Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Coronavirus Satu Mare: 12 cazuri noi și un deces, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 14.958 îmbolnăviri, 13.417 vindecări și 416 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au  înregistrat 12 cazuri noi de îmbolnăvire și s-a înregistrat un deces, un pacient de 83 de ani la Spitalul Municipal Carei, persoană cu multiple comorbidități.

Până astăzi, 19 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.148.710 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.079.408 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.817 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 35.514 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 18.09.2021 (10:00) – 19.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 58 de decese (32 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Dolj, Gorj, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.388. Dintre acestea, 849 sunt internate la ATI.

12 comentarii

  1. Altu Răspunde

    În weekend virusul chefuiește , numai 12 cazuri. Virusul ăsta e mare petrecăreț,in weekend- uri se odihnește la bere sau pălincă, amu că a venit frigul, vara și de Crăciun e în vacanță. Soluția ar fi să declarăm un an de vacanță generală și dispare coviduț.

    • Unu Răspunde

      in weekend se fac infectiile chefuri particulare ,nunti etc ,testare pauza … marti vedem rezultatele.La sfarsit de saptamana nici lumea nu merge la spital ,asteapta ,poate e raceala “banala”. Delta are incubatie mai scurta ,omul nu are simptome dar deja infecteaza la greu.

  2. H&R Răspunde

    Interesanta evolutia virusului. Poate si virusul s-a infectat cu virus.

  3. Info Răspunde

    Toate persoanele vaccinate cu Pfizer şi Moderna trebuie să ştie asta. Ce au descoperit specialiştii britanici
    Cercetătorii britanici avertizează că tot mai multe persoane vaccinate cu serurile de la Moderna şi Pfizer ar putea suferi de miocardită şi pericardită, două boli ale inimii.

    • Info Răspunde

      Fenomenul de pericardita si miocardita este mult mai intens infectatilor cu coronavirus. La ei mai sunt si alte boli complementare, provocate de virus, unele apar dupa un an de la “vindecare” diabet, Alzheimer, organe cu functionalitate redusa.

    • Locale Răspunde

      La Spitalul Județean Satu Mare situația este la fel. Pe secția de ATI sunt ocupate toate cele 16 paturi, toate cu pacienți COVID, iar potrivit surselor noastre vorbim doar de pacienți nevaccinați.

  4. Oșan Răspunde

    Cum de azi nu Umflați nr de persoane???? Aoleu scade numărul ce bine!!!

  5. delia Răspunde

    Si pe langa miocardite mai fac cheaguri de sange,asta s-a vazut la autopsiile celor care au murit dupa vaccin, dar depinde de organism. Iar numarul de persoane sunt umflate clar. Doctorul Opris si doamna Merisoreanu ambii vaccinati sunt in spital..

    • ... Răspunde

      Fluviul ăsta de informare unilaterală face să declanșeze repulsia (zic eu naturală) a populației care mai și gândește față de vaccin. În continuare nu pricep de ce nu se pune pe piață pe repede înainte cum s -a făcut și cu vaccinul cam acum un an cu tratamentul ambulatoriu. Pentru că suntem deja în acest stadiu. Sunt sigur că oamenii vor cumpăra pastilele astea și vor lua mai degrabă medicamentația orală decât vaccinul. Oentru că medicamentația va face ca organismul să răspundă la virusul concret cu care intră în contact și nu cu paleovirusul le care s-a făcut vaccinul și care poate nici nu mai circulă.
      PS. Eu am o presimițire că aceste cifre apocaliptice nu se vor adeveri nici pe departe. Pentru că față de ce a zis șeful autoproclamat al pompelor funebre Jurma și ce este se sesizează o diferență enormă.
      Acum 100 de ani când a fost gripa spaniolă nu se știe exact de unde a apărut și nici acum nu se știe cum a dispărut. Dar aia frate chiar a fost epidemie! Într-un an între 25-50 de milioane de morți și fără mobilitatea umană care există acum!
      Eu aș fi introdus iar purtatul măștii în spații deschise pentru că mulți concetățeni de-ai noștri în continuare au probleme serioase cu igiena (scuipat, flegme, tușit). Și astea nu au legătură intrinsecă cu pandemia ci cu cei 7 ani de acasă, alea pe care mulți se pare că le-au absolvit cu “brio” la FF!😱🤯😤😰😲 Dacă tot educăm la greu oamenii din punct de vedere sanitar.

      • Golf Răspunde

        Aici ai motivul pentru care se refuză susținerea tratamentelor. Pe scurt este vorba de pierderea imunității de care se bucură acuma big pharma.

        “Însă nu autorizarea e chestia care-i macină pe grangurii de la vârf, ci imunitatea. Acum niciunul dintre producători nu poate fi tras la răspundere pentru viitoarele probleme pe care le-ar putea produce vaccinul comercializat. În cazul în care apare un tratament, adio imunitate a producătorilor. Adio și caracter de urgență! Și-atunci să vezi jihadul deoarece acum se pune batista pe țambal: oamenii știu că nu pot face nimic, iar statul, în sclavia sa față de producători, ascunde efectele adverse.”

        https://trenduri.blogspot.com/2021/09/de-ce-nu-avem-un-tratament-dar-avem.html?m=1

        • ... Răspunde

          @Golf, știu asta prea bine. Mai mult era o întrebare retorică. Mă deranjează dubla măsură aplicată în practic orice mai nou. Ceea ce uită acelti pseudoeroi autoproclamați ai zilelor noastre este că dacă ascultam de ei atunci eu nu mai eram de mult în viață. Dar viața m-a învățat să mă protejez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.