Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Experiența unei tinere din Satu Mare, care s-a infectat cu Covid-19, după vaccinare

O tânără din Satu Mare povestește experiența prin care a trecut vara aceasta, după ce a lăsat garda jos în lupta cu Covid-19 și a plecat la mare. Ea s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 fără să își dea seama, simptomele au fost minime și nu a infectat niciun apropiat.

Bianca a dezvăluit și motivul pentru care a făcut publică povestea ei, pe pagina de Facebook RoVaccinare: „Dacă povestea mea motivează 5 oameni să se vaccineze, am câștigat”.

Tânăra spune că din martie 2020 lucrează de acasă și se simte foarte recunoscătoare pentru că poate să facă asta. În toată această perioadă de pandemie a fost foarte atentă, nu s-a întâlnit cu oameni, iar când a venit momentul, s-a vaccinat cu AstraZeneca. La prima doză a avut simptome de răceală și oboseală o zi și jumătate, iar la a doua doză nu a avut niciun simptom.

„Eu cred că nu sunt mai presus de medici sau de cercetători. Nu cred în chipuri sau că vrea cineva să ne extermine cu vaccinul ăsta. Cred că trebuie să ne vaccinăm ca să putem să supraviețuim și omenirea să poată să meargă mai departe”, spune Bianca.

După a doua doză a început să lase garda jos

„Am lăsat garda jos puțin, am fost la un botez, la o petrecere și în cele din urmă am zis să mergem la mare, la noi la mare, acum în august. Toate bune și frumoase până în a treia zi, când mi s-a înfundat o nară, apoi două nopți la rând m-a trezit o tuse seacă, dar am tușit de 5 ori și apoi m-am pus la somn. Înainte de repriza cu tusea, am fost și am alergat pe plajă 6 km. Mă gândeam că din cauza aerului condiționat, brizei mării, alergării, sigur de acolo a fost tusea. Partenerul meu nu avea nimic. Și el este vaccinat cu schemă completă. A mai venit după două zile un grup de prieteni, și ei vaccinați, dar cazați în altă parte. Într-una din seri, le-am gătit și o salată de vinete dar având nasul un pic înfundat, am zis să îmi pun masca. Am mâncat toți la aceeași masă. Am stat în apartament 3 ore toți 6, am povestit și mâncat împreună. Trebuia să mai vină o familie cu doi copii la mare, în următoarea zi, și am zis că e bine să îmi fac un test rapid singură, ca să pot să stau liniștită pentru câteva zile, că atât era sejurul”, povestește Bianca.

Testul rapid s-a pozitivat instantaneu. Bianca a căutat o clinică să-și facă un test oficial și a plecat spre Constanța. Cei de la clinică i-au făcut două teste diferite și ambele au ieșit pozitive.

„Ne-am anunțat prietenii că am ieșit pozitivă și am plecat imediat spre casă pentru că nu voiam să infectez pe nimeni. S-au testat toți atunci, dar și după câteva zile și nimeni nu a ieșit pozitiv. Partenerul meu cu care am dormit în aceeași cameră 4 nopți nu a ieșit pozitiv și nu a avut simptome. S-a testat și el după o săptămână și a ieșit tot negativ. Într-adevăr, pe tot drumul spre casă am purtat măști, ne-am oprit să aerisim în mașină de mai multe ori. Când am ajuns acasă, am avut circuite separate pe toată perioada de carantinare la domiciliu”, explică tânăra din Satu Mare.

„O răceală foarte ușoară”

Bianca a avut simptome ușoare: nas înfundat, tuse seacă în două seri, câte o repriză de tuse, fără gust și miros, și o durere de cap pentru o zi. „Sincer, o răceală foarte ușoară”, spune ea.

Bianca a postat și o concluzie; „Nu am dat virusul prietenilor pentru care am gătit, nici partenerului meu. Probabil că nu am fost contagioasă. Am avut simptome foarte ușoare, am trecut foarte ușor peste infecția cu COVID-19. Nici măcar concediu medical nu am fost nevoită să-mi iau pentru că oricum lucram de acasă. M-am hotărât să-mi spun povestea după ce am aflat că un jandarm, de aceeași vârstă cu mine, 35 de ani, s-a stins după ce s-a infectat cu COVID-19, fără probleme de sănătate, cu doi copii mici, iar soția era și ea internată în spital, însă în stare stabilă. Din câte am înțeles, nu erau vaccinați. Concluzie: Get that freaking vaccin! Îți poate salva viața!”, spune Bianca.

