Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

A început programarea pentru doza a treia de vaccin împotriva COVID-19

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că a început programarea în platformă pentru doza a treia de vaccin, persoanele trebuind să îndeplinească două condiţii: să aibă două doze de vaccin administrate, iar de la a doua doză să fi trecut 180 de zile.

„Platforma ROVACCINARE permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a, după ce echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a finalizat implementarea noilor funcţionalităţi şi optimizările necesare. Programările se pot realiza pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin”, a anunţat, luni seară, CNCAV.

Prima zi în care are loc vaccinarea cu doza a treia este marţi, 28 septembrie.

Sunt două condiţii pentru vaccinarea cu doza de rapel (booster):

  1. Două doze de vaccin administrate;
  2. Să fie trecute 180 de zile de la a doua doză.

Astfel, toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) şi pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster).

Conform sursei citate, indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare, toate persoanele care îndeplinesc cele două condiţii se pot programa pentru doza de rapel (booster).

CNCAV a prezentat şi paşii pentru programare în platformă pentru doza a III-a:

1. Vă autentificaţi în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro prin introducerea e-mailul-ui/CNP-ului şi a parolei;
2. Selectaţi secţiunea „Beneficiari”:
a. Pentru beneficiarii existenţi în cont trebuie doar să accesaţi pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;
b. Pentru beneficiarii noi, accesaţi butonul „Adaugă beneficiar”, completaţi datele necesare, iar la final accesaţi pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;
3. Alegeţi centrul de vaccinare cu tipul de vaccin dorit (Pfizer sau Moderna), data, intervalul orar, vizualizaţi sumarul de prezentare a programării şi finalizaţi programarea
4. La final, accesaţi secţiunea „Programările mele” pentru vizualizarea programării, respectiv pentru editarea sau anularea acesteia.

 

14 comentarii

  1. Duster Răspunde

    MaciLaci?????

  2. Adevaratele Stiri Răspunde

    Total vaccinati cu schema completa care au murit de Covid in perioada 27 decembrie 2020 – 31 august 2021: 134.

    Total nevaccinati care au murit de Covid in perioada 27 decembrie 2020 – 31 august 2021: peste 16000.

    Concluzia: au murit de Covid de peste 119 (O SUTA NOUASPE) ori mai multi nevaccinati decat vaccinati.

    Sursa: https://www.cnscbt.ro/index.php/analiza-cazuri-confirmate-covid19/2685-situatie-persoane-confirmate-dupa-vaccinare-31-08-2021/file

    • Adevaratele Stiri Răspunde

      Pentru desteptii care spun ca vaccinatii raspandesc virusul mai mult decat nevaccinatii: fals. Riscul ca vaccinatii complet sa raspandeasca virusul este mult mai mic. Pentru ca in primul rand trebuie sa ai boala pentru a o putea transmite. Iar riscul ca un vaccinat sa faca boala este mult mai mic fata de un nevaccinat. In al doilea rand pentru ca trebuie sa ai simptome pentru a putea transmite boala, iar un vaccinat are o probabilitatea mult mai mica de a dezvolta simptome fata de un nevaccinat.

      https://www.iflscience.com/health-and-medicine/fact-check-are-vaccinated-people-just-as-likely-to-spread-covid19-as-unvaccinated-people/

      • Adevaratele Stiri Răspunde

        Iar pentru desteptii care tot fura nickuri si zice ca peste 95% din decese a fost la aia cu comorbiditati, tin sa il anunt ca peste jumatate din populatia Romaniei sufera de cel putin o comobiditate. Niste date statistice interesante mai jos.

        Hipertensiune arteriala: 45.1% din populatia adulta din Romania are hipertensiune (circa 7.4 MILIOANE de romani) – studiu din 2016:

        Diabet zaharat: 12.4% dintre romanii cu varste intre 20 si 79 de ani au diabet, adica aproape 1.8 MILIOANE – studiu din 2018

        Cazuri de cancer: aproape 500 SUTE de MII de romani au cancer – studiu din 2019

        Obezitate: 22.5% dintre adultii din Romania sufera de obezitate, iar 57.7% dintre romanii de peste 18 ani sunt SUPRAPONDERALI – studiu din 2016

        Varstnici: 37% din populatia Romaniei are peste 50 de ani – date din 2016

        Sursa studii: INSP – Centrul National de Evaluare si Promovare a Starii de Sanatate – https://insp.gov.ro/sites/cnepss/

        • ... Răspunde

          Voi cred că vorbiți deja singuri. Și mai susțineți că vaccinul nu are efecte negative? Pe vremuri dacă te prindeau că vorbești singur în secunda doi erai internat la secție la Enătescu.

          • Adevaratele Stiri

            Daca pun mai mult de 1 link in acelasi comentariu atunci acesta intra la spam zevzecule

        • Simba Răspunde

          Adevaratele Stiri vad ca tu altceva in afara sa sperii lumea nu sti?! Respira aer. Te repeti cam des . De ce esti asa de speriat?

  3. wow dilailor,, Răspunde

    Auzi tu PROGRAMARE iar incepe ti cu prostiile ,ir trebuie sa dam spaga ,nu stiu cum nu va este rusine de aceea nu merg oameni la vaccin pentru ca sunt doi trei DILAI care vb. prostii,,toata ziua se da la toate canalele tv ca nu trebuie programare numa la noi nici nu ma mai vaccinez BULENTIN inteles capete luminate huuuu—–.

  4. ... Răspunde

    @Adevaratele stiri. Ca de obicei nu ratezi nici o șansă ca să nu jignești pe careva. Zevzecule, vezi că sunt vaccinat așa că ai grijă să nu-mi spui că sunt anti. Așa se întâmplă în vâltoarea “bătăliei” când începi să dai în dreapta și în stânga fără să mai judeci? Ați face mai bine ca să vă ocupați de comunicare către populației cum ar trebui de fapt. Nu vezi că acest hauhaubaubau nu are efect?

    • AziNu Răspunde

      E speriat . Nu ai ce sa-i faci

      • ... Răspunde

        @AziNu.Ba da. Schimbat pamperșii urgent. Eu nu mă ofer voluntar. Să sune la prietenii lui la 112. Dar fără să-și decline identitatea (a se citi gradul ori funcția). Asta ca să vadă ce și cum e când un muritor de rând are nevoie de ei.

  5. Vasile Răspunde

    Cu doza nr 7 si cu valul 7 se terminà jocul lor in 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.