Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

Coronavirus Satu Mare: 100 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 29 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.221.636 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.388 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.110.542 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.826 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 259 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 36.865 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 28.09.2021 (10:00) – 29.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 207 decese (101 bărbați și 106 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș,  Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș,  Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 207 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă  30-39 ani, 6 la categoria de vârstă 40-49 ani, 22 la categoria de vârstă 50-59 ani, 50 la categoria de vârstă 60-69 ani, 70 la categoria de vârstă 70-79 ani și 57 la categoria de vârstă peste 80 ani. 194 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 9 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

10 dintre cei 207 pacienți decedați erau vaccinați. Cei 10 pacienți aveau vârste cuprinse între 61 și 86 de ani și prezentau comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.742. Dintre acestea, 1.320 sunt internate la ATI.

33 comentarii

  1. Adevaratele Stiri Răspunde

    Total vaccinati cu schema completa care au murit de Covid in perioada 27 decembrie 2020 – 31 august 2021: 134.

    Total nevaccinati care au murit de Covid in perioada 27 decembrie 2020 – 31 august 2021: peste 16000.

    Concluzia: au murit de Covid de peste 119 (O SUTA NOUASPE) ori mai multi nevaccinati decat vaccinati.

    Sursa: https://www.cnscbt.ro/index.php/analiza-cazuri-confirmate-covid19/2685-situatie-persoane-confirmate-dupa-vaccinare-31-08-2021/file

    • Adevaratele Stiri Răspunde

      Pentru desteptii care spun ca vaccinatii raspandesc virusul mai mult decat nevaccinatii: fals. Riscul ca vaccinatii complet sa raspandeasca virusul este mult mai mic. Pentru ca in primul rand trebuie sa ai boala pentru a o putea transmite. Iar riscul ca un vaccinat sa faca boala este mult mai mic fata de un nevaccinat. In al doilea rand pentru ca trebuie sa ai simptome pentru a putea transmite boala, iar un vaccinat are o probabilitatea mult mai mica de a dezvolta simptome fata de un nevaccinat.

      https://www.iflscience.com/health-and-medicine/fact-check-are-vaccinated-people-just-as-likely-to-spread-covid19-as-unvaccinated-people/

      • Adevaratele Stiri Răspunde

        Iar pentru desteptii care tot fura nickuri si zic ca peste 95% din decese a fost la aia cu comorbiditati, tin sa il anunt ca peste jumatate din populatia Romaniei sufera de cel putin o comobiditate. Niste date statistice interesante mai jos.

        Hipertensiune arteriala: 45.1% din populatia adulta din Romania are hipertensiune (circa 7.4 MILIOANE de romani) – studiu din 2016:

        Diabet zaharat: 12.4% dintre romanii cu varste intre 20 si 79 de ani au diabet, adica aproape 1.8 MILIOANE – studiu din 2018

        Cazuri de cancer: aproape 500 SUTE de MII de romani au cancer – studiu din 2019

        Obezitate: 22.5% dintre adultii din Romania sufera de obezitate, iar 57.7% dintre romanii de peste 18 ani sunt SUPRAPONDERALI – studiu din 2016

        Varstnici: 37% din populatia Romaniei are peste 50 de ani – date din 2016

        Sursa studii: INSP – Centrul National de Evaluare si Promovare a Starii de Sanatate – https://insp.gov.ro/sites/cnepss/

    • Mr Nikotin Răspunde

      Studiul, care s-a bazat pe informații genetice și date culese prin observație, contrazice cercetările publicate la debutul pandemiei, care susțineau că fumatul ar ajuta la protejarea organismului împotriva virusului. Cele din urmă au fost retrase, după ce s-a descoperit că unii dintre autori aveau legături financiare cu industria tutunului, arată ziarul britanic „The Guardian”.
      Citeşte întreaga ştire: Studiul care contrazice o teorie apărută la începutul pandemiei: Fumătorii sunt cu 80% mai predispuși la internare din cauza COVID

  2. Pfraizar' Răspunde

    Adevaratele Stiri te repeti ca o maimuta

    • ... Răspunde

      Asta tot îi zic și eu și nu văd ce rost are. Ăsta și cu @MaciLaci.
      Unde ești măi Teddybear??? Ți-a tăiat careva antivaxer netul cu drujba?