65 comentarii

  1. Doktor Răspunde

    Foarte bun articolul , se pot trage invataminte , dar multi nu vor sa inteleaga si gasesc tot timpul noduri in papura !

  2. Doktor Răspunde

    La noi in Germania ,oamenii stiu si inteleg , ca singura solutie este vaccinarea ,gradul de informare si cultura este altul.

    • AziNu Răspunde

      nu e la “voi” in Germania . E la ei in Germania. Te crezi neamtz? Daca esti neamtz vezi-ti de nemtzii tai

      • Italianu Răspunde

        AziNu =Zevzecus Maximus Prosta la mia

        • AziNu Răspunde

          Italianu esti cacanar deala care o stat 1 luna dincolo si a uitat “limbul roman” . Ma da muriti de ciuda unii ca nu vreau eu sau altu sa se vaccineze. Da bagati-va vaccin in cur zilnic, chiar nu am treaba. Mereti in plm de cacanari disperati spalati la cap. Au trecut aproape 2 ani de la pandemie si voi inca stati cu ochii legati . Uitati-va in jurul vostru, trezitiva oilor!

    • Radical2 Răspunde

      Nemtalaii sunt mult mai prostalai. Ei sunt ușor de manipulat , atâta tot.

  3. AziNu Răspunde

    Ce ar fi sa il rog pe un tovaras sa isi impartaseasca si el experienta pe care a avut-o de la vaccin. Tanar de 38 de ani fara comorbiditati, era sa moara de la prima doza. Nu au vrut sa il primeasca la urgente pentru ca le-a fost frica la medici sa moare un vaccinat pe mana lor. Sau sa va spun experienta mea ca am avut covid si habar nu am avut, dar nu m-am vaccinat . Oricum eram toti in cotetz si am stat izolat. „Dacă povestea mea motivează 5 oameni să se vaccineze, am câștigat” . Cine nu s-a vaccinat pana acuma , nu o va face nici de acuma incolo, parerea mea. Bun articol! Are substanta! A vorbit Bianca, specialist in virusologie si expert mondial in sanatate

    • .... Răspunde

      A aparut “desteptul “de serviciu , a si gasit 2 noduri in papura .
      Eventual ai ceva solutii ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

      • Nae Răspunde

        Are el solutia castigatoare dar sa o tina pentru sine . Doua ” gheare ” pe zi , ca doar atat poate

    • Dr Răspunde

      Nivelul de anticorpi este direct proportional cu greutatea cu care s-a trecut prin boala , si scade in timp ,inseamna ca tu esti ZERO , deci ar fi bine sa te vaccinezi pana nu e tarziu !

      Dintre cele 6.333 de cazuri, 164 sunt ale unor pacienți reinfectați

      • AziNu Răspunde

        TOti stim ca Dr , Nae si … (ala fake ca mai este unu) e unu si acelasi. 80% suntem nevaccinat .E normal sa mai apara cate unu sa ne bage strambe. Ca sa recupereze din decalaju de 20%, el posteaza sub mai multe nick-uri. Crede ca suntem asa de prosti sa punem botu cand in SM abia s-au vaccinat oamenii . NU are cum sa vina 50-60% cu comentarii pro vaccin daca nu avem atatia vaccinati. TI-ai dat clasa MaciLaci aka Dr aka AdevarateleStiri etc. Mai iei si nick-ul nostru din disperare. ca esti singur si disperat aici

    • Gogu Răspunde

      Acum odata pe luna vi si tu cu un caz de asta, asta e nimic. Am citat fraza ta!

      • AziNu Răspunde

        Tocmai in **** mea , daca vine un cacat sa imi zica ca o murit unu pe nu stiu unde, vin si eu sa spun ca a murit nu stiu pe unde unu de la vaccin. JEt pentru toti spalatii la creier, slugi ai statului , lipiti de televizoare

  4. MaciLaci Răspunde

    Sunt vaccinat din 15 mai (doza a doua) cu Pfizer-BioNTech. Bine sanatos.

