o problemă și din punct de vedere igienic, apar mirosurile neplacute, plus ca sunt purtătorii unui număr mare de boli și microbi, care po fi transmise și la oameni.

    • ecologist Răspunde

      Și găinațul lor este foarte concentrat și conține acid ortofosforic. Cine este curios poate căuta pe net de ce e în stare acidul ăsta.

  7. Amna Răspunde

    Porumbeii din Centru nou nu se mai pot numi porumbei..ci gaini..nu vedeti ce grasi sunt? abia umbla.. pentru ca nu mananca sanatos..le arunca lumea paine si fornetti..mai nou nici nu se trag din calea ta..trebuie sa ai grija sa nu-i calci..ar trebui amendati cei care le arunca paine..pur si simplu sunt oameni in varsta care nu se pot odihni linistiti pe banci din cauza lor ..Apreciem gestul deosebit..dar pot transmite boli.

  8. hahaha Răspunde

    La Oradea lua amendă…

    • ecologist Răspunde

      Fii sigur. Dar noi băgăm știri din astea lacrimogene sau dăm cu cărămida-n piept ce patri(h)oți locali suntem dar de fapt ne kkm și la propriu și la figurat pe patrimoniul construit al orașului.

  9. H&R Răspunde

    Frații mei, porumbeii ca politicienii din parlamentul RO. Pana ce se plimba pe jos, mananca din palma, cand se “ridica” sus, se kk pe noi. Și tot asa sunt ambii, mult prea mulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.