Ultima actualizare: azi, 21:26

Locale

Viața rurală în Grădina Romei. Sătmărenii, invitați la evenimentul „satul mic în Satu Mare”

Asociația Pentru Dezvoltare Rurală Sătmăreană și Asociația Agricultorilor Maghiari din județul Satu Mare aduc și în acest an lumea satului tradițional mai aproape de locuitorii municipiului Satu Mare.

Astfel, în perioada 11-12 septembrie, în Grădina Romei, va avea loc evenimentul „satul mic în Satu Mare”, prin care se va recrea atmosfera rustică a unei lumi unde cei mai mulți dintre noi am copilărit.

Evenimentul se află în acest an la cea de-a doua ediție, fiind inclus în cadrul unui proiect mai amplu ce își propune să creeze o punte de legătură între lumea agitată a orașului și liniștea satului.

„În cadrul evenimentului vor fi prezenți producători, meșteri artizani, agricultori și fermieri din tot județul care vor aduce la stand-urile lor obiecte variate, realizate manual, din ceramică, lemn, țesături, articole de marochinărie, decorațiuni, păpuși, coșuri împletite, dar și miere, siropuri, legume și fructe de sezon, produse alimentare tradiționale, toate fiind deja certificate cu marca înregistrată Produs Sătmărean”, a declarat inițiatorul proiectului Produs Sătmărean, deputatul Magyar Lóránd.

La fel ca și la ediția precedentă, organizatorii au pregătit activități dedicate celor mici, astfel că aceștia vor avea posibilitatea de a se plimba cu trăsura, vor putea vedea păsări, iepuri, animale domestice, învățând lucruri utile despre ele și mediul în care acestea trăiesc. Tinerii vor putea participa la jocuri de cultură generală care vor avea o tematică specifică evenimentului și la ateliere de meșteșugărit ce le vor pune la încercare creativitatea.

De asemenea, vom oferi vizitatorilor prilejul de a participa la o pomană a porcului, un moment care va respecta tradiția, cu toată recuzita și preparatele tradiționale, iar după binemeritatul ospăț ne vom bucura de muzică și dansuri, într-o atmosferă de bal, unde participau odată toți tinerii satului.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, al Primăriei Municipiului Satu Mare și al Centrului Cultural „G.M.Zamfirescu”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.