Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Sucuri pentru copii, retrase din magazine din cauza unei substanțe periculoase

Nu mai puțin de 1,5 milioane de sticle de suc sunt retrase din mai multe hypermarketuri şi vor fi distruse, a anunţat Autoritatea Sanitar Veterinară.

Este vorba despre două sortimente, consumate în general de copii, care ar fi contaminate cu oxid de etilenă, o substanţă periculoasă, cancerigenă, interzisă în Uniunea Europeană. Deşi cantitatea este extrem de mică şi nici măcar nu poate fi detectată de aparate, autorităţile au decis să elimine orice risc.

Vizate sunt patru lanţuri de hypermarketuri, cu magazine în toată ţara: Metro, Carrefour, Selgros şi Penny. Probleme sunt la 13 loturi de suc Figo de 300 de ml, cu aromă de portocale şi mandarine, care expiră în iunie şi iulie, anul viitor, şi cinci loturi de suc cu multivitamine.

Sunt retrase şi două sortimente de suc Fruit&Friends, la 2 litri: patru loturi cu aromă de portocale şi încă patru cu portocale, mere şi piersici, care expiră în martie şi aprilie, anul viitor.

Ce trebuie să facă cei care au cumpărat

„Daca aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, vă rugăm să returnaţi, la magazinul de la care aţi cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile menţionate în listă, până la data de 04.09.2021”, precizează compania.

La rândul lor, lanţurile de magazine Selgros, Carrefour şi Metro au făcut propriile anunţuri referitoare la loturile de sucuri FIGO vândute şi la magazinele din care acestea au putut fi achiziţionate.

 

 

Un comentariu

  1. unu Răspunde

    De ce nu scrieți și numele firmelor care produc mizeriile ăstea? Una e chiar din județul Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.