Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO. Noul steag al municipiului Satu Mare, aprobat de Consiliul Local

Consiliul Local Satu Mare a aprobat, în cadrul ședinței de joi, steagul municipiului Satu Mare. Consilierii au păstrat practic vechiul steag, care datează din 1998, pe care este acum inscripționat numele municipiului în limbile română, maghiară și germană, însă pe un fundal alb și nu albastru cum era până acum.

Varianta aprobată joi a fost votată de consilierii UDMR, PSD și USR-Plus, în timp ce consilierii PNL au votat împotrivă.

Steagul municipiului Satu Mare urmează a fi aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei și apoi de către Guvern.

Varianta propusă de conducerea Primăriei este cea din perioada interbelică, fiind aprobat de o comisie prezidată de Nicolae Iorga.

 

39 comentarii

  1. MAE Răspunde

    ba gabor vrei sa maghiarizezi tot orasul asta,,,ce dracu nu ai altceva de facut mai important serios…….daca nu scrie si in maghiara nu poti sa dormi noaptea,,,,fa altceva mai folositor ptr oras

    • Borsa Kopasz Răspunde

      BA BOULE MAE NU TI-E RUSINE ?????? BUCURA-TE CA TRAIESTI INTRUN ORAS CARE AM CONSTRUIT NOI MAGYARII !!!!
      VOI CE ATI CONSTRUIT ? URATUL PALAT ADMINISTRATIV SI NISTE BLOCURI !

      • Nha Răspunde

        Eventual evreii voiai sa spui

        • Loop Răspunde

          O CÂRPĂ DE ȘTERS LA CUR MARCA UDMR!!!!!! RUȘINE SĂ VĂ FIE GUNOAIE ORDINARE!!!

        • Profesorul Răspunde

          Liceul Mihai eminescu își are originile prin anul 1634, când iezuiții primesc aprobarea de a deschide un colegiu în oraș. Noua instituție este susținută printr-un edict de întărire dat în 1639 la Viena de către împăratul Ferdinand al III-lea. Funcționează cu puține excepții până în 1804, când printr-un decret dat de Francisc I este susținut din fondurile statului. Tot în 1804 se înființează și un liceu episcopesc care în 1850 se unește cu gimnaziul. Pe baza unui demers energic al episcopului romano-catolic gimnaziul este preluat de stat în 1863, fiind decretat gimnaziu regesc catolic – gimnazium regium.

        • Historicus Răspunde

          Amplasat în centrul vechi al municipiului Satu Mare, hotelul Dacia atrage și acum privirile vizitatorilor prin fațada lucrată minuțios, cu figurine umane, decorațiuni florale, stucaturi și stema orașului. Clădirea a fost construită în 1902 pe locul vechii primării, după cinci ani de dezbateri. În anul 1897 a fost organizat un concurs de proiecte, câștigător fiind declarat cel al hotelului Dacia, întocmit de arhitecții Balint Zoltan și Frommer Lajos, elevi ai promotorului stilului seccesion, Lechner Odon, numit și Gaudi al Ungariei. Proiectul complexului hotelier, realizat în stil secession, a fost premiat în anul 1903 la Bienala de la Viena, fiind declarat cel mai frumos hotel din acea vreme.”Hotelul Dacia este o bijuterie a artei secession de la sfârșitul secolului al XIX-lea, începutul secolului XX, construit în 1902 pe locul fostei primării. Primarul de atunci, Herman Mihaly, s-a luptat să construiască un hotel în vreme ce consilierii considerau că trebuia să se construiască aici o piață de legume.

      • zz Răspunde

        Numa rasisti pe aici, unguri care se cred Dumnezei, care scot romanii din mocirla.. construiesc orase si dau clanta la toti.. apropo tu nu esti ungur ma, unguri stau in ungaria tu esti BOZGOR si nu ai construit decat ura si rasism.

        Si da bucura-te tu ca te mai suportam jegule.

