Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Șase sătmăreni infectați cu COVID-19, internați la ATI! Prefectul face apel la responsabilitate

Șase sătmăreni infectați cu Covid-19 sunt internați pe secția ATI a Spitalului Județean Satu Mare. Prefectura anunță o creștere semnificativă a cazurilor, iar reprezentantul Guvernului în teritoriu face apel la responsabilitate.

Prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, face apel către sătmăreni la responsabilitate în respectarea regulilor specifice de protecție și la imunizare anti-covid-19 prin vaccinare deoarece atât la nivel național cât și în județ numărul infectărilor zilnice e într-o creștere continuă, la fel și numărul persoanelor internate în spital și în special la secțiile ATI.

La Spitalul Județean de Urgență Satu Mare – secția ATI, în acest moment sunt internate 6 persoane, o parte însemnată dintre acestea fiind persoane relativ tinere.

49 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Interesant

    • Vasalie Răspunde

      Lumea a uitat decovid, restul se considera mai tare ca virusul, azi am fost la banca, nimeni nu avea masca, la centru copiere din 3 “lucratori” niciunul, etc peste tot se ignora orice masura.

      • @ Răspunde

        Sunt sigur ca vii de prin vest, de aia esti si mirat la cat respecta romanii legile.
        Urasc ce se intampla cu viata noastra de cand virusul asta. Nu cred ca vaccinul actual e solutia, si sunt sigur ca nici guvernele nu stiu exact cum sa gestioneze pandemia.
        Dar daca legea zice ca trebuie masca in interior, atunci trebuie masca.
        Nu toti romanii sunt la fel, dar majoritatea sunt niste jeguri inganfate… si in super prostia lor se cred supremi.
        Ca sa stiti ce inseamna sa respecti legea: in vest daca trebuie masca in interior, fara nu intri doar daca esti regina Elisabeta.

        • Cetateanul Răspunde

          Guvernele nu mai reprezinta oameniii . Cel putin nu-i mai reprezinta pe cei 99% dintre ei . Cel mai important factor de risc este LIPSA DE MISCARE . VItamina D3 joaca iarasi un rol esential . Ivermectina este recomandata de MEDICI DE TOP … in tot acest timp din cei 99% dezinformati, mintiti si saraciti profita restul de 1% adunand averi faraonice .
          Populatia se reduce, doar in 10 ani, in SUA, albii au scazut cu peste 10% . Banuiesc ca in urmatorii 10 ani procentul va ajunge lejer la 30% . IN MINUS !

        • Gyuri Răspunde

          Nici Majestatea Sa nu întra in spații publice inchise fără mască.
          Poate o fi educația, ori imaginea care o are sau exemplul pe care îl dă.

          • Crack

            Sa stii ca in UK , regina e singura care nu este obligata sa poarte masca

        • @ Răspunde

          Mie-mi place sa port masca din aia in forma de cap de cal, mai ales in dormitor unde sunt un armasar.

      • Pop Flaviu Răspunde

        Si ce treaba ai matale daca esti vaccinat?
        Daca tu respecti si ai asteptari ca restu sa faca la fel esti prost cu diploma + vaccin.
        Este alegerea fiecaruia ce respecta si ce nu.Aici intervine legea si pt asta sunt amenzi restrictii etc.
        Intrebarea e: Vaccinul l-ai facut pt tine sau pt ceilalti???

  2. radical2 Răspunde

    Strandurile din judet sunt pline. Nu e nimeni responsabil, degeaba se face apel. Lumea nu respecta nicio norma de distantare. Nu e de mirare ca apar cazuri noi.

    • Cetateanul Răspunde

      Mda, astia 1% au voie sa iasa in concedii de sute de mii de euro sa emita codoi intr-o luna cat emiti tu intr-o viata dar tu trebuie sa stai inchis in casa in arest si sa respecti dictatura de stat !
      Normal, oamenii obisnuiti sunt de vina . Pentru ca respira .

    • Szálasi Răspunde

      Astia au fost la strand la hungaria, de acolo au adus la virusu

  3. radical2 Răspunde

    Persoanele pot fi si tinere. Dar poate au alte boli. Boli care poate nici nu apar in registrele medicale fiindca la noi preventia e la pamant .

