Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Situația pandemiei se va înrăutăți în România. Gheorghiță: Vor fi peste 2.000 de cazuri zilnice

Valul patru al pandemiei în România se propagă mai rapid decât se estima inițial, astfel că noile predicții ale specialiștilor arată că în patru săptămâni vor fi 2.000 de cazuri zilnic, față de 1.500 – 1.600 cât se prognoza la început. Acest bilanț nu va reprezenta, însă, vârful maxim al actualului val pandemic, a avertizat, duminică seara, la Digi24, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România.

„Oamenii nu înțeleg beneficiile reale ale vaccinării și nu percep realitatea în care noi ne aflăm în momentul de față: suntem în plină pandemie, suntem la peste 1.000 de cazuri raportate în fiecare zi. Practic, persoanele care nu au niciun fel de imunitate, nici post-boală, nici post-vaccinare, au cel mai mare risc să se infecteze în perioada următoare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România a spus că la jumătatea lunii septembrie ne aşteptăm să avem peste 2.000 de cazuri zilnice de COVID-19.

„La ce ne uităm acum este că în România, din păcate, vedem o mobilitate şi o interacţiune ridicată a persoanelor, care este combinată cu o respectare foarte scăzută a măsurilor de prevenţie. Tocmai de aceea, NU ne aşteptăm ca în perioada următoare evoluţia epidemiologică să fie mai bună, dimpotrivă, situaţia se va înrăutăţi pe fondul faptului că varianta Delta devine dominantă, inclusiv în ţara noastră. (…) „Nu ne aşteptăm să avem o situaţie bună. De altfel, reevaluările predicţiei în ceea ce priveşte evoluţia epidemiologică în România ne arată că până la acest moment, creşterea numărului de cazuri a fost mai rapidă decât ceea ce noi ne aşteptam, ca atare, la jumătatea lunii septembrie ne aşteptăm să avem peste 2.000 de cazuri zilnice, în loc de 1.500-1600 cât estimam initial, a spus Gheorghiță.

Sursa: Digi24

17 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Puțin, până la 10 000 cât are Israelul mai este. Dar dacă creste numărul de vaccinați îi ajungem. A, și 10 000 la ei înseamnă 20 000 la noi ,raportat la populație.

  2. @info Răspunde

    Decesul unei femei imunizate cu serul de la Pfizer, schema completă 1+2, este investigat de autoritățiiile neozeelandeze. Acesta este primul caz de acest fel din Noua Zeelandă care intervine după administrarea vaccinului Pfizer, având drept consecinţă cel mai probabil inflamarea miocardului, sau miocardită, un efect secundar neobişnuit al acestui vaccin.

  3. radical2 Răspunde

    Pentru ca Street Music Festival, Untold, smd :))) Poi si ? Nu luati masuri sa nu se inrautateasca daca stiti ce urmeaza? Sau nu e nicio pandemie si totul e o mascarada ? Chiar nu mai inteleg nimic…si de asta nici nu ma vaccinez ca statul nu imi ofera incredere prin deciziile sale stupide.

    • Altu Răspunde

      @radical2,care logică? Un nevaccinat intră la concert doar testat, în teorie ar trebui să fie sănătos. În schimb pe vaccinați nu îi testează nimeni și pot fi infectați, implicit îi vor infecta și pe nevaccinați și pe vaccinați. Atunci cine e mai periculos? Dar degeaba, spălații pe creier de televiziune nu vor să accepte faptele reale,ei știu doar atât VACCIN

      • radical2 Răspunde

        Exact. Dar inseama ca nu vor sa scapam de virus ci sa traim cu el si cu vaccinul. Ceea ce mi se pare posibil de evitat daca se doreste. Altfel spus, banii sunt mai importanti ca viata. Economia sa functioneze, in rest, sanatatea omului..dao-n masa ca nu conteaza. Deja Pfizer a anuntat profituri colosale de pe urma vanzarii vaccinului (3.5 mld $ in primele 3 luni ale anului :)) ). Mult peste alte medicamente. Statele din pacate arata slabiciune in fata acestor colosi pharma.

  4. hingeru Răspunde

    multumim Digi! Cel mai corupt TV

    • fffffpppp Răspunde

      Corect! Ei nu primesc dosar penal din cauza ca sperie populatia cu stiri false. Acuma vine frigul si multi speriati au fugit la spital sau sa isi faca testul la primu muc prelins pe buze. Odata ajunsi la spital ajung pe mana medicilor. Scuze, chiar aici e problema, ca nu ajung pe mana medicilor, care stau pititi si vad in pacientul cu covid un criminal al societatii . Important e sa speriem cat mai multi oameni . Nici nu mai conteaza daca lumea s-a vaccinat la greu , diferenta intre anul asta si anul trecut pe vremea asta e ZERO. Nici un efect de la vaccinare, nada! Acuma va intreb si eu , de unde stiu astia ca ai noua tulpina? Cum se numeste testul ala renumit care face diferenta intre tulpina noua si restu ? Ineficienta vaccinului o nascut o tulpina noua (inexistenta de fapt)

  5. x-ulescu Răspunde

    pxu scrie cat vor ei , grupu de dezinformare nu stie sa faca o adunare , o sa raporteze cati au fost ieri , dupa care o sa scada cati au fost alaltaieri , o sa inmulteasca cu pretu unui ou ( 60 lei ,a zis turcan ) plus pretu unei paini ,transmis de cati ,impartit la salariul minim zis de valceanu , si o sa rezulte pretu hartiei igienice

  6. H&R Răspunde

    Cati oameni ai strazii au murit de la inceputul pandemiei de Covid? Si in special de Covid sau SarS-Cov-2 sau cum vreti? Din cate am auzit si azi, rromii nu prea vor sa se vaccineze. Am auzit de la ei. Si nici cu ei nu prea sunt probleme. Interesant.

    • AziNu Răspunde

      Ei nu inteleg ce inseamna “noua ordine mondiala’ . Cred ca tre sa isi aranjeze paru un pic

      • H&R Răspunde

        Si nici nu vor. Ca talibanii. Care au invins armata lumii cu bate, sabii, cutite. Iar armata NATO dotata cu armament ultimul racnet.

  7. Pinko palino Răspunde

    Incà mai crede lumea in vràjelà si in manipularea asta covid 19 nu a existat niciodatà

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.