        • Rozi néni Răspunde

          @zz. Mulțumim pentru harul regal exercitat de tine. Du-te măi retardule! Să nu uiți să legi pe dânsa diseară și să o mulgi! Vezi să nu o confunzi cu taurul că e cam neplăcut. Te-ai trezit și tu orășean după două pahare ai prins acum curaj și dai lecții la ceilalți?

        • @zz Răspunde

          Nu ai un nick, trebuie să furi de la altcineva, ticălosule?

        • zz Răspunde

          Aș dori să clarific că aceast individ folosește nickul meu neautorizat și abuziv. Nu sunt șovinist de nici un fel.

          • zz

            adică în mod neautorizat și abuziv

          • ...

            @zz, din păcate e un sport pe aici. Deseori pățesc și eu. Din păcate cât timp nu este un moderator pentru comentarii acest lucru tot apare. Și nu poți cere autorizare pentru că nu văd cum s-ar face asta. Dacă ar fi moderator el ar putea elimina asemenea comentarii prin blocare. Dar probabil nu se vrea. Până la urma urmei este o chestie de cei 7 ani de acasă.

          • @...

            Merci pentru răspuns. Nici-o problemă, am cultivat cultura de flame altundeva, pe siteuri mult mai sofisticate, n-am fost surprins.

        • @zz care de fapt nu este zz Răspunde

          Măcar să scrii corect în limba ta maternă: ungurii (cu doi i)

      • mae Răspunde

        Borsa tu ești un parazit 100%

      • Roman Răspunde

        Ba ungurule da te slobozu tau la ungaria ca puteam si noi construi tampit, mars la voi acolo tiganii maghiari, suge l pe gabor

  2. Neagu Răspunde

    Bravo e foarte frumos steagul!!!!

  3. Antibozgor Răspunde

    Iar sar bozgorii in sus, nu uitati ca nici ce-i de dupa petea nu va vor . Auzi la ei ,au facut orasul asta ,ce pl ati facut voi ma? Inafara de “autonomie” pe care o vreti,nu ati facut nimic. Asa ca mars la nireghihaza(ma doar in cot de cum se scrie) cu voi!

    • Rozi néni Răspunde

      Sunt de acord cu tine. Pentru că ne-ai supărat și pentru ca să vezi ce am construit plecăm de tot și luăm cu noi tot ce am făcut noi! Ce zici? Știu că te vei bucura. Dar zi-mi și mie chiar ești în stare să lucrezi ca să ai bani de o pită, asistatule social? Veizi că-ți vinye szocsialu’ mintenaș! Fii cuminte măi!

    • @Antibozgor Răspunde

      Și alții sunt revoltați că tu ești revoltat. Nu vrei să te duci acolo de unde ai venit? Și te rugăm așa încet-încetuc ardelenește nu mai fă atâta scandal degeaba că te aude vecinul ungur și nu-ți mai plătește în locul tău rândul la știi tu unde. Ciocul mic și joc de glezne.

    • zz Răspunde

      Chiar și Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” a fost proiectat și construit de unguri. Nu știai asta, nu-i așa? Mai sunt multe lucruri pe care nu le știi.

      • Bula Răspunde

        Bine ai punctat.Pentru scoliile adevarate construite de maghiari sunt adevarate . Si in ziua de astazi parintii platesc o gramada bani numai ca copii lor opincari sa ajunga la o scoala adevarata construit (disciplinar , educational , mentalitar, ….) Mai mult se zbat cei bugetari . Ca sa fie un punct in plus ca pruncul lui a terminat la scoale de ….. . Si plateste o gramade bani pentru chirie . A fost un articol cu treaba aceasta.

    • Foxforcefive Răspunde

      Mai gaseste altceva antibozgore cu povestea ca ungurii de dincolo de hotar urasc ungurii de aici. Asta e frustrarea ta si a altora care vin cu asta si nu vor sa accepte adevarul ca nu romanii au intemeiat acest oras. Am vazut eu cam cum se comporta ungurii din Ungaria cu romanii care ajung acolo si nu vb maghiara. Ideea e ca nici ei nu ne detecteaza numai daca ne vad nr de inmatriculare a masinii sau ne mutam acolo. Adevaratii unguri sunt aici pt ca nu si-au parasit locul de nastere. Pana cand Romania implineste 1000 de ani …. mai este. Asa ca maghiarii de aici nu-s bozgori mai degraba altii sunt “zinituri”.

