Ultima actualizare: azi, 13:57

Locale

FOTO. Sătmăreanca ce a trăit 11 ani în Adăpostul de Noapte s-a mutat la casa ei

La finele săptămânii trecute, sătmăreanca Ana-Maria Osvath (76 ani) s-a mutat din Adăpostul de noapte în locul căruia de azi înainte îi spune “acasă”.

Au trecut două luni din momentul în care Ana-Maria Osvath, beneficiară a Adăpostului de noapte Satu Mare, primea în mâini cheia căsuței sale, o casă cumpărată din banii strânși de ea vreme de 11 ani cât a locuit la Adăpost. Acasă este căsuța ei din Lipău, căsuță care în ultimele două luni a fost aranjată și pregătită de colectivul Adăpostului de noapte, cu sprijinul a numeroși oameni cu suflet mare, să dispună de toate cele necesare unui trai decent.

Ana – Maria Osvath este dovada vie a faptului că atunci când îți dorești ceva din toată inima, reușești. A avut parte de-a lungul vieții de numeroase greutăți. A muncit 25 de ani ca și contabilă. A trecut printr-un divorț, a pierdut tot ceea ce avea, o boală a lovit-o crunt și nu a mai putut efectiv să muncească și așa a ajuns să trăiască la Adăpostul de noapte. E un om ca noi, un om care a găsit în colectivul centrului social și în beneficiari un ajutor, un suport moral. Timp de 11 ani, iată, Adăpostul de noapte a fost pentru doamna Ana-Maria Osvath casa ei, cu o familie mare căreia îi împărtășea bucuriile, tristețile și supărările. În cei 11 ani trăiți la Adăpost, doamna Ana – Maria Osvath și-a strâns cu grijă banii din pensia primită și și-a îndeplinit cel mai mare vis al său, acela de a avea la bătrânețe propria sa casă.

În luna iunie a primit cheia de la căsuța sa. Azi, cu inima plină de emoții, s-a mutat acasă. Căsuța a trecut în ultimele săptămâni printr-o serie de lucrări de reparații, spațiile au fost zugrăvite și utilate. Pentru tot efortul depus de colectivul Adăpostului de noapte și de oamenii care i-au dăruit mobilier și aparatură electrocasnică, doamna Ana-Maria Osvath, cu lacrimi de bucurie în ochi, nu are decât cuvinte de mulțumire.

Chiar dacă s-a mutat din Adăpost, Centrul Social de Urgență pentru Adulți, personalul, toți cei care au fost apropiați sufletului ei, vor continua să o ajute și în continuare, să îi fie alături în anii ce vin.

4 comentarii

  1. xpert86 Răspunde

    Asa se face avere, stai la adăpostul de noapte 11 ani fara griji, nu platesti mâncarea si utilitățile si iti strângi pensia si iti cumperi casa!!!! Daca avea pensie de ce i s-a permis sa stea la adăpostul de noapte 11ani si nu sa dus la azil ca sa-l plătească ea din pensie Frățică! Se vede ca baba a fost contabila, are simtul banului în sânge pana la moarte!!! Trebuiau aia de la adăpostul de noapte sa-i faca si buletin si sa o ia de tot in spațiu!!! Asta da model si exemplu, săraca toti sa faca ca ea daca vor sa-si cumpere case!!! Oare de cine s- o fi ascuns baba 11 ani, a așteptat prescripția faptelor oare, ca a fost tare desteapta !!!😂😂😂😂😂Fraierii dupa o munca de o viata daca isi pot lua o garsoniera!!!!!😂😂😂😂

    • @xpert86 Răspunde

      Răutatea nu te doare? Dacă e așa cum spui tu de ce nu procedezi la fel să vezi ce “minunat” este la adăpost? Dealtfel baba a lucrat deci are pensie muncită. Ce a cumpărat e pe banii ei și nu a întins mâna cum faci tu probabil. Casa aia hai să zicem că e renovată dar e ceva de la țară așa că știi cam cum arată. Ceva mai bine decât o dărăpănătură, puțin zugrăvită și mobilată. Dar e bine pentru ea cât va mai trăi.

  2. xpert86 Răspunde

    Prietene s-au ieftinit casele de la tara cumva, du-te si cumparat-i si tu doua sau trei bucati de căsuțe din alea ieftine!!! Ai uitat de teren prietene si ala sa ieftinit aru???

    • @xpert86 Răspunde

      @xpert68. Habar nu ai despre detalii și scrii și tu aici. Anvergura financiară a afacerii este mult sub ceea ce este în fanteziile tale. Probabil te gândești ce făceai tu în locul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.