Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

FOTO&VIDEO. Festivalul de la Oțeloaia, prima ediție după pandemie! Distracție și multă veselie

Cea de-a LXIV-a ediție a Festivalului de la Oțeloaia, și prima ediție de după pandemie, se desfășoară în aceste momente în județul Satu Mare. Distracția și veselia sunt în prim-plan, oamenii fiind bucuroși să se revadă din nou într-un cadru voios. 

Evenimentul este organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Pensiunea ”Popasul Codrenilor” Oțeloaia.

Tradiţia a reînviat în splendidul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis generaţiilor viitoare. Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un minunat prilej de prezentare a cântecului şi dansului popular, a datinilor şi obiceiurilor străvechi. Oțeloaia a devenit în vreme, spațiul consacrat în care anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în adevărata sa splendoare și unicitate.

Deschiderea Festivalului a fost făcută de Grupul Folcloric din Homoroade. Apoi, pe scenă au evoluat: Sava Negrean Brudașcu, Ana Holdiș Pop, Malvina Madar Iederan, Leontina Dorca, Maria Carmen Sas, Hermina Marc Iluț, Marian Buzilă, Maria Tripon, Ionuț Rotar, Ionela Bumb, Bogdan Bota, Liliana Bota, Carmen Oșian, Aida Negrea, Luca Molnar, Alexandra Nagy, Sara Ciorba, Alexandra Tămaș și Sara Nistor , precum și Ansamblurile Folclorice ”Cununița Năzdrăvană”, ”Cetatea Codrului” din Ardud, ”Vatra” din Santău, ”Ceatăra” din Carei, ”Florile Tărnii” din Tarna Mare, ”Flori de Codru” și ”Codrulețul” din Tășnad, ”Vițe de Iederă” și ”Dănțăușii din Soconzel și Cuța”.

 

3 comentarii

  1. KK Răspunde

    FOARTE CALITATIVE POZELE. TIPIC PENTRU PORTALSM

  2. x-ulescu Răspunde

    si cu obiceiu stravechi de vaccinare la cort ,cum va laudati ?

  3. HaHaHa Răspunde

    Prima editie dupa pandemie ?????
    acum incepe adevarata cu varianta Delta si Lambda !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.