Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

INSP: 80% dintre infectările noi cu Covid-19 sunt la persoane nevaccinate

Peste 80% din infectările noi cu Covid-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Sănătate Publică. Potrivit INSP, 37,1% din totalul cazurilor din ultima săptămână s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş, Cluj, Satu Mare şi Suceava.

La nivel național a fost a doua zi consecutiv cu peste 2.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 confirmate. În spitale, crește numărul de pacienți, se apropie de 4.000, iar la terapie intensivă ne apropiem de 500 de cazuri grave. Numărul copiilor internați crește – opt minori sunt în stare critică.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează miercuri că, în săptămâna 30 august – 5 septembrie, 37,1% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş, Cluj, Satu Mare şi Suceava. Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere, postat pe pagina de internet a INSP, 80,4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

 

32 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    hehehe hahaha hihihi

  2. Alain Delon Răspunde

    Altule ai belit cariciu!

  3. AziNu Răspunde

    Tot INSP spune asa:
    • 86% din totalul deceselor au fost
    la persoane peste 60 ani iar
    57.4% din decese au fost la
    bărbați. 94.6% din persoanele
    decedate aveau cel puțin o
    comorbiditate asociata

  4. pentru @AziNu cel alarmist Răspunde

    Vă rog nu-mi stricați afacerile mele personale. Pe lângă eroismele mele în halate albe mai am și niște interese, poate și ceva acțiuni la ceva pompe funebre. Plus un cabinet de psihiatrie la care mai trebuie niște pacienți proaspeți care s-au dilit mai nou de la atâtea știri alarmiste. Ei săracii nu știu vă nu am cevface cu ei dar asta să nu le spuneți. Important e să cotizeze. Pentru că așa cum e cu stomatologia în mod interesant nici astea nu sunt cuprinse în pachetul de servicii finanșat de CNSAS. Trebuie să mă înțelegeți și pe mine. Din ceva trebuie să trăiască și săracul de mine. Știu că vă deranjează pentru că din cauza mea și a celor de teapa mea trebuie să munciți mai mult și plătiți taxe și impozite mai mari ca au să am bani de Ibiza, Tenerife, Maldive ori alte destinații. Aia cu știrea din UK că deja se introduce o taxă suplimentară de 1,25% pentru toții cetățenii englezi pentru susținerea efortului financiar să nu cumva să puneți aicea ca nu cumva să-i speriem pe oameni! Maid noi așa încetuc vom vedea când lansăm pastila asta la fraierii de voi!

  5. pentru @AziNu cel alarmist Răspunde

    Vă rog nu-mi stricați afacerile mele personale. Pe lângă eroismele mele în halate albe mai am și niște interese, poate și ceva acțiuni la ceva pompe funebre. Plus un cabinet de psihiatrie la care mai trebuie niște pacienți proaspeți care s-au dilit mai nou de la atâtea știri alarmiste. Ei săracii nu știu vă nu am ce face cu ei dar asta să nu le spuneți. Important e să cotizeze. Pentru că așa cum e cu stomatologia în mod interesant nici astea nu sunt cuprinse în pachetul de servicii finanșat de CNSAS. Trebuie să mă înțelegeți și pe mine. Din ceva trebuie să trăiască și săracul de mine. Știu că vă deranjează pentru că din cauza mea și a celor de teapa mea trebuie să munciți mai mult și plătiți taxe și impozite mai mari ca au să am bani de Ibiza, Tenerife, Maldive ori alte destinații. Aia cu știrea din UK că deja se introduce o taxă suplimentară de 1,25% pentru toții cetățenii englezi pentru susținerea efortului financiar să nu cumva să puneți aicea ca nu cumva să-i speriem pe oameni! Maid noi așa încetuc vom vedea când lansăm pastila asta la fraierii de voi!