  5. satmarean Răspunde

    Eu nu sunt vaccinat si sunt foarte bine.

  6. Altu Răspunde

    Azi am aflat că o rudă vaccinată e infectată cu celebrul virus. Și are simptome mai grave decât am avut eu, nevaccinat.Și nu e în vârstă,are 40+.Eu sub 40. Deci ,la ce ajută vaccinul,la nimic, doar la subjugarea omului. Nu ne vaccinăm pt sănătate, ne vaccinăm pt libertate. UE ,Arafat și Mâțu

    • Alina Răspunde

      Dai cu ciocu ,scrii orice ,numai sa sperii lumea de vaccin , nici nu te gandesti la cei ce pot muri din cauza ta ,nesimtitule !

      • Altu Răspunde

        @Alina,tu ,vacă cu cabină,nu mă face nesimțit pe mine care relatez un adevăr. Nu, mă crezi ,te duc la persoana respectivă să stați de vorbă , că doar sunteți vaccinați. Eu nu zic la nimeni să nu se vaccineze,dar să nu mă oblige pe mine. Eu nu cunosc persoane moarte, de sau cu ,covid. Știu care au avut forme ușoare și persoane care au ai la spital,dar acum sunt toți sănătoși. Dar știu și persoane vaccinate care au luat covid și au forme mai dure decât unii nevaccinați. După umila mea părere, vaccinat sau nu, dacă soarta vrea ,tot la groapa cu borhot ajungi.

    • Alina Răspunde

      Daca aveam vaccin toamna trecuta ,sotul meu ar fi si acuma cu mine si copii .
      Daca esti antivaccinist , ce treaba ai sa faci si alti adepti la boala ? Ca nu toti au noroc sa scape ? amaratule cu creier pane !

      • AziNu Răspunde

        Mai MaciLaci acuma ti-ai schimbat sexu? Si mai minti ca ti-o murit iubitul? Vai de capu tau. Du-te la pascut nesimtitule. Daca Altul o zis experienta lui ADEVARATA, te caci pe tine imprastiat. Tu mori de ciuda ca virusul asta nu omoara oameni cum ai vrea tu. Stai pe pwla ta si vezi-ti de vaccinul tau. Nota 3 treci la loc dobi

      • ... Răspunde

        @Alina dragă, e plin orașul de reîmbolnăviți care au fost deja vaccinați anterior. Dar vezi Doamne nu e voie să se spună că nu dă bine. Numai trebuie să pui șoptind întrebări printre cunoștințe. Ca pe vremuri pe vremea lui Ceașcă. Ai să fii surprinsă câte cazuri afli în câteva minute care nu apar nicăieri. Dar sunt mulți retarzi pe aici care repetă aceeași placă și nu judecă. Și vaccinul pe gripă se modifică an de an.

        • .... Răspunde

          Trei puncte raioase, ce alta solutie ai???
          Ca in alte tari cu nivel mare de vaccinare, functioneaza, vezi Portugalia, Danemarca, Ungaria?

          • AziNu

            In Danemarca au renuntat la vaccin pentru ca au vaccinat marea majoritate a populatiei si au trecut la imunizarea pe cale naturala. Am auzit cand cand au spus asta in parlamentul lor. Dar Digi iti spune pe invers, ca si tu esti pe invers ca ei

          • ...

            @AziNu, așa este. dar ce să faci? Ai noștri bravi cetățeni fac pe ei de la o adiere de vânt sau niște muci în nas! Măi oameni buni, dacă prin absurd ar fi război voi cred că ați fugi până pe Lună! La mulți cred că frica le-a blocat inteligența, aia puțină cât mai era! Și vă rog nu mai apăreți aici cu comentarii semnate cu nu știu ce pseudodoctor pentru că doctorii de doi ani vă tot ascultă vaietele voastre și vă măsoară mucii la hectolitru. Ei nu au timp de scrisori pe aici! Sunteți niște fetitze! Sau babe trecute de menopauză???

        • Asistenta Răspunde

          Si ce nu vorbiti de trecuti prin covid, reinfectati, care acum sunt mai rau ca prima oara?

          • ...