    • Info Răspunde

      Tânăr de 34 de ani, în stare gravă la ATI cu Covid-19, după ce a refuzat să se vaccineze. Motivul este INCREDIBIL
      Un tânăr de 34 de ani este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, la ATI, după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2. Potrivit medicilor, acesta a refuzat să se vaccineze și a ajuns la unitatea medicală când deja era în stare foarte gravă, la presiunile familiei şi ale prietenilor.
      Tânărul a mers la spital când deja era în stare gravă, evitând acest lucru pentru că a citit că oxigenul distruge alveolele pulmonare.”Citise din tot felul de surse neverificate medical că oxigenul distruge alveolele, că vaccinarea cu ARN Mesager sau cu alte tipuri poate să produc degradări şi alte tipuri de boli şi luase decizia să nu se vaccineze. Acum, colegii din Terapie Intensivă se chinuie să îi salveze viaţa”, a declarat medicul Cristian Oancea, de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, luni, la un post TV.

  4. @all Răspunde

    @all, ce vă face să credeți că cineva ne vrea binele? Toate măsurile luate sunt pentru comoditatea lor ca să nu se rupă în muncă. Dacă la 5 milioane de vaccinați care nu-i așa că vaccinul te protejează tot stăm în problema celor care nu respectă nu știu ce măsuri atunci problema e în capul vostru! Sau poate aveți în subconștient ceva sămânță de idee că poate nu ar fi chiar așa? Copiii! După doi ani și un an total compromis (2020) din toate punctele de vedere, asta mai puțin la bugetari oamenii sunt sătui! Nu tu nunți, botezuri, aniversări! Nu tu tineret să socialieze, să se cunoască! Vă dați seama ce urmează peste 10-15 ani în ritmul ăsta? Cine va trăi aici și cine va munci? Vom da anunț la muca publicitate să vină afganii că le dăm tot, pământ și restul? Că cineva trebuie să întrețină bugetărimea specială și pe asistații sociali brazilieni naturalizați!?!?😱😭🤔🤯😲🤮 Că ăștia sunt al naibii de rezistenți toți! Nu dispar cu una cu două!

  5. radical2 Răspunde

    Daca autoritatile indeamna la responsabilitate, ori ele prin faptul ca lasa sa se organizeze fel si fel de festivaluri si evenimente precum Untold, Electric Castle, Street Music Festival, La Damburi si multe altele . Cata credibilitate mai are indemnul lor? De ce s-ar responsabiliza oamenii cand insusi autoritatile nu fac asta? Deci cumva lucrurile se bat cap in cap , ceea ce ma face sa cred ca e o mare manipulare. Aceste intrebari ar trebuii sa aiba raspuns. Dar neexistand cominicare clara din partea autoritatilor, evident ca oamenii sunt pe buna dreptate indreptatiti sa aiba dubii cu privire la existenta virusului sau la eficienta vaccinului.

  6. Cetateanul Răspunde

    Responsabilitate si stiinta, nu ?
    Adica sa procedam precum inventatorul tehnologiei mRNA doctor Robert Malone, sa luam zilnic D3 si sa ne tratam cu Ivermectina sub supraveghere medicala ?

    • bacteriolog Răspunde

      Nu Robert Malone este inventatorul ,el face mare reclama si agitatie pt a incasa Nobelul pt asta….

      • Cetateanul Răspunde

        Omul este inventatorul mRNA, nu a asa-zisului vaccin bazat pe mRNA . Isi ia doar castane de la idioti, nu o sa primeasca niciodata un Nobel !

  7. AziNu Răspunde

    “o parte însemnată dintre acestea fiind persoane relativ tinere” . Un pic cam cu cu subinteles fraza asta. “O parte” …din 6 persoane nu o reusit sa numere sa vada cati mai exact …. si “relativ tinere” … mda si timpul e relativ. Cu siguranta sunt nevaccinati , altfel nu ajungeau la spital… Dar totul e “relativ”. In orice caz, vaccinati sau nu, trebuie sa ne spalam pe maini si daca iesim in fatza casei . Pui mana pe clanta , poate e infectata, sau iei facturile din posta etc. Plus distantare, masca mai ales in locurile aglomerate. Daca stau oamenii din autobus ca sarmalele, e degeaba si masca. Sa se respecte pana la capat , nu asa ca stam ca micii pe plaja si de ziua Marinei nu asista nimeni ca e covid.

