Ultima actualizare: azi, 13:35

Locale

FOTO. Oșenii și-au prezentat zestrea în fața străinilor: tradițiile, bunurile cele mai de preț

Oșenii și-au prezentat zestrea în fața străinilor: tradițiile, bunurile cele mai de preț. Reprezentanţi din Slovacia, Ungaria, Ucraina şi România s-au întâlnit în capitala Ţării Oaşului în cadrul proiectului GO52, care are ca scop promovarea patrimoniului material, a poveştilor oamenilor şi stilurilor de viaţă din zonele menţionate. Slovaci, ucrainieni și maghiari au asistat la un real spectacol artistic oferit de oșeni prin care aceștia, cei din urmă, și-au prezentat cu mândrie tradițiile.
Invitații din celelalte țări au asistat inclusiv la o nuntă oșenească organizată în stil tradițional, oficiată la Muzeul în Aer Liber.
„Meșteșugurile, patrimoniul natural și istoric, gastronomia, folclorul și portul popular reprezintă comori inestimabile, care ne definesc și ne fac unici și nemuritori! 
Sub brandul Zestrea Oașului, am găzduit ieri și astăzi Festivalul Internațional GO 52 în cadrul căruia am asistat la o demonstrație de măiestrie a meșterilor noștri populari, prilej cu care am prezentat în fața dvs și a oaspeților din Slovacia, Ucraina și Ungaria bunurile noastre cele mai de preț: tradițiile.

În același timp, am avut parte și de o demonstrație pe viu a tradițiilor noastre: o nuntă tradițională pe care am oficiat-o cu multă bucurie la Muzeul în Aer Liber și care a venit să completeze în modul cel mai frumos cu putință Festivalul nostru.

Felicitări și Casă de piatră, Diana Hotcă și Petrișor Huja!
Evenimentul plin de culoare și savoare organizat în aceste zile ne-a oferit prilejul de a suda relațiile dintre oameni după un an de distanțare și izolare și demonstrează efortul pe care îl depunem constant pentru promovarea și conservarea patrimoniului cultural și istoric în zonă.
Meșteșugurile, mâncărurile tradiționale dar și spectacolele susținute astăzi de valoroși artiști români și de delegații din Slovacia, Ucraina și Ungaria, mă fac să privesc cu mândrie comunitatea noastră!
Vă invit cu drag, pe cei care nu ați făcut-o deja, să asistați la spectacolul folcloric care se desfășoară în această seară la scena de pe strada Livezilor -Muzeul în Aer Liber. 

Evenimentele au fost organizate printr-un proiect transfrontalier – Go 52 Romania – implementat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare și partenerii din Slovacia, Ucraina și Ungaria, la care Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș au fost parteneri”, a transmis pe pagina sa de Facebook primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.