            Dar de cei vaccinați dar netrecuți prin boală și cu un picior către ATI? Că știu destui în oraș!

  7. H&R Răspunde

    Mda si inca ceva! Sa nu-mi spuneti/scrieti ca in aceste 7 localitati pe timpul carantinarii/izolarii au respectat carantina/izolarea si nimeni nu a iesit niciunde, nu au iesit pana in Negresti-Oas , Satu Mare sau in alte localitati, ca imi tau pwla! Si tot au iesit bine. Mai intelege cineva virusul asta?

    Apropo Camarzana:
    https://portalsm.ro/2021/06/localitatea-din-judet-in-care-nu-se-vaccineaza-nimeni-primarul-si-medicul-refuza-sa-se-implice/

    “Cămărzana de la 8,22 la 1,23” !

    Magyarul is jo ha megmagyarázzák, mert románul, hogy nem magyarázzák meg az már 100% biztos!
    Puteti sa-mi explicati si pe limba maghiara, ca pe limba romana nu o sa puteti explica, mnoah ala e 100%!

  8. ... Răspunde

    Ce-mi “plac” mie asemenea articole trântite la propriu aici fără poze și fără nici un element de identificare! Așa se poate scrie orice, inclusiv că marțienii au aterizat în Parcul Cișmigiu dar când au auzit de covid au plecat repede că a început instantaneu să le mai crească niște coarne verzi în plus! Plus l-au auzit cântând pe Adi Minune. Alt șoc cultural!
    Eu atâta știu că într-o familie unul de membrii nevaccinat e așa și așa cu covidul, e bolnav dar nu-i ceva grav. Celălalt vaccinat (vaccinat pe bune) e bolnav rău de tot. Ambii practic sănătoși, fără-fără.

    • covid 19 Răspunde

      Da’ tu ce date de identificare ai păcăliciule? Plus că-ţi postezi teoriile sub o grămadă de nick-uri.

      • ... Răspunde

        Da’ tu cum faci deșteptule de retardat? Acum să te trimit acasă la prietenii mei să vezi cu ochii tăi? Vrei să vezi și hârtia aia verde perfect valabilă cu care acum se poate șterge undeva? Faptele sunt fapte indiferent că îți convin ori ba. Tu trăiești într-o realitate paralelă și cu morcovul permanent în fund. Și nu uita că sunt vaccinat. Dar mult după ce am făcut covid și mi-am verificat anticorpii înainte. Tu frățică care te-ai vaccinat pe repede înainte fără să faci boala poți să-ți pregătești valiza pentru ATI. Cel de care vorbeam NU a făcut boala înainte și NU s-a vaccinat cu AstraZeneca. Deci faptele reale pentru tine sunt fabulații? Măi să fie!!!
        Și de ce nu apare pe piață tratamentul ambulator care e gata? Aia cu pastile adică. Fii sigur că va fi bătaie pe ele. Așa că afacerea ta va merge strună în continuare. Și te rog nu mă obliga să încep să dau niște exemple de biznis de-ale pritenilor tăi. Adică diferența dintre prețul de producție și prețul pe piață.

        • Dr Răspunde

          Tratamentul acela cu pastile a fost facut pe repede inainte, este experimental, nu se cunosc efectele secundare si nici exact eficienta.

          Mai exista un tratament dar costa 1000 euro doza, trebuie cateodata mai multe si trebuie sdministrat la inceput, oricum romanii apeleaza la medic in ultimul moment.

          • ...

            Ba se cunoaște destul de bine eficiența. Oricum este tratament și pentru cei care au ajuns la spitale și poate nu mai e nevoie decât în cazuri excepționale să fie puși bolnavii pe pompă până le explodează plămânii. Evreii au fost primii și lucrează deja de aproape 8 luni pe teste. Dar dacă îți spun că la unguri deja pornește cam prin octombrie-noiembrie o fabrică pentru producerea de pastile pentru tratament ambulatoriu??? Crezi că toată lumea e exact așa informat numai cât dorește guvernul???? Numai nu înțeleg de ce sunt tratate aceste informații că zici că e secret de stat! Înainte să apară vaccinul zilnic știam cum stăm și de când se va administra dar cu ăsta ambulatoriu vezi Doamne e liniște pe front!

