Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Kereskényi Gábor, atac la adresa inspectorului școlar general: ,,Să ia mâna de pe învățământul sătmărean!’’

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a lansat un atac la adresa inspectorului școlar general, Anișoara Boitor, fiind revoltat de modul în care inspectorul a făcut numiri de directori la școlile din oraș: ,,Să ia mâna de pe învățământul sătmărean”, a declarat edilul.

Concret, primarul Kereskényi Gábor a declarat că în mai multe unități de învățământ au fost schimbați directorii strict pe criterii politice. Edilul a venit și cu un exemplu, prezentând o scrisoare din partea colectivului de la Liceul cu Program Sportiv, unde directorul a fost schimbat.

,,Aceste proceduri de numiri de directori sunt bazate pe criterii care nu țin de procesul educational. Poate sunt criterii politice, poate sunt alte criterii, dar mai puțin criterii profesionale, iar acest lucru a fost cel mai accentuat în acest an. Nu mi se pare normal, ca printr-o simplă decizie a inspectorului școlar general să se schimbe directori pe criterii politice. Astăzi am primit o sesizare din partea colectivului profesoral de la Liceul cu Program Sportiv, unde și eu am aflat cu mare mirare că fostul director a fost schimbat. Un manager care a avut rezultate profesionale și a îndeplinit toate criteriile de performanță a fost înlăturat în condiții dubioase”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Edilul a transmis și un avertisment inspectorului școlar general, precizând, de asemenea, că va solicita modificarea legislației.

,,Vreau să formulez un mesaj foarte clar către doamna inspector școlar general: Să ia mâna de pe învățământul sătmărean pentru că nu putem să ne jucăm cu viitorul copiilor noștri, nu putem promova persoane care nu au nici vechime în funcții de conducere și sunt cu pregătire profesională dubioasă, pusă sub semnul întrebării. De asemenea, nu mi se pare normal ca unitățile administrative-teritoriale să nu fie consultate, nici măcar informal în această procedură de numire, drept pentru care voi solicita, nu numai grupului parlamentar UDMR, ci voi solicita și de la ceilalți parlamentari, să opereze o modificare legislativă în acest sens”, a mai spus primarul municipiului Satu Mare.

43 comentarii

  1. mae Răspunde

    no amu e mare bai o schimbant ceva ungur,,,si gabor este revoltat….. ,ai vrea sa conduci peste tot ,,,ocupate de primarie oricum ai fost slab la scoala……..,,,,spor dn primar

    • Big Brother Răspunde

      Sarantocule, nu stii nici sa scrii in lb. romana…
      Kereskenyi a fost un elev tot timpul premiat si la generala si la liceu. A dat bac-ul la Lic. Kolcsey cu aproape 9,50 iar facultatea a terminat su SUMMA CUM LAUDE (oricum, banuiesc nu stii ce inseamna)!

      • zz Răspunde

        Summa cum laude la licenta??? Acolo se da numai note. Poate a fost un zece cu steluta.

        • 🤔🤔🤔 Răspunde

          @zz. Poate 5*. La unguri sistemul de notare este de la 1 la 5. Mă gândesc că și la Debrecen e la fel.🤔🤔😱

      • 🤦🤦🤦 Răspunde

        ,,Facultatea a TERMINAT-O…..cu 9,50….deșteptule care ești prost de bubui!!!🤣

        • UnMoldovean Răspunde

          Alt ”influencer” platit al sistemului vecin…… bă…….idiotule e un concurs de note la scoala? CARACATITA ….. înțelegi? TACI 🙂

          • UnMoldovean

            Eu-s platit de rusi. Deci eu pot. Dar inafara de mine la toti tzochiii.

      • alicebudda Răspunde

        2.Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

    • Unu' Răspunde

      mae prostul orasului ce esti, boule

    • alicebudda Răspunde

      1.Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

  2. Gaborâtu Răspunde

    Desigur, liceul sportiv a avut niște rezultate nemaipomenite! Am si uitat de când Satu Mare a avut o performanță în sport! Gabor e pus pe glume! Zero barat! Acuma știm de ce are Gabor oftica pe școală! De la Debrecen până în Satmar si retur, încă din vremea liceului! Povestim…

  3. Ariana Răspunde

    Da, foarte corect, s-au numit directori cu 3 ani vechime, priviti si in teritoriu!!!! Este acolo o doamna generala adj foarte bine pregatita, face un duo perfect cu d-na general, e invatatoare , fara liceu pedagogic, parca pe diploma de BAC scrie ,,croitor,, daca nu ma insel si cu ceva scoli pe la 40 de ani , impinse de fostii ….dar e prietena cu…… si isi permite numiri ,,a la carte,,! Mai mult …..au fost solicitate CV urile candidatilor! Nu le -a citit nimeni, a venit d -na general si a numit! Sindicatul a fost absent….prezent doar fizic! Cat despre anumiti primari….ce sa zic, au fost dusi de manuta sa devina ceea ce sunt…..deci nu au drept de , veto, E ok, mergem spre Romania Educata! dar le dorim succes!

  4. Matrozul Răspunde

    Noul director de la LPS este un profesor foarte bun, o pot spune elevii de la Școala din Beltiug unde a predat in ultimii 5 ani.