  6. diana Răspunde

    Nu ne mai aburiti cu covidul la persoane nevaccinate, eu am prieteni vaccinati si tot s-au infectat, cu tuse ,febra, fara gust ,miros, despre ce tot vorbiti! Si mai sunt si nevaccinati care au facut boala cu simptome usoare..Faceti-va vaccinul care vreti si lasati oamenii in pace!Deja e strigator la cer ce faceti!Daca omul nu se vaccineaza e treaba lui, sigur se protejeaza mai mult ca unul vaccinat si se testeaza mai des.
    Din stiri externe>Persoanele vaccinate sunt mult mai contagioase; poartă încărcături virale mai mari și sunt mult mai susceptibile să contracteze o formă grea a bolii decât o persoană dotată cu „imunitate naturală”.Săptămâna trecută a fost cea mai proastă săptămână pentru Israel de la începutul epidemiei de COVID. Israelul stabilește recorduri de persoane vaccinate și internate.În Marea Britanie, majoritatea deceselor de COVID-19 din ultima lună s-au înregistrat printre persoanele vaccinate. Iar rata deceselor de COVID-19 în Marea Britanie, astăzi, este în mod dramatic mai mare decât în urmă cu un an – când vaccinul nu exista.Pe lângă toate acestea, VAERS, sistemul american de raportare a efectelor adverse ale vaccinării, arată că vaccinul însuși provoacă rate uriașe de decese și de efecte adverse grave, soldate cu invaliditate.Și nimic din toate acestea nu apare la știri. O amnezie mediatică totală.

  7. AziNu Răspunde

    Reuters : Vaccinated people make up 75% of recent COVID-19 cases in Singapore

  8. AziNu Răspunde

    Of Singapore’s 1,096 locally transmitted infections in the last 28 days, 484, or about 44%, were in fully vaccinated people, while 30% were partially vaccinated and just over 25% were unvaccinated, Thursday’s data showed.

  9. AziNu Răspunde

    Uitati-va cum se scuza astia cu vaccinul. Deci e clar ca daca esti vaccinat, faci covid HAHHAHAHAHA pentru ALtul AKA Adevaratele Stiri AKA Prostituata de pe careiului: https://theconversation.com/why-are-we-seeing-more-covid-cases-in-fully-vaccinated-people-an-expert-explains-166741

    • @AziNu Răspunde

      Am citit articolul si am inteles ce tu NU !
      Scrie clar ca se pot infecta dar nu fac forma grava .
      Scrie clar ca datorita ca Israelul a inceput mai devreme vaccinarea ,la multi scade in timp eficienta , de aceea este nevoie de rapel .
      Si la cei trecuti prin boala scad anticorpii ,se pot reinfecta .Vezi ca si la gripa lumea facea in fiecare an ,degeaba trecea prin ea.

      • AziNu Răspunde

        Asa zice ca nu fac forma grava. Dar una e ce spun ei, alta e ce se intampla in realitate. Un om a murit de covid dupa ce a vost vaccinat cu ambele doze. Medicul a spus ca daca nu se vaccina era mai rau. Deci trage tu concluziile

  10. AziNu Răspunde

    Denmark’s SSI infectious diseases agency has said that it no longer believes it will be possible to achieve herd immunity in the country through vaccination, meaning Covid-19 could continue to circulate for years to come.

  11. Adevaratele Stiri Răspunde

    INSP :
    86% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 57.4% din decese au fost la bărbați. 94.6% din persoanele decedate aveau CEL PUTIN o comorbiditate asociata

  12. Adevaratele Stiri Răspunde

    Nearly 60% of hospitalized COVID-19 patients in Israel fully vaccinated, data shows . Sursa: beckershospitalreview . com

  13. Adevaratele Stiri Răspunde

    Israel has one of the world’s highest COVID-19 vaccination levels, with about 78 percent of those ages 12 and older fully vaccinated, mostly with the Pfizer vaccine. At the same time, Israel now has one of the highest infection rates in the world, potentially a sign of waning vaccine immunity as the highly contagious delta variant spreads, Science reports.

  14. MaciLaci Răspunde

    Vaccinul nu te scapa de infectie dar te scapa de spital sau de morga.

    • @MaciLaci Răspunde

      De aia sunt pline spitalele cu cei vaccinați și totuși bolnavi? Mă gândesc că cei internați nu de plăcere stau acolo și nu au numai forme ușoare. Procentul de 20-30% nu crezi că e cam mult?

  15. radical2 Răspunde

    Doar 80%?? woow. Ma asteptam la mai mult .

    • radical2 Răspunde

      completare…Ma asteptam la mai mult….fiindca e o statistica prezentata de o institutie publica din Romania. Deci realitatea nu e chiar atat de grava luand in considerare aceasta marja de eroare.

  16. om de rand Răspunde

    Facem o socoteala simpla. Posibil ca exagereaza la procentul de 80%. Procentul de vaccinati in judetul Satu Mare este cu ceva peste 20 %. Inseamna ca procentual este cam la fel numarul de infectati cu covid. Semnul intrebarii este la urmarile vaccinului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.