Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Certificat verde la restaurante, mall-uri și nunțile din Satu Mare

ACTUALIZARE. Certificatul verde Covid-19 care atestează vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a unei persoane va fi necesar în localitățile care au o incidență de infecții cu coronavirus între 3 și 6 la mia de locuitori pentru localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

Certificatul verde va fi necesar și în Satu Mare, asta după ce municipiul va intra în scenariul roşu cel mai probabil începând de sâmbătă, 18 septembrie, după ce rata de infectare a ajuns astăzi la 3,11 la mia de locuitori.

Știrea inițială:

Accesul la restaurantele din Satu Mare şi la evenimentele private se va putea face doar cu certificat verde.

Potrivit surselor PortalSM, Guvernul pregăteşte o noua hotărâre prin care restaurantele să poată funcţiona şi la o incidenţă de peste 3 la mie iar accesul să fie permis doar celor vaccinaţi. Practic, persoanele vor trebui să prezinte un cod QR la intrare, iar scanarea se face pe telefon. În aceste condiţii se vor putea desfăşura şi nunţile, botezurile şi evenimentele private.

Astfel, persoanele vaccinate vor avea acces la restaurante și evenimente chiar dacă municipiul intră în scenariul roșu.


CITEȘTE ȘI:

17 comentarii

  1. mae Răspunde

    sau cu test nu merge ???????,

  2. Dani Răspunde

    Corec ! Se pute din vara si acum incidenta era mai mica !

  3. 🤣🤣🤣 Răspunde

    Mai adunătură de cretini, ma ia durerea de cap când vad ca ce visați noaptea ziua puneți în practica. Pai cum sa ceri certificat covid la întrare în mall cand cei vaccinați sunt cei mai mari purtători și problema e ca ei nu știu sau nu ii interesează, cei nevaccinati au simptome și stau în casa dar cei vaccinați nu au și se plimba și dau mai departe. Care este rolul acelui vaccin, sau certificat. Uitați-vă în Israel cu 90% populație vaccinați și doar cu Pfizer unde sunt. Mai puneți botul la toate prostiile ce vi le baga mass-media pe gat. Uitați-vă scoala Lucian Blaga are 12 cadre care sunt vaccinate și a doua zi sa închis scoala. Vi se pare normal? Mie nu și asta în condițiile în care cadrele sunt vaccinate

  4. MaciLaci Răspunde

    Sunt vaccinat din 15 mai (doza a doua) cu Pfizer-BioNTech. Bine sanatos.

  5. misi Răspunde

    macilaci – taci. stim ca esti vaccinat, de aia esti asa cum esti!
    Daca lucrez la mall si nu sunt vaccinat pot sa intru?

  6. Satmarean 1 Răspunde

    🤣🤣🤣

  7. goje adi Răspunde

    nu te vaccinezi ???? ..nici o problema , stai acasa si suporti consecintele….atat

  8. IT Răspunde

    Gicu Hugi pwla sugi. Prost analfabet ce esti. Te vad de pe server. Oaie spurcata.

  9. AziNu Răspunde

    Daca ne uitam la data de 16 Ianuarie 1996 (asa la bulan) o sa vedem ca intr-o singura zii in Romania s-au semnalat aproape 4000 de oameni bolnavi cu gripa:
    “Intr-o singura zii, 16.01.1996 la Ministerul Sanatatii au fost inregistrate 43 mii de cazuri de viroze respiratorii si 3809 persoane cu gripa. In total, in primele doua saptamani ale anului 1996 raportarile din retea au evidentiat urmatoarele situatii: 164.129 cazuri de viroza respiratorie 11.375 cazuri de gripa (50 la mie)”
    Poate cineva sa gaseasca cate cazuri de gripa si viroze respiratorii am avut anul asta in Ianuarie16? Intreb pentru Adevaratele Stiri

  10. Amna Răspunde

    Eu cred ca majoritatea cazurilor sunt viroze, doar ca testele astea se pozitiveaza la orice raceala. Si da vaccinatii au incarcatura virala mai ridicata.

    • AziNu Răspunde

      Clar ca sunt viroze. Tot timpul am avut zeci si sute de mii de cazuri pe sezon. Dar pe om cu speriatul il conduci cel mai bine. S-au vaccinat speriatii si cei care au fost obligati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.