    • Crăciun Ghiuri Răspunde

      Ca să înțelegi și tu. La ziua marinei nu e nici un gescheft, dincolo e vorba de bani mulți și cine știe ce interese sus puse mai sunt! Paralel cu ziua marinei uită-te și tu la știrile cu pelerinajele de Sfântă Maria peste tot în țară! Faci un efort minim și îmi poți spune ce măsură de antipandemie s-a respectat acolo? Totuși erau mii, zeci de mii de oameni acolo claie peste grămadă! Dar dacă să zicem careva punea de o demonstrație repede era interzis ori limitat numărul participanților pe motiv de pandemie! Așa e că nu s-a respectat cam nici o măsură? Cu efortul ăsta s-ar putea deschide de tot și stadioanele. Așa suntem de cel puțin o lună și culmea nu prea crește numărul pozitivilor, numai așa puțin câte puțin, chiar nesemnificativ. Subliniez de cel puțin o lună și oamenii stau ca stavrizii în conservă la mare pe plajă! Ce să mai înțeleagă omul de aici? Probabil covidul este la un curs de master sau de doctorat undeva în China natală.

      • AziNu Răspunde

        Foarte multi au plecat in vacanta in iunie-iulie de frica sa nu inceapa restrictiile si carantinarea. Are lejer si 2 luni de pauza virusul . Oamenii se imbolnaveau la o saptamana , hai sa zicem doua, dupa ce intrau in contact cu persoane cu sars-cov2. Daca ar testa masiv populatia, ar creste numarul de cazuri. Majoritatea trec prin boala fara probleme. Sau cel putin au trecut cu vechile variante. Vedem daca varianta noua o sa mai vina si cat de periculoasa e. Pregatiti-va sa vedeti din nou oameni secerati pe strada, rapusi de covid 😉

        • Cetateanul Răspunde

          Care virus vara ? Cand virtual toti oamenii au parte de vitamina D3 ? Pai nu e cel mai bun anotimp ca sa facem toti cunostinta cu acest virus amarat atunci cand avem imunitatea pusa la punct ? Nu e cel mai bun vaccin posibil ?

          • covid 19

            @Cetateanul, Omule esti cu dubla personalitate ?. Ziceai ca te-ai vaccinat iar acum o dai din nou pe D3 ?

          • Dr

            si cum e cu tarile unde este soare in prostie ,vitamina D3 cat vrei si moare lumea grup ?
            Sa nu mai zic de cei crapati de ivermectina , care este antip[arazitar , deci pureci ,plosnite ,acarieni etc , nu are nimic cu virusul nici macar cu bacteriile !

    • bebe Răspunde

      Varul meu are 38 ani , este relativ tanar ,sanatos tun si este la ATI .

      • Cetateanul Răspunde

        Mda, banuiesc de un an incoace nu s-a obosit sa ia zilnic D3, C si Zinc . Am vecin pensionar si ia zilnic asa ceva (am aflat din intimplare), n-are nici pe dracu !

  8. Bucuresti Răspunde

    Hai lasati vorbele. Bugetari castiga bine si in timpul pandemiei

    • Cetateanul Răspunde

      Cea mai mare prostie sa se castige mult la stat ! Statul o sa se imprumute EXCESIV dupa care o sa fie nevoit sa faca CONCEDIERI MASIVE !
      Stati aproape, pentru ca nici nu stiti ce pierdeti !

  9. Cetateanul Răspunde

    RE COVID – este altul ce scrie cu acelasi nick, e problema lui ce scrie .
    RE DOCTOR – in tarile indicate de tine SE FACE FOAMEA . Lumea moare la propriu de foame din cauza “,masurilor”, cu sau fara vitamina D3 e cam totuna !
    Ma indoesc ca esti doctor, Ivermectina s-a administrat pana acum in 4 miliarde de doze … deci e cam greu cu pianul pe scari … daca administrezi doze toxice ca sa demonstrezi ca nu e buna… asta e valabil cu orice medicatie …

  10. a Răspunde

    No.. hou! Nu va agitati! Dupa congresul PNL, iar vin restrictii.

  11. Pupãzãu Răspunde

    Prefectul? Asta la care ii dicteaza partidul sa posteze in ungureste pe facebook? Alt sclav de fatada pentru altii sa-si faca jocurile.

  12. ... Răspunde

    @covid19. Să știi că nici eu nu nu am fost. Eu m-am plictisit de tot de știrilea astea. Oricum recent am fost la o clinică pentru niște analize și să știi că nici măcar una bucată asistentă ori doctoriță nu mai purta mască în interior!!! Și erau cam mulți. Ce să fac, zi??? Să-i denunțăm pe kremenali???
    Ca să înțelegi spun altfel. Nu toți practicăm “sportul” pe care tu l-ai adus la adâncimi nebănuite. Adică postezi sub diverse pseudonime apoi îți răspunzi singur. Sau poate că uiți că tu ai scris mai sus și te cerți de unul singur? Pentru că atunci ar fi cazul să faci o vizită URGENT la centrul de sănătate mintală din Micro16.