      • Pfraizar' Răspunde

        Preusupun ca a invatat sa foloseasca ctrl+c///ctrl+v sau mai grav sa citeasca

      • MaciLaci Răspunde

        MaciLaci e Yogi Bear, nu Teddy Bear.

        • ... Răspunde

          Ni măi, te-am trezit până la urmă din hibernare? Știu băiatule că te cheamă Yogi, intenționat scriam altceva.
          Dar cât mai ai AMR până la rererevaccinare? Asta nu calculezi?

          • MaciLaci

            AMR 10-11 luni.

          • ...

            @MaciLavi nu știi bine. 15 noiembrie anul curent. Atunci îți expiră cele 6 luni ( 15.05. + 6 luni). Sau tu ai derogare pe bază de carnet de membru de partid? O să îți dai seama că nu te vor lăsa să intri unde vrei haihui cum umbli tu deobicei la shopping.

          • MaciLaci

            Certificatul verde nu are data de expirare. Shopping la mine inseamna o paine.

    • Adevaratele Stiri Răspunde

      Pai cu prostii asa sta treaba, trebuie sa le repeti de sute de ori pana cand ajung si ei sa inteleaga.

      • Pamant Răspunde

        ,,Adevaratule stirist,, tu esti mai prost ca prostii. Dute fa-ti doza de vaccin si stai in banca ta…

        • Luna Răspunde

          @Pamant, prost ești tu, nu știi nici măcar sa scrii corect (du-te, nu “ dute”) 😊

        • oficial Răspunde

          Administratorul public al Bistriţei, Ioan Peteleu (PNL-54 ani), a decedat acasă, fiind în izolare la domiciliu după ce a fost diagnosticat cu COVID. El nu era vaccinat

  3. psiholog Răspunde

    asta se numeste autohipnoza, daca repeti ceva destule ori pana la urma le crezi si tu

    • ... Răspunde

      Vezi să nu te facă nazist că ceva de genul ăsta pomenea acum niște ani Goebbels. Știi tu, vorba aia cu orice minciună. Deja e penibil ce face și nici nu are sens. Doar e un postac tip roboțel.

  4. ... Răspunde

    @MaciLaci. Ai să afli că are. Așa că nu fii așa de relax că nu știi cum se trezește Cîțu ori Gheorghiță apoi te miri ce a mai visat și trebuie urgent aplicat.
    Numai citește ce s-a zis de pandemie ori vaccinare în arhiva ziarului și vei afla că toate sunt pe dos cam toate decât se zicea. Asta nu e din vina celor nevaccinați. Sunt convins că și acum un an știau asta dar deh, asta face parte din arta guvernării dâmbovițene.
    Iar dacă shoppingul la tine este doar o pită am o idee cam cum este viața ta socială. Păcat de vacinul irosit pe tine, tu lejer puteai trăi exclusiv online.

  5. ... Răspunde

    @MaciLaci. Ca să pricepi. Nu mă leg de tine dar văd că nu înțelegi. În momentul în care trec cele 6 luni de la vaccinare la scanare ți se va zice că certificatul nu mai e valid. Deci ca și cum nici nu ar fi. Înțelegi acum?

    • MaciLaci Răspunde

      Eu inteleg, dar tu intelegi ca nu pentru certificat verde am facut vaccin.

    • MaciLaci Răspunde

      Certificat verde valabilitate pentru mine:

      Valabil de la: 2021-09-16
      Valabil pana la: 2022-06-30

      • ... Răspunde

        @MaciLaci. Atuncioaia cu vaccinat din 15 mai e poveste de adormit copiii. Păi atunci acum te vaccineseși papagalule!?!?Ce tot aburești omul???

  6. MaciLaci Răspunde

    Anul trecut in septembrie am prins virusul, nu mea placut deloc. Anul asta tot in septembrie am prins virusul, mult mai usor. Anul viitor tot pentru septembrie doresc sa fiu imunizat.

  7. MaciLaci Răspunde

    Crezi tu.

  8. H&R Răspunde

    MaciLaci inseamna ca ai primit J&J, adica Johnson. Alea au valabilitate de 1 sau 2 ani. Inca la Johnson nu trebuie rapel sau booster sau cum vreti voi.

  9. MaciLaci Răspunde

    In USA doza booster se face dupa 8 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.