Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

FOTOGALERIE. Produs de Oaș și Maramureș – Târg de produse tradiționale, la Negrești Oaș

Produs de Oaș și Maramureș – Târg de produse tradiționale, la Negrești Oaș. Meșterii și producătorii tradiționali din Oaș și Maramureș își etalează rodul muncii lor la standurile expuse în cadrul târgului Produs de Oaș și Maramureș din Negrești Oaș. Ajuns la a V-a ediție, târgul este un real succes, vizitatorii fiind încântați de produsele găsite, iar expozanții bucuroși că munca le este apreciată.

Primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca, a precizat că scopul târgului este de a consolida comunitatea meșteșugarilor și a artizanilor din zonă, stimulând, totodată, dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale din Țara Oașului.

„Mă bucur să văd că Târgul de produse tradiţionale, meşteşugăreşti şi artizanale „Produs de Oaş și Maramureş” crește cu fiecare ediție, atât ca și număr de participanți cât și ca diversitate de produse expuse. Acesta este și scopul târgului: să consolidăm comunitatea meșteșugarilor și artizanilor din zonă și să stimulăm dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale din Țara Oașului.

Astfel, a V-a ediție a Târgului organizat sub brandul Zestrea Oașului reunește de ieri în Parcul Central din Negrești-Oaș un număr de circa 30 de producători tradiţionali și meșteșugari din Ţara Oaşului și din Maramureș.
Aceștia expun la vânzare produse tradiţionale și bio – carne, lapte, prăjituri, miere, sucuri naturale, gemuri, plante medicinale şi terapeutice, dar și produse meşteşugăreşti şi artizanale precum covoare, ceramică, lemn, sticlă, piele, păpuşi, podoabe populare etc.
Și în acest an, organizatorii târgului sunt Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, prin Casa Orășenească de Cultură, Muzeul Țării Oașului și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Negrești-Oaș”, a scris pe pagina sa de Facebook Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești-Oaș.

12 comentarii

  1. Nae Răspunde

    Ce-mi mai place kurtos kalacs-ul traditional maramuresean Produs de Oaș și Maramureș din Negrești Oaș.

    • ... Răspunde

      Merge bine cu beigli cu mac sau nucă 😉

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Măi! Și alea-s tradițional oșenești! Ca și pizza, hamburger, shaorma cu de toate sau orice mâncare din orice parte a lumii unde a pus piciorul vreodată vreun oșan! Asta prin asimilare. Cine nu este de acord să bea pálinka până se convinge de unul singur! Gata am zis-o!🤔😱😲🥴

  2. România Răspunde

    Da’ chiurtoș colaciu’ de când e produs neaoș oșenesc? Mă întreabă insistent un prieten. Vedeți că e produs cu origine protejată la unguri! Să nu cumva să vă treziți cu un proces din partea lui Viktoraș Orbănaș! Sau e rețetă modificată și la oșeni în rețetă e pălincă în loc de unt în aluat??? Da’ atunci nu mai e chiurtoș.🤔😱🤯😲😮

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Mai ramine ca Aurelia Fedorca sa pregateasca “trocul” cu produse traditionale pentru achitarea obligatiilor cetatenilor fata de primarie, in locul banilor !
    Altfel cum sa-ti explici faptul ca mergi sa-ti platesti impozitul si la ditamai primaria capitalei Tarii Oasului nu au un cititor de card, musai sa ai cash in buzunar ,
    Pina si in cel mai saracut sat cu primarie poti plati cu card, in marele Negresti Oas , nu.
    Ce ziceti dna primar ?

    • Zia Răspunde

      Pai cum altfel ar avea de munca alea care au muncit zeci de ani ca vanzatoare in chioscuri si brusc au ajuns functionare la primarie? Toate s au calarit in birourile primariei dar nu stiu cum. M am stresat sa imi gasesc un loc de munca, cu toate ca am pregatire, eu nu am aflat un anunt scris public pt un loc de munca la primarie. Au aflat pilele …pardon vanzatoarele din chioscuri…
      si da ai dreptate…. nu se poate plata cu cardul. tocmai din motivul sus mentionat.

  4. Ioana Răspunde

    Oasu mare țară veche,
    Plin cu prosti, de n-au pereche!!!

  5. Szabika Magyar Răspunde

    Mi a fasz, mióta tartozik a vasánygecikhez a kürtös kalács?

  6. Szabika Magyar Răspunde

    Hat scuzati la mine io betiv si imbatat de dimineata mai tare si tat cacat pe mine !

    • lui aista cacee vrea să fașe mișto de Szabika Maghiar Răspunde

      Hat te scuzom mert tu mindig esty bat. Nișiodată nu reușești să fii treaz. Nu mai lua măi și pastilele cu pálinka că vezi unde dușe?

  7. Norick a disznó Răspunde

    E tare faza cu kürtös kalácsú. Ha.. Ha.. Ha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.