Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

COVID-19 | Prefectura anunță alte cinci decese în județul Satu Mare

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15.178 îmbolnăviri, 13.578 vindecări și 426 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 130 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au  înregistrat cinci decese, două paciente de 70 de ani și 77 de ani și un pacient de 73 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, respectiv o pacientă de 74 de ani și un pacient de 49 de ani la Spitalul Municipal Carei, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 157.429 teste, din care 864 în cursul zilei precedente. La nivelul județului Satu Mare, în data de 21 septembrie 2021, se află 907 persoane izolate și 785 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 21 septembrie 2021:

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 275;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Scolar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, PCTF Petea;
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 65 din care 38 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinati in cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate: 93.258;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat  2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 20.09.2021, ora 07:15 – 21.09.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 1811 persoane, dintre care 261 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 1550 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

33 comentarii

  1. MaciLaci Răspunde

    Sunt vaccinat din 15 mai (doza a doua) cu Pfizer-BioNTech. Bine sanatos.

    • @MaciLaci Răspunde

      Întrebare la tine moș MaciLaci. Ce vei face după 15.11.2021 când expiră cele 6 luni ???? Te retragi în grotă până la p@livară sau mergi dincolo la unguri pentru doza trei???

      • Atentie! Răspunde

        Delta variant is reinfecting people who have already had Covid-19
        Deci nici cei trecuti prin covid nu sunt in siguranta…

        • 😱🥴😲 Răspunde

          Bun. Deci? Ne întoarcem la epoca primitivă și ne izolăm în bule sterile fiecare până dispare oricum oamenirea?

          • Atentie!

            Articolul este din The Telegraph, scrie ca cei trecuti prin boala pot face o singura doza de vaccin si anticorpii sar la maximum.

          • Profesorul

            De aceea este vaccinul, transmisia virusului este mai mica, si cel mai impirtant, mult mai putini la spital, la ati si decedati.

        • 😱🥴😲 Răspunde

          Și încă un lucru @Atenție! Atunci la ce plm mai folosește certificatul verde dacă nu îi mai testezi pe cei vaccinați??? Exact ei vor răspândi boala, cap sec!

          • IT

            AziNu vad ca si azi esti NuL

          • Glumetul

            🥴😲AziNu azi e cap demisec, maine va fi Triplesec!
            Alcoolul dauneaza grav sanatatii!

          • AziNu

            Mai IT, nu am scris absolut nici un comment ! Sa mor de covid maine daca eu am scris vre-un comment la articolul asta, pana acuma! Spre deosebire de tine care esti singurul “anti nevaccinati” si scri ca disperatul. Tu realizezi ca de cate ori te vad ca ma confunzi cu altii, iti dai clasa in fatza mea si demonstrezi motivul adevarat pentru care te-ai vaccinat: esti paranoic rau de tot! Bafta la mancat cacat

          • AziNu

            @IT plus ca mori de ciuda de ori de cate ori un nevaccinat are dreptate sau spune adevarul . TU nu suporti adevarul coaie!

        • Dr.Raed Răspunde

          Si pe vremea gripei te mai reinfectai după o vreme

    • Fresh Răspunde

      Tânăr de 26 de ani, nevaccinat și fără alte boli, mort de COVID in Dolj
      21.09.2021 13:51

      • AziNu Răspunde

        2 medici vaccinati cu ambele doze morti de covid intr-o singura zi. Ce mai suspectez eu , ca tu esti IT si restu :))))) coaie esti de tot cacatul

        • AziNuPrea Răspunde

          Vaccinati in chiuveta!

          Dar ce spuneti despre jandarul antivaxx mort la 35 de ani, a lasat doi copilasi orfani de tata!
          Noroc ca mama lor nu este asa de traditionalista, daca intelegi ce vreau sa spun …

          • AziNu

            Si de ce s-au vaccinat in chiuveta? Sunt medici falsi? Mai nou toti care mor de covid si au fost vaccinati sunt trecuti la vaccinati in chiuveta. @AziNuPrea vezi sa nu te treaca si pe tine la vaccinat in chiuveta la un moment dat 😉

  2. Locale Răspunde

    UN JANDARM DIN SATU MARE, TATĂ A DOI COPILAȘI, A DECEDAT LA DOAR 35 DE ANI. DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ!
    Internat de mai multe zile într-un spital, în urma unor complicații generate de acest blestemat coronavirus, a ajuns pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Satu Mare. Din păcate, luni noaptea, în jurul orei 22.00, s-a întâmplat și nenorocirea, medicii declarând decesul,

  3. Eu Răspunde

    Practic cu jandarmul care a decedat aseara sunt 6 morti….nu stiu cum socotesc ei ultimele 24 de ore?!?!? Pana ieri?! Calcule si raportari aiurea….

  4. 😱🥴😲 Răspunde

    @IT și @Glumetul. Ce ar fi să-mi răspundeți la întrebare. În rest nu sunt @AziNu și atâta alcool vă doresc să consumați ca și mine, adică zero! Pentru că tâmpiților eu nu pricep la ce e bun certificatul verde dacă cel în cauză se poate în continuare îmbolnăvi și transmite boala la fel!
    Deci răspundeți la întrebarea mea și nu înjurați gratuit. Pentru asta vă invit să mergeți la un meci de fotbal.

