Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

Coronavirus Satu Mare: 94 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 14187 îmbolnăviri, 12940 vindecări și 394 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 94 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au înregistrat două decese, paciente de 75, respectiv 84 de ani, internate la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, cu multiple comorbidități.

Până astăzi, 10 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.115.901 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.063.360 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.520 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.914 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 09.09.2021 (10:00) – 10.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 43 de decese (21 bărbați și 22 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava și Municipiul București.

Dintre cele 43 decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 la categoria de vârstă peste 80 ani.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.298. Dintre acestea, 543 sunt internate la ATI.

 

13 comentarii

  1. gogu Răspunde

    În secţiile de terapie intensivă din Germania se află sub tratament mai mulţi pacienţi de sub 60 de ani decât de peste această vârstă, o situaţie ce s-ar putea explica prin rata mai scăzută de vaccinare în rândul celor mai tineri, transmite vineri dpa, potrivit agerpres.

  2. hingeru Răspunde

    Bravo gogule! Ai citit revista migrantilor din Germania. Merkel te plateste sa-i cumperi vaccinul?

  3. MaciLaci Răspunde

    Sunt vaccinat din 15 mai (doza a doua) cu Pfizer-BioNTech. Totul este perfect.

    • MaciLaci Răspunde

      Se vede. Totul văd numai în roz, guwernerul estem perfekt și peste tot caut să demasc pe cei anti! Ce sclav bun mai sunt!

  4. @info Răspunde

    Directorul biroului european al OMS nu crede că vaccinarea va fi suficientă pentru stoparea pandemiei
    Directorul biroului european al OMS nu crede că vaccinarea va fi suficientă pentru stoparea pandemiei

    Directorul biroului regional european al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Hans Kluge, a declarat vineri că nu este sigur că pandemia de COVID-19 va putea fi oprită doar prin folosirea vaccinurilor, din cauza noilor variante.

    • Info Răspunde

      Ar fi fost suficienta daca exista destul vaccin si lumea era vaccinata masiv in timp scurt, si daca marile companii ar face actualizare la vaccin, asa cum au facut rusii.
      Stitii alte solutii? Astept.

      • covid 19 Răspunde

        @info, Corect ce spui. Vaccinul limitează pierderile(important şi acest aspect) dar n-are cum opri pandemia atâta timp cât sunt ţări care n-au văzut vaccinul. Cum nu s-a putut stopa pandemia când erau puţine cazuri, acum nici atât. O întrebare totuşi: cui adresezi întrebarea? Cumva gânditorilor ,,nemanipulaţi” ce-şi fac veacul pe forum?

        • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

          Problema e că în momentul de față vaccinul e eficient cam 60%. Datele sunt de la englezi și evrei unde s-a cam vaccinat lumea nu ca la noi. Deci studiul cam stă în picioare. Restul vaccinaților e ca la loterie. În situația dată dacă folosim același vaccin dezvoltat pe și după paleo-archaeo virusul de anul trecut care posibil să fi și dispărut deja nu poți prin vaccinare să elimini pandemia. Trebuie lansat tratamentul oral dezvoltat de Pfizer. E aproape gata că e în test final. Și până atunci am putea înghiți mândria noastră de UIE și să comandăm niște Sputnik de la ruși. Pentru că ei l-au tot modificat și pe parcurs. Ungurii îl folosesc din plin. În acest moment impresia mea e că vaccinul e cam varză deja și vine și frigul. Iar primii vaccinați mulți în vârstă și cu comorbidități vor pica ca muștele. Pentru că nu mai au imunitate. Să nu am dreptate!

          • H&R

            Plus vaxxinul la chiuveta. Asta nu se stie exact care este procentul real.

      • H&R Răspunde

        Odata dezvolta, odata nu mai dezvolta.

        • ... Răspunde

          Asta depinde de interesele de moment plus ce iesplicații trebuie născute de undeva prin care otoritățile iar riscă să se facă de râs. Pentru că deja de multe ori se contrazic. Sincer eu nici nu mai urmăresc fenomenul. Dacă ne bazăm în continuare pe specialiștii epidemiologi de la desepe atunci e clară treaba!😱🤯🤮
          În paranteză părerea mea umilă este că dacă vaccinul te protejează blablabla (asta am scris aici ca să nu copiez tot textul cu forme ușoare etc.) și având în vedere că totuși sunt 5 milioane de cetățeni complet vaccinați nivelul de infectare ar trebui să fie mai redus față de acum un an când nu era vaccin pe piață. Nu observ nimic ba din contră sunt mai mulți ca anul trecut. Aia cu varianta delta e poveste de adormit copiii. Asta dacă vaccinul funcționează. Că dacă nu atunci cred că ar trebui oamenii anunțați. Mulți vaccinați nu poartă mască în magazine și asta nu cred că e vina antivaxerilor.

  5. Nesimtit Răspunde

    N am vazut sa scrie ti de vreun control al DSP ului si Prefecturii la sAlile de nunti din satu mare,c luburi, zero actiuni, laude si poze la chefuri de astea sunteti buni suprefect si restul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.