Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

COVID-19 | Prefectura anunță patru decese la spitalele din Satu Mare și Carei

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 14813 îmbolnăviri, 13287 vindecări și 412 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au  înregistrat 137 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au înregistrat 4 decese, două paciente de 54 de ani, respectiv 77 de ani și un pacient de 72 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și un pacient de 66 de ani decedat la Spitalul Municipal Carei. 

Până în prezent au fost efectuate 154985 teste, din care 657 în cursul zilei precedente. La nivelul județului Satu Mare, în data de 17 septembrie  2021, se află 859 persoane izolate și 679 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 17 septembrie 2021:

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 263;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Scolar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei,  Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, PCTF Petea;
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 65 din care 38 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinati in cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate: 92.453;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat 2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 16.09.2021, ora 07:15 – 17.09.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 2235 persoane, dintre care 425 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 1810 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

29 comentarii

  1. Alina Răspunde

    O femeie anti-vaccin și fiica ei, care îi împărtășea opinia, au murit de COVID în spital la câteva zile distanță, lăsând în urmă o familie devastată.Sammie-Jo Forde, 32 de ani, a murit sâmbătă în spitalul din Ulster, Irlanda de Nord, unde fusese tratată în aceeași secție ca și mama ei, Heather Maddern, 55 de ani, care a murit pe 31 august, potrivit The Guardian.

    Maddern se declarase împotriva vaccinări anti-COVID și a distribuit online o serie de teorii ale conspirației legate de Covid chiar înainte de moartea ei.Se încadrau în prima categorie de persoane care puteau primi vaccinul atunci când a fost derulat programul, în luna ianuarie. Însă cele două l-au refuzat.

    Tatăl lui Sammie-Jo Forde, Kevin McAllister, a declarat: „Sunt devastat. Mi-am pierdut fiica, cea mai bună prietenă a mea”. El a mai spus că Forde, care avea patru copii, și Maddern erau „foarte, foarte apropiate”. „Au lucrat împreună, au trăit împreună și au murit împreună”, a spus el.

    Maddern a fost înmormântată pe 13 septembrie, iar fiica ei va fi înhumată pe data de 20.

    „Niciodată nu m-am gândit că mi-aș putea îngropa fiica”

  2. Danezu Vaccinat ! Răspunde

    Guvernul danez a ridicat toate restricțiile Covid, pe 10 septembrie, și a anunțat că „boala nu mai este o amenințare critică pentru societate”, după ce 80% din populație s-a vaccinat împotriva Covid-19. Danezii pot intra acum în cluburile de noapte și în restaurante fără a mai prezenta un „pașaport Covid”, nu mai trebuie să poarte mască în mijloacele de transport public și pot participa la evenimente cu public numeros fără nicio restricție.
    Rata de transmitere a virusului este în prezent de 0,7%, semn că pandemia a intrat pe un trend descendent. „Vaccinurile și eforturile extraordinare ale cetățenilor sunt motivele pentru care ne-am descurcat atât de bine”, a spus ministrul Sănătății, Magnus Heunicke.

  3. @ antivaxeri Răspunde

    Ce ziceti ,israel : 13 decedati ,Ro: 73 ?
    Vaccinul functioneaza !

    • IT Răspunde

      Israel zona rosie, Romania zona verde. Adica vrem si noi in zona rosie? Intreb pentru un prietenas.

      • Dr Răspunde

        Pai in Ro abia a inceput valul 4 de nici 2 saptamani !La morti deja depasim pe altii .
        Vezi la Hu 5 decedati .

      • Data Răspunde

        Vezi ca rata de vaccinare la Israel s-a oprit de un timp la 63%, mai multe tari europene au trecut de 80%

    • delia Răspunde

      Da in Israel au murit 13 vaccinati ,la noi 73 probabil si vaccinati si nevaccinati . Azi in Romania au fost 4400 cazuri si in Israel cu triplu vaccinati peste 6000 de cazuri.”Vaccinul functioneaza”

      • radical2 Răspunde

        Asta inseamna ca si vaccinatii raspandesc virusul. Deci,nu functioneaza.

        • H&R Răspunde

          Clar ca nu prea functioneaza in acest fel. De ce nu se poate vaccina si cu Synopharm sau cu Sputnik in RO? Oare de ce?

        • bacteriolog Răspunde

          Vaccinul fereste de partea grava a bolii ,nu ajungi la ATI .Vaccinatii se infecteaza mai greu si raspandesc mai putin.Da la abonatii Facebuci poti sa le zici orice …

      • Mr X Răspunde

        Da acolo se testeaza in prostie , daca la noi ar face la fel ,ar fi numerele mult mai mari

      • Dr G Răspunde

        Anunț îngrijorător al coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Medicul a spus că, potrivit noilor estimări, în aproximativ o lună am putea atinge vârful de 20.000 de cazuri de Covid-19 pe zi.
        Atunci sa vedeti cati decedati vor fi la noi,, daca acum din 4500 avem 73, si Israelul din 6000, 13,
        Deci tot vaccinatii sunt in avantaj.