    • AziNu Răspunde

      EU sunt tot mai convins ca IT , Glumetul, Maci Laci si Adevaratele Stiri(fake) e unu si acelasi. E si normal, daca in SM s-au vaccinat doar 20% dar useri vaccinati vreo 50%. Concluzia, unu care s-a vaccinat are reactii adverse de la vaccin si nu suporta idea ca el o fo unu din putinii fraieri care s-a vaccinat de frica . Daca aude stiri cu vaccinati internati incepe sa se comporte ca o maimute, sa adreseze injurii la adresa nevaccinatilor, intra in paranoia si are impresia ca toti care comentam suntem unu si acelasi .Motivu e simplu: el e singurul care comenteaza aiurea si nu-i vine sa creada ca nu ii sustine nimeni prostiile. Pun pariu ca isi raspunde singur sub alte nick-uri. E dilau si dupa comenturile pe care le baga se vede ca moare cu zilele de nervi. O solutie pt el e sa se deconecteze de la net

      • Garcea Răspunde

        Agiti apele cu efectele secundare, eu cu cati am vorbit nimeni nu are nimic, iarasi esti gura sparta si vrei sa sperii oamenii, sa nu se vaccineze, vezi ca din cauza ta pot muri oameni. Vezi :cu propaganda asta poti ajunge in focusul legii :”distribuire de informatii false”, zadarnicirea…… Etc

        • ... Răspunde

          Asta cu treaba cu legea e cam relativă. Și eu știu de mai mulți care au avut probleme după rapel dar nu au declarat nimic de frică să nu cumva să fie internați în spital. S-au trata băbește singuri acasă chit că i-am recomandat să meargă la doctor. Asta spun foarte serios nu e glumă. Așa cum știu de mulți alții care nu au avut nici pe dracu după vaccin. Dar să spui că e vorba de răspândire de știri false când tu ca și coordonatorul activității de vaccinare cenzurezi știrile și decizi de unul singur ce e adevărat nu crezi că e cam deplasată treaba? Am avut acum 30 de ani ceva regim care gândea în locul nostru. Tu deja ai uitat asta?

        • AziNu Răspunde

          @Garcea cand o sa ajunga “Doftor” Octavian Jurma in focusul legii atunci sa imi aduci aminte si mie. Unde am speriat lumea? Citeaza speriatule:

  5. @😱🥴Joker 😲 Răspunde

    Nu, tu poti sa-ti iei tricoul curcubeu si sa mergi la demonstratie cu prietenii tai Lgbt!
    🥴😲

  6. Bucuresti Răspunde

    Pentru toti comentatori de mai sus. Sunteti niste opincari imputiti.

  7. 😱🥴😲 Răspunde

    @😱🥴Joker😯. Ce ar fi ca în loc să faci mișto ai încerca să răspunzi la întrebarea mea? Adică de ce cei vaccinați cu schemă completă nu se mai testează. Pentru că s-ar putea (de fapt sunt sigur) să am dreptate. La spital dacă ai treabă degeaba ești vaccinat. Dacă trebuie să te internezi trebuie să-ți faci testul PCR de fiecare dată. Un om vaccinat poate fi purtător. Și pe deasupra poate să nu aibă deloc simptome. Dar de răspândit răspândește în veselie dacă e cazul mai ales că ăștia vaccinați de când cu vaccinul administrat nici nu se mai feresc!!! Să nu-mi spui că tu nu ai constatat asta că nu cred! Păcăliciule!

    • Dr Răspunde

      Intelegeti odata ca vaccinatii infecteaza mult mai putin pa altii!

      • Dr Răspunde

        However, vaccinated people with Delta might remain infectious for a shorter period, according to researchers in Singapore who tracked viral loads for each day of COVID-19 infection among people who had and hadn’t been vaccinated. Delta viral loads were similar for both groups for the first week of infection, but dropped quickly after day 7 in vaccinated people.

      • 😱🥴😲 Răspunde

        @Dr, nici tu nu pricepi că eu sunt vaccinat? Nu asta e problema mea! Eu am dubii că vaccinul face față la virusul de pe piață pentru că asta arată datele. Inclusiv în țările cu procente bune de vaccinare spitalele sunt pline 30% cu cei vaccinați și totuși bolnavi. Să spui după asta că vaccinul te protejează e mai mult decât penibil! Înainte de lansarea vaccinului primele aveau rate de reușită cam la fel și s-a zis că nu sunt bune și trebuie perfecționate! Mai gândește și tu omule! Și după asta să spui că de vină sunt antivacciniștii când tu ai în spital internați o grămadă de vaccinați, nu crezi că e deplasat? Așa aruncați unii cu invective și fără acoperire sau distorsionați realitatea după bunul vostru plac, folosiți numai informații care vă convin și așa repede deveniți agresivi și înjurați împotriva dușmanului de clasă sau de ideologie ca pe timpul comunismului! Ți-e dor de vremurile alea??? Spune că repede te trimitem în Belarus!

    • Q Răspunde

      Test PCR adica partidul comunist Roman. Unii asta inteleg. Adica IQ nucu.

      • AziNu Răspunde

        Dar tu sti cum functioneaza un aparat PCR ? Si cate teste de false/positive da? Sau cati oameni din spitale nu stiu sa le foloseasca corespunzator?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.