Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Elevii revin mâine la școală. Regulile sanitare la începutul noului an școlar

Ultimul weekend din vacanța mare este pe cale să se încheie, iar de mâine, luni, 13 septembrie, elevii se vor întoarce în bănci. Sunt, însă, și mii de copii, din șapte localități din județul Satu Mare, pentru care școala va începe online.

Școlile din Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Bătarci, Cămărzana și Târșolț nu se vor deschide mâine, după ce localitățile au intrat în carantină din cauza ratei de incidență ce a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, nu își va deschide porțile nici Liceul Teoretic Negresti-Oaș, din cauza infrastructurii, lucrările la corpul de clădire principal fiind nefinalizate. Așadar, mii de elevi din Țara Oașului vor începe noul an școlar din fața unui ecran.

În celelalte unități de învățământ din județul Satu Mare, elevii vor merge fizic la școală însă vor trebui în continuare să țină cont de respectarea igienei și a regulilor de distanțare socială.

Reguli pentru festivitățile de deschidere

Festivitățile vor putea fi desfășurate în aer liber, cu respectarea măsurilor de distanțare, purtarea măștii de protecție și încadrarea într-un interval maxim de o oră și jumătate. Scenariul agreat este ca activitățile educative să se desfășoare cu prezență fizică la școală până la o rată a incidenței infectărilor de până la 6 la mia de locuitori.

Din punct de vedere al modului de asigurare a pazei, școlile au pază proprie, au contracte cu societăți specializate de pază sau sunt în responsabilitatea asigurării menținerii ordinii publice a Poliției, Jandarmeriei sau Poliției locale. Media efectivelor zilnice ale forțelor M.A.I. angrenate în măsuri de menținere a ordinii publice este în jurul valorii de 140 de lucrători. Transportul elevilor va fi realizat în anul școlar 2021-2022 cu 108 microbuze școlare.

Masca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor

Masca de protecție devine obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor din Satu Mare, începând cu 13 septembrie, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

,,Reamintim părinților și elevilor că masca de protecție devine obligatorie pe o rază de 50 de metri și în afara perimetrului școlilor. Această obligație a fost introdusă prin Hotărârea C.J.S.U. nr. 42 din 09.09.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate  de noul Coronavirus, care adaptează și actualizează măsurile în baza noilor reglementări privind prelungirea stării de alertă (HG 932/09.09.2021)”, informează Instituția Prefectului Satu Mare.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.