Ultima actualizare: azi, 16:16
Locale

Județele cu cea mai ridicată incidență a cazurilor de Covid-19. Zeci de cazuri noi în Satu Mare

Nu mai puțin de 17 județe, peste o treime din total, au raportat peste 30 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID în ultimele 24 de ore. Județul Satu Mare a înregistrat, în ultimele zile, zeci de cazuri noi de COVID-19.

De departe cel mai mare număr se regăsește în continuare în Capitală, de 269 de cazuri noi raportate. Pe locul doi s-a detașat Timiș cu 73 de cazuri. Rata de infectare cu noul coronavirus este în creștere la nivel național, ajungând la 0,49. Cea mai mare incidență la mia de locuitori, la 14 zile, este în județul Ilfov, respectiv 1,04, urmat de București cu 0,85 și Bistrița Năsăud, cu 0,74. Incidența în județul Satu Mare a ajuns la 0,59, cu peste 60 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore.

Incidența cazurilor COVID la 14 zile la mia de locuitori:

Sursa: Hotnews


CITEȘTE ȘI:

9 comentarii

  1. dia Răspunde

    Pai da,oare cati dintre oseni care au avut nunti zi de zi..s-au testat?Fara suparare ar trebui testata periodic populatia ..si cei vaccinati si nevaccinati..asa ar fii ok,degeaba esti vaccinat daca tot te infectezi si transmiti, vaccinul dupa cum se vede nu ajuta cu nimic la aceste mutatii.In spitale sunt si nevaccinati si vaccinati in stare grava si parca sunt si mai multi infectati fata de anul trecut.Toti cei care intra in tara ar trebui testati!

    • ... Răspunde

      @dia, da ar trebui. Asta dacă s-ar vrea să terminăm cu pandemia. Nici de anchete epidemiologice nu se mai vorbește. E fix plua ce fac autoritățile. Numai ne bombardează cu câți îs morți sau alte chestii. În țările unde teoria trebuia să funcționeze 30-40% din cei internați deci nu e vorba de forme ușoare sunt bolnavi vaccinați cu schemă completă. Ceva șchioapătă rău de tot. La vaxeri nu le crește nasul?

      • ERROR 404 @... Răspunde

        Spitalul Județean din Suceava a rămas din nou fără paturi la Terapie Intensivă. Nu mai există niciun loc după ce toate au fost ocupate de bolnavii de Covid-19. Cei mai mulți care ajung aici sunt nevaccinați, iar, și mai grav, spun medicii, numărul infectărilor este din nou în creștere, relatează Realitatea PLUS.

      • 3 puncte nasoale Răspunde

        Inaintea administrarii de vaccin se recomanda 1 saptamana abstinenta de la alcool , si 2 saptamani dupa ,la fel in cazul rapelului .Cam cati crezi ca respecta asta ? multi nici nu au auzit de asa ceva .
        Iar cum majoritatea vaccinatilor sunt oameni in varsta ,cu deficiente imunitare ,si comorbiditati , vaccinul produce un raspuns imunitar mai slab .Daca mai ne gandim putin cu capul ,stim ca ei au fost primii vaccinati ,deja a trecut mai mult de 6 luni ,deci imunitatea mica mai si scade cu timpul .

        • ... Răspunde

          Asta știu și eu. Faza cea mai tâmpită e că vine toamna-iarna iar cei vizați au fost vaccinați de cel puțin 5-6 luni pe puțin. Iar virusul actual nu este nici măcar în “relații minime de salut” (cum se mai spune) cu ce era în primăvară și cu care s-a lucrat pentru producerea vaccinului. E o loterie curată. De aceea trebuje lansat cât mai repede tratamentul prin administrare orală pentru că asta va determina imunitatea sperată și nu vaccinul. Se vede clar. Cine neagă ori e orb, ori tâmpit ori are interese financiare la bigpharma. Atenție, și eu aș putea spune la fel vă am un medic și un farmacist în familie dar văd că șchioapătă treaba. Eu port mască pe stradă pentru că sportul național “ia să tragem liber o flegmă pe floaster că mă ustură în gât” se practică în veselie. Dar asta nu deranjează! Oare de ce? Noi de fapt (unii) ducem o luptă oarbă cu igiena noastră personală.

  2. @ Altu & Co Răspunde

    ADESEA, FOȘTII PACIENȚI COVID-19 PREZINTĂ ANXIETATE SAU DEPRESIE
    “Aproximativ jumătate dintre pacienţii externaţi prezintă în continuare cel puţin un simptom persistent, cel mai adesea oboseală sau slăbiciune musculară, şi un pacient din trei prezintă încă dificultăţi respiratorii”, după 12 luni de la diagnosticare, au subliniat autorii acestui articol publicat în revista britanică The Lancet.

  3. Englezu Răspunde

    Pacienții sunt ”din ce în ce mai tineri”, spune dr. Samantha Batt-Rawden, de la o unitate de Terapie Intensivă.

    ”Marea majoritate a celor care ajung la ATI sunt nevaccinați, iar unii vor muri. Este sfâșietor să-i privim cum suferă inutil știind că totul ar putea fi prevenit prin vaccinare.

    Vedem pacienți de 30 sau chiar 20 de ani, în formă și fără alte probleme medicale. Ca medic ATI vă implor să vă vaccinați. Vă rog nu lăsați decizia de a nu vă vaccina să devină cea mai mare greșeală a vieții voastre”, spune ea.

    Prof. Adam Finn, membru al comisiei de vaccinare și imunizare de la Universitatea din Bristol, spune că au fost și 200 de oameni internați în unitatea de Terapie Intensivă din oraș, în timpul valului Delta. Vârsta medie: 40 de ani.

    ”Am avut oameni și mai tineri de 30 de ani în ATI, care chiar au avut nevoie de oxigen. Nu e chiar ceva comun pentru adulții tineri. (…)

    Un lucru e sigur, vaccinurile reduc nu doar riscul de îmbolnăvire ci și de a transmite mai departe virusul”, a spus acesta.

  4. H&R Răspunde

    Niciun om al strazii si nici o prostituata nu a primit covidul. Oare de ce? Covid ataca doar pe cei inteligenti si/sau pe cei bogati?

    • gogu the Original Răspunde

      De unde stii ???? ai acces la o statistica detaliata , sau apelezi des la ele ????
      Eventual faci des chefuri pentru ajutorarea oamenilor strazii si nu ai luat nimic ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.