          • ...

            Și încă un lucru dottore! În acest moment se estimează că eficiența vaccinului față de delta este cam de 60%. Așa că las-o mai moale cu vaccinul că nu prea mai ajută. Din păcate. Trebuiau căpșunarii strict controlați când în vară i-a apucat brusc dorul de țară și de nunți. Dar cine să aplice niște măsuri simple când toată lumea se luptă cu antivaxeri? E mai simplu așa, dacă e groasă treaba mai dați o amendă și aveți în continuare muniție încă un an. Că omul are impresia că nici nu vreți să se termine.

      • AziNu Răspunde

        Vai de capul tau Covid 19.Ti-o scris mai sus ce s-a intamplat si tu nu il crezi. Aici demonstrezi cat de ipocrit esti! Ii spui tu la om ca are mai multe nick-uri? Da tu ce faci koaie? Ca ai mai multe nick-uri decat vaccinati in Satu Mare! Vezi ca ai doborat statisticile! Tu esti dovada ca in SM s-au vaccinat 90% din oameni din moment ce “”toata lumea” (adica tu) e provaccin aici, si exista un sg antivaccinist cica care posteaza sub o suta de nickuri. Ba da ai un gram de creier in tine? tu sti ce inseamna 80% nevaccinati ? Ca majoritatea comentarilor o sa fie de la ei bolovanule!!!!

        • Marcel Bacanu Răspunde

          AziNu, sunteti un caz de patologie mentala, cum nu va este frica de virus, cautati o unitate medicala si apelati la un medic specialist. Si lasati mai moale fobia asta impotriva vaccinului si celor care vor sa se termine cat mai repede si cu pierderi minime de vieti omenesti.

          • AziNu

            Mai Marcel Bacanu AKA DR etc. pleaca la cacare, eu nu ma vaccinez poti sa te caci imprastiat. Da vaccinati-va in plm ca nu va zic eu sa nu va caccinati !Disperatule ca esti unu si acelasi cacanar cu 10 nick-uri. Disperat sa iti sustii prostia, dai comment cu mai multe nume ca sa ne dai senzatia ca noi astia nevaccinati suntem minoritari. Hai ca iti mai spun ceva. Voi vaccinatii sunteti minoritari asa ca treci la loc!

  9. CriCriCri Răspunde

    Lapte de pasare

  10. Satmarean 1 Răspunde

    Nu obliga nimeni pe nimeni sa se vaccineze, dar atunci cei nevaccinati taceti din gura si suportati consecintele. Testati-va daca doriti sa mergeti unde se pretinde sa fii vaccinat sau testat. Ai platit taxe si impozite, esti asigurat , statul iti asigura vaccin gratuit . Nu vrei testeaza-te pe banii tai. E simplu.

    • AziNu Răspunde

      Ok Satmarean 1 , eu suport consecintele. Nu am nici o problema ca testele sunt contra cost. Ma bucur ca vaccinul e moca, altfel nu si-ar permite oricine sa se vaccineze si s-ar numi discriminare. Si da, daca o sa am cunostinte, sau cunostintele mele o sa aiba cunostinte la randul lor care au murit de covid, am sa ma gandesc si eu la vaccin tot mai serios . Momentan, am intrebat zeci de oameni cel putin daca au rude moarte de la covid sau in stare grava. Multi au spus ca au auzit de unu altu, fara sa il cunoasca. Si cand in sfarsit am auzit de la tacameu care e vaccinat ca stie un om care a murit, l-am rugat sa imi spuna cat de sanatos era omul. A recunoscut ca era vai si amar de el , multiple boli si obez. Zi-mi tu ce vina am eu daca nu m-a speriat nimeni ? Daca am trecut prin covid fara sa stiu? Am avut gripe la viata mea care m-au pus in pat cu febre si frisoane. Chiar am eu vina ca nu e asa mortal virusul asta? Iti recunoaste si ARAHAT ca virusul SarsCov2 e pandemic pentru ca se transmite repede, dar nu la rata de mortalitate. Asa se transmit si virozele sezoniere. Inca mai rau. Luna asta deja am tras 2 raceli. Si am auzit muti care mi-au zis ca am luat vaccinuri cand am fost mic .Corect . Am luat unu si gata, nu l-am repetat de 2 ori pe an sa fim seriosi! Nu are rost sa comparam vaccinurile alea cu asta pentru covid impins de Bill Gates si Fauci , oameni care viseaza la salvarea planetei prin depopulare! NU e nici o minciuna , e adevar pur. Si daca o sa iau vaccinul , il iau pe ala traditional. Am inteles ca unele sunt clasice si ma mai mare incredere in alea

