Ultima actualizare: ieri, 20:12
Locale

FOTO. Prima zi de școală, la Satu Mare! Elevii s-au întors în bănci, nu se știe până când

Prima zi de școală, la Satu Mare! Elevii s-au întors în bănci, nu se știe până când. Noul an școlar 2021-2022 a început luni, 13 septembrie, și în municipiul Satu Mare. Profesorii și-au așteptat elevii cu fel și fel de surprize, însă nu se știe până când prezența fizică va fi permisă în școlile din România, fiind al doilea an la rând când școala începe în vremuri de pandemie.

 Bilanțul cazurilor de COVID a depășit 2.000 de cazuri pentru a șasea zi la rândși e aproape dublu față de cel înregistrat acum un an. Duminică au fost 2.255 de cazuri de infectări, față de 1.311 câte erau în 12 septembrie anul trecut. În acest moment, în județul Satu Mare sunt mii de copii pentru care școala a început online.

Școlile din Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Bătarci, Cămărzana și Târșolț nu s-au deschis astăzi, după ce localitățile au intrat în carantină din cauza ratei de incidență ce a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, nu și-a deschis porțile nici Liceul Teoretic Negresti-Oaș, din cauza infrastructurii, lucrările la corpul de clădire principal fiind nefinalizate. Așadar, mii de elevi din Țara Oașului au început noul an școlar din fața unui ecran.

În celelalte unități de învățământ din județul Satu Mare, elevii vor merge fizic la școală însă vor trebui în continuare să țină cont de respectarea igienei și a regulilor de distanțare socială.

Masca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor

Masca de protecție devine obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor din Satu Mare, începând cu 13 septembrie, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

,,Reamintim părinților și elevilor că masca de protecție devine obligatorie pe o rază de 50 de metri și în afara perimetrului școlilor. Această obligație a fost introdusă prin Hotărârea C.J.S.U. nr. 42 din 09.09.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate  de noul Coronavirus, care adaptează și actualizează măsurile în baza noilor reglementări privind prelungirea stării de alertă (HG 932/09.09.2021)”, informează Instituția Prefectului Satu Mare.

Foto: Schiess Tunde

Foto: captură TV1

Pearl Beauty Center

2 comentarii

  1. Altu Răspunde

    PortalSM;, de ce nu scrieți nimic despre propaganda LGBT și pedofilă de la școala Moisil, unde o profesoară și-a permis să facă campanie pro LGBT cu pliante în care apăreau un curcubeu de homosexuali și un pedofil care ademenește un copil?!? Și mai poartă și botniță, ducându-ne cu gândul la BDSM!

  2. alice Răspunde

    19.Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.