    • Nicusor Răspunde

      Is roman din Satu Mare dar respect ungurii. Romanii nu fac nimic in tara asta

  4. Bucuresti. Răspunde

    Sa-mi denumiti o cladire construit in Satmar de opincari inainte de 1840.

    • H&R Răspunde

      Piramidele de Sathmar omule! :))))

    • realitatea sătmăreană Răspunde

      Dar vrei să-mi dai un exemplu construit de opincari după 1840 și înainte de …..? Băgați aici oameni buni niște texte că te doare mintea? Nu vreți mai degrabă să mergeți să faceți ceva util? Cunoașteți voi o p@@@lă de horse istoria orașului și acum faceți daciadă aici care dă cu cărămidă mai mare în piept! Mai înțelegeam dacă era un dram de ceva tricolor unguresc prin drapel dar NU ESTE! Nici nu era ce să caute. Faptul în sine vă deranjează că e propus de cine e propus! Voi vreți de fapt un praz mare made in Vânju Mare? Păi mereți în piață, cumpărați-vă și băgați-vă unde vreți!

  5. Belești cariciul Răspunde

    Băi bulă proastă, pe români nu i-au lăsat grofii maghiari să aibă nici măcar școală, și nu doar în Sătmar, ci în toată zona unde se credeau stăpâni!
    Ia vezi, nu ne supăra că poate iar punem opinca drept drapel pe clădirea Parlamentului maghiar!
    Să vă intre bine in cap, ați pierdut (pul@ ați pierdut, că de fapt nu erau ale voastre niciodată) Ardealul, Croația și Slovacia odată cu pierderea primului război mondial! Nu vor mai fi ungurești niciodată-n veci pururi amin!

    • Antibozgor Răspunde

      Un roman adevarat, mare adevar grai cu gara ta domnule! Un om care cunoaste trecutul, nu ca toti tolmacii astia de bozgori. Ma inchin!

    • Bula Răspunde

      Nu au lasat grofi pentru erau stapani cum ai zis si opincarii nu erau considerati ca si o natie.

    • Belești cariciul Răspunde

      ASta este când sunt prost până la capăt.

    • Nostradamus Răspunde

      Vezi ca la ce ritm distrug romanii propria tara
      si se indatoreaza tot mai mult
      veni o vreme cand veti voii
      ca ungurii sa administreze si sa ridice poporul din noroii .

  6. Aspi Rina Răspunde

    Ati cam luat-o razna,si unii si altii ! Ce naiba e cu voi ??!!Ati uitat de ratiune ??Va manifestati ca niste animale de haita.Rusine sa va fie !!

  7. Coco Jambo Răspunde

    Doamne feri ce de agitati pe aici, si de-o parte si de alta. Toata lumea sare de cur in sus, ca Gabor maghiarizeaza orasul. Pai ce sa vedeti, e lege. El doar pune in aplicare o lege cretina pe care au dat-o parlamentarii nostri acum 15 ani, pentru votul udmr probabil pentru ceva proiect de lege, si aceasta lege permite ca acolo unde minoritatile sunt peste 20% sa existe astfel de inscriptii. Asa ca omu’ face strict pe lege ceea ce face… iar voi comentati ca telenovelistele de-mpulea! Am zis!

  8. delia Răspunde

    Iar circ? Traim impreuna de atat timp, unguri,romani..ne casatorim , avem prieteni unguri ,romani ..lucram impreuna..Ce dracu tot sariti la gatul omului..pana la urma primarul asta a facut cat toti restul la un loc,poate si mai mult, liniste!!!!

    • History Răspunde

      @delia, te rog fă un mic efort și detectează cine a început toată discuția asta sterilă. Te ajut. Unul #pevecistăpân din ăla bimilenar plin de frustări. Chiar nu aveți ce face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.