Ultima actualizare: azi, 12:11

Externe

VIDEO. Localitate din Slovacia, lovită de o tornadă cu viteze ale vântului de 200 km/h

O tornadă care a lovit joi localitatea Petkovce din estul Slovaciei a avut un nivel preliminar F2 pe scara Fujita, fiind însoţită de viteze ale vântului de până la 200 km/h, a indicat Institutul slovac de Hidrometeorologie (SHMU) pe pagina sa de internet, adăugând că este necesară o analiză mai detaliată a daunelor pentru a determina intensitatea exactă a fenomenului, relatează agenţia TASR vineri. Localitatea se află la 200 de kilometri de Satu Mare.

Tornada din Petkovce, în apropiere de oraşul Presov, a avariat mai multe gospodării, a declarat joi pentru TASR primarul localităţii, Pavol Hybala.

,,Au fost raportate pagube la patru gospodării, după ce acoperişurile au fost luate de vânt. Câţiva copaci au fost dărâmaţi, liniile electrice au fost rupte. Un drum local este impracticabil”, conform Departamentului regional pentru stingerea incendiilor şi intervenţii de urgenţă din Presov.

,,S-a putut vedea cum aerul se învârtea, luând totul pe sus. Fragmente de acoperiş au fost purtate la aproximativ 100 de metri distanţă. A lovit doar partea inferioară a satului. A durat cam un minut, dar a distrus tot, a făcut ravagii aici”, a spus primarul joi, adăugând că nu au fost înregistrate victime în urma trecerii tornadei.

Hybala a declarat că nu a fost efectuată deocamdată o evaluare a pagubelor, precizând că pe lângă cele patru case care au rămas fără acoperiş alte trei gospodării au fost avariate.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.