Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Avram Iancu, comemorat la Satu Mare. Adrian Cozma: „Un veritabil erou al poporului”

La 149 de ani de la trecerea în nefîință, eroul național Avram Iancu a fost comemorat, duminică, 12 septembrie, la bustul din centrul municipiului Satu Mare. Mai mulți oameni s-au adunat pentru a îl comemora prin cântec și vorbă pe marele erou al poporului român.

La fața locului a fost și deputatul PNL Adrian Cozma ce a reamintit faptul că Avram Iancu a fost un simbol al moților cărora le-a insuflat forța și determinarea de care aveau nevoie românii transilvăneni pentru a-și obține drepturile.

„Satu Mare. Îl cinstim pe Avram Iancu!

Reprezentant de seamă al revoluţiei române transilvănene şi un veritabil erou al poporului, ale cărui virtuţi le-a făcut să strălucească peste veacuri ca o pildă vie urmaşilor iubitori de patrie şi ca un izvor luminos de mândrie naţională.
Avram Iancu a fost comandant de oaste la doar 24 de ani, când purta cu glorie steagul revoluţiei, desfăşurând toată energia şi stând în faţa duşmanului, cum spune Bălcescu, „neclintit ca granitul munţilor săi”.
A fost un simbol al moților cărora le-a insuflat forța și determinarea de care aveau nevoie românii transilvăneni pentru a-și obține drepturile.
Un comandant străin, generalul Lüders, priveşte cu simpatie figura eroică a lui Iancu: „Sufletul mişcării româneşti, Iancu, a cucerit încrederea neţărmurită şi dragostea poporului său. Oriunde se arăta, era primit cu entuziasm. Toate privirile se îndreptau către dânsul, iar naţiunea română vede în persoana lui pe eroul şi ocrotitorul său”.
Idealurile sale s-au concretizat până la urmă şi-au găsit la 1 decembrie 1918 o mare împlinire în actul unirii de la Alba Iulia”, a scris deputatul Adrian Cozma pe pagina sa de Facebook. 

10 comentarii

  1. dr.Raed Răspunde

    nu l-au uns cu putin chefir?

  2. Breiching Nius Răspunde

    Sigur că da,binențeles,Kozma trebuia musai să se proțăpească între participanți ! Musai,da foarte musai !

    • brekingnius Răspunde

      Te rog sa constati ca e umar la umar cu o mare pesedista! Sau aici placuta suedeza nu se aplica?

      • Sîca Răspunde

        @ breki Și mai poți să constați că, Ăia te-au băgat in NATO și in UE, dați-ar Muie

        • brekingnius Răspunde

          Tu ce ai inteles din comentariul meu? Se pare ca nimic.

          • Aspi Rina

            A inteles perfect ce trebuia: ca esti un prostolau dintre cei care scriu comentarii doar cu un singur deget !😉​🤣

  3. Antal Răspunde

    PNL Satu Mare ste infestat de pedeliști și pesediști. PNL Satu Mare defilează cu Samuel Țânțaș, Beny Kira, Virgil Dragoș (șoferul lui Valer Marian) și Ciprian Bretan (lingăul lui Mircea Govor).

  4. brekingnius Răspunde

    @Cicciolina Aspi Rina! Atunci hai să mai enumăr ce somități mai aflorează în poză? Tu ai grije de deștu’ tău dacă ți-e drag! Aia cu carele umbli-n izmene de unul singur.

    • Aspi Rina Răspunde

      Sa-l pupi tu in koor pe Kozma,dar si pe calul lui,ala cu care face deplasari ambientalo-propagandistice !Iar daca iti place ,poti continua si cu restul “somitatilor” prezente !Fara sa le enumeri !😉​🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.