Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Sistem antigrindină în județul Satu Mare. S-a anunțat câștigătorul licitației

Județul Satu Mare va beneficia de cea mai nouă tehnologie de combatere a efectelor grindinei asupra culturilor și bunurilor materiale. Astfel, în 40 de localități ale județului vor fi amplasate generatoare terestre care vor intra în acțiune în urma unei avertizări meteorologice.

A fost încheiată procedura de achiziție publică a contractului ce are ca obiect proiectarea și realizarea rețelei automatizate de generatoare terestre în scopul combaterii căderilor de grindină din cadrul proiectului „Mitigating the negative effects of hail in Satu Mare county”, cod ROHU-102, acronim Silver”.

Oferta declarată câștigătoare este cea depusă de ofertantul M SYS SRL, iar semnarea contractului se estimează a avea loc la data 31.08.2021. Prețul ofertei câștigătoare are o valoare de 2.838.055,11 lei fără TVA.

Județul Satu Mare implementează acest proiect în parteneriat cu Serviciul Național de Meteorologie din Ungaria, fiind finanțat prin fonduri europene.

 

12 comentarii

  1. Om Răspunde

    De unde e firma asta M SYS SRL..?

    • Eu Răspunde

      Nu ai sa crezi ! Chiar din Satu Mare . M Sys Srl CIF 18643289 J30/436/2006 Str. Argesului 68 A Satu Mare.

  2. Eu Răspunde

    Felicitari pentru aceasta initiativa D-nului Primar ! Era mare nevoie de aceste tumuri anti grindina ! Nu va mai trebuie sa ne ascundem masinile sub pod sau care pe unde .

    • ecologist Răspunde

      @Tu. Stai să vezi când ne vor cădea pe cap proiectile din astea care ratează ținta! nu mă crezi caută pe net știri de astea. Dar tot e ceva!
      Să nu uitați totuși să mergeți la popă la niște rugăciuni antigrindină. Că în unele părți se mai poartă pe la noi! Amin!🙏🙏🙏😯

      • H&R Răspunde

        Apoi asa e si cu avioanele. Care unde pica. Hai sa interzicem si zborul avioanelor.

        • ecologist Răspunde

          @H&R, nu cred că ți-ar conveni să-ți cadă pe casă un proiectil de câteva kilograme neexplodat și amorsat, pentru că are și explozibil și soluție antigrindină pe bază de argint. Dar cum ai spus tot e ceva. Să sperăm că nu va fi cazul la noi.
          Unde deja funcționează sistemul dă și rateuri. La noi am văzut în Vrancea așa ceva, proiectil căzut în grădină la om. Și la unguri am văzut la știri. Dar de trebuit chiar trebuie, mai ales la noi în zona Beltiug-Rătești.

      • Agrotech Răspunde

        Vezi ca esti ramas in urma cu tehnologia, sistemele noi au un “butoi” evaporator in care se introduce solutia antigrindina, incalzit de o butelie PB, totul la sol intr-o mica incinta, vecinii din Hu nici nu mai au om care manevreaza, este automatizat, comanda vine prin telefon, net.

  3. Unguru Răspunde

    Voi astia de prin comentarii sunteti mereu:
    Daca se face sistem anti grindina – nu ii bine ca ii periculos, iti cade racheta pe casa
    Daca nu se face sistem anti grindina: – asta ii Romania.. bataie d ejoc , nu suntem in stare sa avem si noi un sistem anti grindina.

    Treaba asta se aplica indiferent de subiect. Orice se intampla sau nu se intampla, nu e bine :))

    Vai si amar de p*la voastra

    • ecologist Răspunde

      Asta ai înțeles din ce am scris???😱😭🥴
      Ce notă ai primit pentru înțelegerea unui text la prima citire?
      Este o investiție utilă, demult trebuia implementat. Dar trăind de o vreme în republica asta bananieră tare îmi este să nu ne împiedicăm la punerea în practică. La astfel de proiecte nu merge cu “lasă că e bine și așa” sau că se pasează partea cea mai importantă unei firme de apartament. Aici trebuie școlit și personal adecvat. Ca să nu mai spun că și la unguri care au ceva vechime în exploatarea de astfel de sisteme față de noi totuși au probleme de funcționare inclusiv de finanțare. Pentru că costă foarte mult. Să sperăm că vom vedea în curând funcționând, dar funcționând cum trebuie. Că altfel sunt bani aruncați pe geam.

  4. Csaba R Răspunde

    Incet , incet ne luăm Ardealul înapoi! O alta firma ,,românească “ câștiga proiecte la primaria noastra condusă de catre ai nostri! Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.