Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO/VIDEO. Super distracție în Grădina Romei, la Zilele Partium. Concursuri, activități pentru copii și multă voie bună

Super distracție în Grădina Romei din municipiul Satu Mare, cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare Partium. Sătmărenii se pot bucura în acest sfârșit de săptămâna de nenumărate evenimente, de la degustări de vinuri, concursuri de gătit și evenimente sportive, până la teatru de păpuși și concerte unul și unul.

Având în vedere multitudinea de evenimente organizate în cadrul Zilelor Partium, Grădina Romei a fost luată cu asalt, în această după-masă, sâmbătă, 21 august, de părinți, copii și bunici, dornici să se bucure de surprizele pregătite de organizatori.

Sătmărenii se pot destinde în acest weekend la Curtea Vinurilor, probabil una dintre cele mai apreciate dintre locaţiile Zilelor Culturale Partium, unde discuţiile şi întâlnirile dintre prieteni sunt acompaniate de muzică plăcută şi asortate cu cele mai alese vinuri ale regiunii.

De asemenea, organizatorii au acordat, și anul acesta, o mare atenție evenimentelor sportive, cum ar fi antrenamentele de Zumba, tururile de ciclism sau turneele de șah.

Nu vor lipsi nici concursurile de gătit, în cadrul cărora echipele înarmate cu linguri de lemn și condimente cu mirosuri îmbietoare se iau la întrecere pentru a câștiga titlul de cel mai bun bucătar.

Există, desigur, și programe pentru copii la Zilele Partium. Cei mici se pot bucura, în acest weekend, de teatru de păpuși, povești muzicale și alte fel și fel de jocuri interesante.

29 comentarii

  1. Nicusor Răspunde

    O fost ceva unguroaice bune 🙂 ???? Intreb pt. un prieten 😀

  2. Norrik Răspunde

    De unde pot sa iau si eu branza ? :\

  3. Om Răspunde

    Da. Daca nu se numeau Partium. Asa mi-e sila. Puteau fi numite oricum dar ungurocii cauta intotdeauna nume bozgoresti.

    • @Om Răspunde

      Cum? Pentru tine cred nicicum nu era bine. Pentru curiozitate ai habar cum a luat nastere festivalul sau scrii si tu asa la trozneala? Du-te la Oteloaia ca acolo iti e locul!

      • @om Răspunde

        Sau mai bine ma duc eu in ungaria ? Ah am uitat ca aia nu ma primesc acolo.. deaia sunt bozgor… si in loc sa fiu recunoscator ca am un loc unde sa stau mai si comentez.. na ce sa faci

        • @om Răspunde

          Dacă atât ai priceput poți merge tu oriunde mare provocator de serviciu. Poate la Zilele Partium măcar careva te ajuta cu niște diacritice. Cred că așa le zice? Dar tu duci lipsă și la multe alte lucruri.

          • @om

            tot ungur fara tara sunt.. ah de as putea pleca in ungaria si sa nu ma mai intorc.. 🙁

          • @om

            Noi saracii, diaspora tot bozgori suntem, dar diaspora suna mai bine. Ce ziceti? Am dreptate, sau am dreptate?

          • @om

            Esti asa prost ca nu poti sa intelegi. Amaratii aia din diaspora recunosc ca sunt romani doar ca sunt plecati din tara. Ei sunt nascuti in romania plecati la cules de capsuni in spania dar cu intentia de a se intoarce inapoi in romania unde o sa isi petreasca restul zilelor.

            Tu esti nascut in romania, traiesti in romania, mori in romania, la fel si copii tai. Dar tu crezi ca esti ungur.. ca tu esti prea smecher sa fi roman.. deci tu negi ca esti roman dar ungaria nu va accepta, nu va recunoaste, va mai si scuipa si ramaneti pe dinafara.

            Ai inteles diferenta dintre diaspora si bozgor ?

            Sincer mi-e mila de voi bozgorii ca sunteti foarte frustrati si imbibati in ura.. aveti loc si voi aici langa noi.. ca nu avem doua perechi de coaie nici noi nici voi… dar tot timpu cine e rupt in cur se crede mai smecher.
            Asa sunteti voi bozgorii.

  4. @om Răspunde

    @om, pentru mine este foarte important să fiu mereu ocupat cu ungurii. Astfel pot scăpa să-mi fac treaba cum trebuie pentru că oricând pot arăta spre țapul îșpășitor și poate nu observă nimeni prostia și incompetența mea. Era bine pe vremea mandatului lui Coica, ungurii erau de vină pentru orice și pas!
    Adevărul e că de fapt eu sunt fără de țară. Nu știu cine sunt, nu știu ce vreau, repet întruna ca un papagal. Noroc că alții mai lucrează și în locul meu, putoarea societății ce sunt! Sper să nu observe fraierul meu de vecin ungur că-i fur și acuma netul!
    Nu face careva un act de caritate și îmi explică cum să scriu cu caractere românești? Mamă ce prost pot să fiu!

    • @om Răspunde

      sunt ungur si sug pla la romani 😐

      • HBC Răspunde

        ah si eu tot ungur prost sunt.. tot imi place sa sug..

      • @om Răspunde

        Sunt prost de nici eu nu mai știu ce vreau de la mine. ce așteptări să mai am de la alții???
        Nu ai nimerit, nu hbc este pacientul tău. Dar nu contează diagnosticul tot e valabil.😱🤯💩💩🤮🤮🥴🤢🥶😰🤫🤫🤫🤫
        Tu oricum s@gi la toți.

  5. DARIA Răspunde

    Felicitari pentru organizatori! Nu mai bagati in seama comentariile rautacioase

    • @DARIA Răspunde

      Foarte corect! Sunt sigur că au fost destui români care au remarcat organizarea ireproșabilă. Măcar sper că au luat notițe.

      • @om Răspunde

        sunt foarte frustrat si fur nicknames de aseamenea sunt bozgor si mi-e ciuda.

        • @@om Răspunde

          Când vorbeai de frustrare te gândeai la tine, nu? Că altfel nu pot înțelege cu ce te poate deranja faptul ca după atât amar de vreme au ieșit oamenii la aer și s-au plimbat cu copiii și s-au și simțit bine. De fapt cred că la tine acrii sunt strugurii că nu ai primit invitația foarte specială cu tot cu limuzină personală să te ducă la Oțeloaia. Să nu uităm de covorul roșu. Te șucăriși, pomenești??? Așa e când iei m@ie de unde nu te aștepți. Cu ocazia asta aflași că te-au pus la locul tău de onoare? Adică lângul tomberonul de umed ori uscat?

        • @om Răspunde

          Spun despre alții când și eu fac la fel!!! Cât de 🐏🦏🦧🦍🦥 pot fi?

  6. Bucuresti Răspunde

    Da , a fost un sfirsit de saptamina frumoasa.
    Toata lumea a avut loc pentru manifestari in aceleasi timp, cu prietenie si fara ura.

  7. Ionica Răspunde

    Am fost si io la Partium asta, nu pe o fost ce am cotat. Da noroc cu prietinu’ meu Gyuri , m-am dus la el ,o avut palinca de aia buna si dai pana dimineata…Gyurica esti prietinu’ meu cel mai bun,tzucate tata…om de mare omenie prietenu meu madgiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.