Ultima actualizare: azi, 21:50

Locale

LISTĂ. Mai multe localități din județul Satu Mare se apropie de scenariul roșu!

Prefectul Altfatter Tamas a făcut o prezentare a stadiului campaniei de vaccinare în județ, dar și a incidenței îmbolnăvirilor de Covid-19, pe localități.

În patru unități administrativ-teritoriale se înregistrează incidențe cumulate în ultimele 14 zile apropiate de pragul de 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că dacă se păstrează trendul ascendant, în scurt timp aici se vor aplica restricțiile prevăzute de lege.

Acestea sunt Bătarci, Cămărzana, Târșolț și Tarna Mare, nu întâmplător localități în care și rata de vaccinare a populației este scăzută sau foarte scăzută.

7 comentarii

  1. H&R Răspunde

    😳 Să începă distracția! 👏

  2. K9 Răspunde

    De cacao. Pentru un colt de paine ati scrie si de mama voastra ca e de vina ca cresc cazurile si bagati oamenii in spitale de psihiatrie.

  3. Vlad Tepes Răspunde

    …sau poate “nu intimplator” in aceste localitati s-au intors cei mai multi oseni acasa in luna august si au adus cu ei covid-ul !

  4. radical2 Răspunde

    Nu cred ca doar rata de vaccinare conteaza. MAi degraba faptul ca s-au intors cunostintele/rudele din strainatate si sau organizat intruniri de familie de exemplu. Repet, chiar daca esti vaccinat, poti transmite boala. SI ce e mai grav, chiar fara sa stii ca o ai. Vaccinul e putin relevant pentru faptul ca numarul de infectati creste. Restrictiile pot fi eficiente in continuare. Vaccinul nu este eficient pentru a diminua raspandirea virusului. Trebuie sa fii ori prost, ori bine platit sa sustii contrariul. Dar probabil cine a scris articolul nu stie despre aceste lucruri.

    • Dr Răspunde

      Infections in the vaccinated are likely less transmissible
      Because symptoms are milder and tend to go away faster in vaccinated people, experts say this suggests they are less likely to spread the virus to others; less coughing or sneezing means fewer opportunities for the virus to latch onto others.

      The delta variant, however, has challenged this idea (more on this below).

      Viral load, or the amount of virus particles someone carries in their upper airways, is also 40% lower in infected fully or partially vaccinated people, the CDC study found, with the virus being detected for six fewer days in their respiratory samples compared to infected unvaccinated people.

      Vaccinated people were also 66% less likely to test positive for the virus for more than one week compared to the unvaccinated.

      • Radical2 Răspunde

        Less nu înseamna nimic. Deci virusul tot circula și nu vom scăpa de el. Vaccinul e doar o soluție de avarie că sa nu afecteze bunul mers al economiei prin introducerea de restricții . Economia e mai importantă pentru factorii de decizie de la nivel global decât sănătatea omului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.