    • AziNu Răspunde

      Din 73 cine stie cati erau vaccinati. Daca s-ar vaccina acuma toata Romania, ai avea surpriza sa constati ca in spitale sunt doar vaccinati. Si mai si mor de la covid. Primul satmarean care a murit de la Delta a fost dublu vaccinat. Dar nu a fost singurul. Stiati ca de la anu doar cei care vor fi vaccinati cu a 3-a doza vor fi considerati vaccinati. Restu daca o sa moara cu doua doze, o sa il treaca la nevaccinat. La anu pe vremea asta se va vorbi de a 4-a doza. Oamenii care s-au vaccinat in Ianuarie nu mai au anticorpi (se zice)

      • Cetateanul vaccinat Răspunde

        @ AziNu : tot croncanesti , faci orice ca lumea sa nu se vaccineze ,asa ne intoarcem la declaratii si la mai multi morti .Esti fara scrupule !un mizerabil ordinar.Si faci asta cu mai multe Nick-uri ! Rusine !!!

  4. ... Răspunde

    @bacteriolog. Te rog frumos nu vrei să dezvolți subiectul dar luând în considerare cazul doctoriței pensionare Nicolița Popescu din Vâlcea vaccinată cu schemă completă?

    • bacteriolog Răspunde

      Citez din “colegul “tau @ AziNu : Si aici vii cu cazul tau unic in lume.

      apropo , a fost in varsta si cu multe probleme de sanatate , si dupa logica lui @ Altu , nu a murit de covid !
      Da ai vazut azi cele 2 asistente ? una mai in varsta cu diabet ,vaccinata , a fost doar pozitiva la testare , cealalta tanara nevaccinata ,are febra frisoane , acum i s-a dus gustul ,nu stie ce o asteapta in zilele urmatoare , a zis : mai bina ma vaccinam !

      • ... Răspunde

        @bacteriolog. Singura problemă în “iesplicația” ta pseudoștiințifică e că era bolnavă de covid și a murit de covid! Nu mă crezi? Sapă după informații. Pentru că se pare că ai acces la ele. Deci reține, a murit de covid!
        Și nu vrei tu să știi câți sunt care se ascund de otorități și nu spun că după rapelul la vaccin au probleme serioase! Ăștia nici unul nu apare ln statistici. Efectele apar la zile bune și oamenii preferă să stea acasă cu fel de fel de hârtii de la medic. Inclusiv un cadru medical a făcut asta de frică să nu ajungă pe mâna colegilor eroi. Nu mai forțați oamenii să denatureze adevărul. Agresivitatea asta chiar nu înțeleg. De aceea mulți nu se vaccinează. Comprende?

  5. H&R Răspunde

    @bacteriolog. Cu ce se vaccinau chinezii? Toti cu Pfeizer? Nu cred. Asta e problema la noi.

    • R&H Răspunde

      Vad ca tu ai ramas blocat la : Bil Gates ne cipeaza , ne omoara si alte baliverne de astea .Am crezut ca esti mai destept .Dar esti fix ca restul antivaxerilor !

      • H&R Răspunde

        @R&H unde am scris eu despre cipuri si Bill Gates? Am scris ca eu nu vreau cu Pfeizer sau Johnson&Johnson sau alte minuni ARNm. Vreau cu Sputnik. In mod foarte interesant Sputnik nu mai este recunoscut de EU. Ca e mare concurenta cu Pfeizer cred.

        • bacteriolog Răspunde

          Cauti nod in papura, vaccinul Johnson & Johnson si Astra Zeneca nu sunt mrna ci clasice, virus vector. Sputnic este tot vector, doar ca foloseste vectori (virusi) diferiti ca purtator ai secventei genetice.

      • H&R Răspunde

        Ungurii normal ca s-au vaccinat la gramada ca aveau din ce alege. Parca la noi ar zice: ai de ales intre PNL sau PSD. Daca nu, nu esti patriot esti un tradator de tara, mars din tara asta tradatorule. Ce ai zice? In momentul actual cu enspemii de partide si uniuni si aliante. Pe cine ai alege? Ia sa te vad. PNL sau PSD?

        • hAuleuMaica Răspunde

          H&R Răspunsul l-ai primit imediat după alegeri, dacă vrei să înțelegi….

          • H&R

            Da, problema este ca intradevar nici nu ai pe cine sau cu cine alege.

        • Béci Răspunde

          Ungurii au o educatie mult mai buna, la ei si acum trebuie sa-ti faci programare pe net, sau la medicul de familie si tot au reusit sa fie vaccinati in numar mare, peste 500 mii deja cu a 3-a doza booster. La romani daca nu era la cort, la piata, la botul calului, eram ultimii din UE, si asa doar bulgarii stau mai prost.

          • H&R

            Ungurii au stat mereu mai bine ca romanii. Nu pentru orice fac o gramada de romani (dar romani getbeget) pasaport unguresc cu care se plimba si mai si lucreaza in Europa sau chiar in USA. Dar romanii nici nu vor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.