Ultima actualizare: azi, 09:00

Locale

FOTO. Cum s-a petrecut accidentul de pe DN 19. Pieton lovit mortal de un TIR

Accidentul mortal petrecut luni pe DN19 a fost cauzat de şoferul de TIR, care nu a oprit la trecerea de pietoni şi astfel l-a izbit pe un bărbat care traversa drumul naţional pe acolo, titrează Bihoreanul.

,,La ora 15.05, pe DN19, în localitatea Biharia, un bărbat de 46 de ani din Uricani, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un autotren cu semiremorcă pe direcţia Satu Mare – Oradea nu a acordat prioritate de trecere unui bărbat în vârstă de 71 de ani, din comuna Diosig, care, în calitate de pieton, era angajat în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, venind din dreapta autotrenului”, a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

În urma accidentului rutier, pietonul a suferit leziuni care i-au provocat decesul.

5 comentarii

  1. Badea Gheorghe Răspunde

    Viteza prea mare este cauza accidentului!
    DACĂ șoferul conducea cu o viteză de maxim 30 Km/h, așa cum prevede legea la apropierea de trecerile de pietoni, acest accident nu se întâmpla!
    Doar că, din păcate, șoferii de autocamioane apasă prea tare pedala de accelerație, nu acordă prioritatea cuvenită pietonilor angajați în trecerea străzii prin locurile permise de lege și sunt foarte agresivi cu șoferii care conduc legal și preventiv!!
    Săptămâna trecută, tot în Biharia, fiind în drum către casă din Oradea, un camion a venit foarte aproape în spatele meu, și m-ia făcut semne cu farurile să accelerez, deși rulam cu aproape 70 Km/h ÎN LOCALITATE!! Am redus viteza la 50 Km/h și m-am încadrat spre acostamentul din partea dreaptă, ca să-i permit să mă depășească. Cum am ieșit din localitate, am accelerat și, bineînțeles, l-am depășit! Apoi în localitatea următoare s-a repetat figura, doar că de data asta m-a și claxonat! Chestia asta s-a repetat până în Săcuieni, unde am prins ceva avans față de el și n-a mai apucat să mă ajungă din urmă!
    Acești “bravi eroi” circulă constant cu 85-90 Km/h atât în localități cât și în exteriorul acestora! Șanse de a scăpa de ei sunt minime, deoarece folosesc stații CW și se anunță între ei despre prezența în trafic a echipajelor de poliție, unde brusc devin cei mai cuminți șoferi din câți a născut planeta!

  2. un sclav Răspunde

    NU, cauza accidentului sunt conducatorii nostri corupti care in loc sa faca autostrazi si-au umplut buzunarele, mainile lor cu care baga banii publici in buzunare sunt insangerate!!

    DESTEAPTA-TE ROMANE!!!

    • Badea Gheorghe Răspunde

      Sclavule, asta nu înseamnă că trebuie să conduci ca și cum ai fi singur pe drum!
      Conduci prudent sau nu conduci, pe drumurile care sunt!

      Restul că mereu alții sunt vinovați doar noi nu, este gargară!

  3. PCR Răspunde

    te simti tovarasule Badea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.