  11. Cosmin Răspunde

    Parca am mai vazut undeva in istorie un certificat care dadea dreptul sa intrii in anumite locuri. Daca memoria ma ajuta era undeva in germania in anii 30- 40 si a fost o problema cu el la nurenberg la finalul anilor 40. Nu spun ca exista legatura sau ca lumea nu trebuie sa se vaccineze (desi poate un tratament ar fi de preferat) dar nu pot sa nu fac o analogie. Inainte sa sara toti cretinii sunt vaccinat si trecut prin boala deci abtineti-va de la teorii domnilor postaci platiti sa va tociti degetele (chiar daca creierul va este gol) pentru binele suprem .

    • ... Răspunde

      Problema e că seamănă izbitor. Și atunci anumite grupuri sociale au fost excluse pe bază de certificat, nu? Și eu sunt vaccinat dar și pe capul meu se sare sistematic. Apoi seamănă situația și cu înfierarea dușmanului de clasă din anii 50. Nu am învățat nimic din istoria recentă. Nu știu de ce se miră unii de reacția majorității. Pentru că majoritatea nu s-a vaccinat! În primul rând e o problemă cu vocabularul decidenților. Dar degeaba le spui.

      • covid 19 Răspunde

        @…, Prietene, după cum poţi constata singur, nu am dat reţete de vindecare, nu m-am legat de bolile tale,
        nu insult (te-am făcut păcălici pt. că am constatat că eşti iar apoi am văzut că ti-ai asumat porecla) mă leg de lipsa de logică şi de abnegaţia de a le spune tu, tuturor, ce să facă, cum să dreagă şi că, vai, ştii tu un caz…de la care generalizezi etc. etc. Intru rar pe aici ca să mă conving că nu te-a luat Delta şi mă bucur că eşti bine. Altfel timpul petrecut pe portal, ani de zile în cazul tău, nu face bine. O spun alţii nu eu.

        • ... Răspunde

          Dacă drept răspuns la un comentariu de-al meu folosești apelativul păcălici ce să creadă omul? Dealtfel până acum se adeverește perfect ce am zis acum un an. Te las să redescoperi ce am zis. Știu că încă ești în momentele tale de negare. Și jignești omul în continuu. Și nu numai pe mine. Mai ales când nu ai argumente. Ești jalnic. La toți ăștia le spun și tot nu înțeleg că nu sunteți posesorii adevărului absolut. În momentul în care acceptați asta consider că putem să purtăm un dialog civilizat. Încă nu a sosit acel moment.

          • AziNu

            Si de mine se leaga pe motiv ca nu sunt vaccinat. Nu ca as zice eu la cineva sa nu se vaccineze. VACCINATI-VA daca asta vreti! Va incurajez plm ca sa inteleaga si dobitocu ala ce ne injura . EU personal nu ma vaccinez! Simplu

          • Sîca

            Cine dreaq crezi că-ți evaluează debilitațile și aberațiile tale din ultimii 2 ani ….fugi de aici…pacalici ..tupeist

      • Herr Fritz Răspunde

        Arbeit macht frei! Dar voi sunteti niste terchea berchea care in loc sa munciti si sa va vaccinati, cum fac germanii, sa mearga societatea mai departe, va lamentati de un vaccin.
        Pariu ca aveti un WV?

        • ... Răspunde

          Sunt vaccinat măi retardatule și amtrecut și prin boală! Bine că nu mă faci antivaxer! Problema e altceva dar nu ai cum să pricepi asta pentru că tu refuzi să gândești independent. Încearcă totuși că nu doare și câteodată poate fi și util.

  12. radical2 Răspunde

    Ce este mai grav, ca persoane aflate in aceeasi situatie, se plimba bine mersii in diferite locuri inghesuite si transmit vara sa stie sau sa vrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.