    • Satmarean Răspunde

      Pe cine numești tu ,,kremenali” GUNOIULE? Iarăși te-ai îmbătat cu insulina?

      • ... Răspunde

        Vițel ai fost, bou ai ajuns! Cum se cheamă conform normelor în vigoare dacă nu porți în spații închise mască? Mai ales la o clinică unde oamenii de obicei nu se duc de plăcere!!! Și dacă careva e pozitiv dintre ei și nu știe? Cât de mâncător de rahat poți fii??? Tu ai risca?

        • H&R Răspunde

          Nu criminali ci teroristi parca a zis premierul, pentru cei care nu poarta masca. Nu e aceasi mancare de peste.

    • covid 19 Răspunde

      @…, Pacaliciule ce tot vorbesti acolo? Sub ce nume am postat? Dorele, altu fara bmw, c-block, romanistan cityzen, deer hunter, @all (tu esti un fele de dirijor al postacilor). Pacalici ce esti. No da’ nu-ti port pica ca nu faci mare rau, cine crezi ca-ti citeste litaniile? La sfarsitul zilei de ,,munca” te intrebi la ce bun atata material postat?

      • ... Răspunde

        @covid19, ești bolnav rău. Așa faci cu toții dacă cineva nu e de acord cu tine.

        • Satmarean Răspunde

          Tu esti BOLNAV cu acte in regula, chiar tu ai recunoscut si îi mai numești pe altii bolnavi…..La ce prostii debitezi, esti doar un TRIST. Iti bati joc de medici dar tu esti in viata datorita medicinii. Spor la insulina sa ai

          • ...

            Te corectez.
            EU AM AJUNS ÎN STAREA ÎN CARE SUNT EXCLUSIV DIN CAUZĂ DE MALPRAXIS DOVEDIT ȘI JUDECAT! ȘTII CE ÎNSEAMNĂ ASTA?
            Eroii p@lii! Te rog nu mă provoca să intru mai “delicat” în subiect că riști să faci tetrapareză din cauza informațiilor!
            Și pentru cultura ta generală. Am în “dotare” acasă un medic și un farmacist în familia restrânsă. Lor trebuie să le mulțumesc că mai trăiesc și nu la restul. Iar ce spun specialiștii-specialiști despre performanțele medicilor noștri, adică performanțele la cum nimeresc diagnoza corectă iarăși te rog nu mă provoca.
            PS. În altă ordine de idei și ca și fapt divers te rog spune-mi cum se poate să încurci un “roșu în gât” cu o meningită? Nu e cazul meu, stai liniștit. Nu cred că ai puterea sau știința necesară să poți să-mi răspunzi. Tu doar mănânci ca de obicei și probabil contra cost.
            În încheiere îți doresc din tot sufletul să ai nevoie cât mai grabnic de știința eroilor noștri locali. Asta ca să te convingi singur.
            Tu m-ai provocat. Somn ușor.
            PS2. Și tu ești bolnavi doar că încă nu ți s-a spus.

          • ...

            @Satmarean. Și încă un lucru. Eroi sunt pompierii noștri. Au dovedit asta de nenumărate ori. Restul e cancan și numai gura de ei plus pretenții cât vrei. Singurii pe care te poți baza sunt pompierii. Și la aparatul din administrația publică și la medici și restul li s-au mărit salariile foarte mult și se pare că degeaba. Fapt sesizat și în guvern, performanțele au rămas cam tot acolo, Când o să simți pe pielea ta ce poate produce competența lor nu o să mai lingi maro în halul ăsta. Probabil ori ai obligații ori te plictisești. Caută-ți alt client.

  13. Pop Flaviu Răspunde

    Populatia s-o vaccinat ca oile din turma ca o zis “ciobanu”. Acum oile au pretentii sa se vaccineze si cainii si restul animalelor din jungla ca vor ele sau sa respecte lupu distantarea.
    Acum is frustrate ca de ce doar ele respecta…??
    Pai e logic…pt ca sunt oi si atat pot si stiu…si oricum is prea multe.
    Nu te obliga nimeni sa te inghesui nici macar la vaccin.Tu ti-o faci singur.Vrei distatare?Nu este?Pleaca de acolo!
    Vrei sa se respecte chestii pt ca tu respecti? Mori naiv…si frustrat.TU ALEGI !

    • @Pop Flaviu Răspunde

      Cand emiti ineptii dovedind ca esti un prost peste limita legala nu-ti dai numele in clar. Zi-ti Altu, Golf, AziNu etc. Asa, si vecinii vor stii ca esti tampit, asta daca nu stiu deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.