  5. Cetateanul turmentat Răspunde

    Pesemne doamna insp. general a deranjat vreun udemerist de pe post.

  6. Dacian Nastai Răspunde

    Este o rușine să-l schimbi pe Dorel Ziman cu un profesor anonim din Beltiug, doar pentru că a fost pus director de către PSD. Dorel Ziman a avut rezultate foarte bune

    • Joe Răspunde

      tu il vezi ce fizic are? e ca si cum ai fi nutritionist cu 100 de kile in plus. bine ca l-au dat afara. poate la vreo scoala de bucatari sa-l puna

  7. UnMoldovean Răspunde

    Pfff….voi sătmărenii sunteți prostii Tarii. Sau mai bine zis….sclavii grupurilor naționaliste…
    Întrebați numai pe Keserkeni cati directori , directoare, profesori, profesoare au ajuns la funcții din parte dansului în învățământ?????
    RUSINE! Sunteti ca o ciurda fără stăpân….. Intrebați dacă nu le este rușine pentru declarația făcută?
    Un sistem bolnav, manipulări psihologice, iar voi stimați cetățeni, fie romani, unguri , romi, sunteți conduși de indivizi incompetenți, mincinoși…….cosanostra….Bravo!

    • Sătmărenii Răspunde

      Prost ești și cu cine te-o făcut, câcat cu ochii

      • Unu' Răspunde

        Bai mutulaule de UnMoldovean (prost). Esti cam dus cu pluta. Du-te inapoi naibii in Moldova, acolo sa fi cu gura mare imputita.

        • UnMoldovean Răspunde

          Auzi la el….. UN trădător……..sau mai bine zis..altUL….
          La fel ca celălalt idiot plătit bine de grupuri m*ghiare…… Țepeș cu tine!

        • Unu' Răspunde

          Da, recunosc. Sunt șobolanul ung*rubulan și comentez pentru bani. Tu nu ai face la fel? Desigur…

      • UnMoldovean Răspunde

        Aloo Viteazu, scrie frumos ca te vede m*ta.
        Esti un NIMENI platit de verzi patrioti.
        Tradatori de neam……ala esti…..doar ca n ai tu nici o nație….. ești fără…. :))
        IUDA unde sunt monedele de argint…. ?

        • DoiMoldoveni Răspunde

          Unde-s monedele de argint? La mata am lasat cand am fwtwt-o bine. Bai raie ce esti de UnMoldovean, De fapt esti rus mai bine cretinule. Sau nici tu nu stii ce esti mai animal politic. Fa ordine in curtea ta odata boul moldovei.

          • Beny

            Ziman a fost schimbat pentru ca e pesedist. Muie Ciuma Roșie!

    • ….w….. Răspunde

      Bine ai Moldovene. A ajuns directivele de la ciurdarii din oltenia.

  8. mabor Răspunde

    mai bachus-fan, da inspectorul pe sport adus din Porumbesti ce calitati are? bea cu cine trebuie? si presedintele csm, altceva decat ca ti-a fost sofer, ca calitati are? a vrut sa bage USR criteriu de competenta si te-ai opus. mai taci si vezi-ti de gainariile tale.

  9. Baba Novac Răspunde

    FEMEIA E PROASTA SATULUI ADUSA DE ADISOR COZMA DIN GIOROCUTA !!!!

  10. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Mă gândesc că dacă careva aplaudac dintre voi era în situația dată și era schimbat peste noapte că așa vor mușchii cuiva probabil aplauda măsura și lăuda în continuare pe șefa peste școli la fel?? Sau nu? Ce caută politica la școală??? Nu se mai termină odată?

  11. Cetateanul turmentat Răspunde

    Mai bine s-ar ocupa primaria sa asigure ordinea, prin politia locala, in centru.
    Chiar de curand a trecut un an de la uciderea unui cetatean langa sediul Bibliotecii judetene, in plin centrul orasului.
    Dar politia locala e trimisa sa verifice tichetele de parcare.
    SI CHIAR NU AVEM NICI O INSTITUTIE A STATULUI SA PUNA CAPAT TRAFICULUI DE TIGARI NETIMBRATE DE LA PIATA SOMES?

    • Unu' Răspunde

      alcoolistule taci in plm

      • UnMoldovean Răspunde

        Nu vorbii așa cu Tatal tău. :)))
        IUDA…

      • Cetateanul turmentat Răspunde

        @Unu,
        Cred ca te-ai uitat in oglinda, cand ai zis “Alocoolistule”.
        E clar ca un incult ca tine nu a citit piesele de teatru ale lui Caragiale.

        • UnMoldovean Răspunde

          Nici eu nu citesc asa ceva. Nu stiu sa citesc. Sunt analfabet. Prost ca betonul Dar la comentarii sunt tare si mare. Asta stiu eu. Sa comentez.

      • Unu' Răspunde

        Recunosc public…..sunt plătit de umedereeeeee ca sa scriu tot timpul frumoos despre ei. Ca romanii nu mi dau nimic….
        Sunt și looser de 2 bani…. stau in fata telefonului, ca nici bani n am…ca a mâncat familia…și purcei…..și votez keserken la maxim…..hai!!

  12. x-ulescu Răspunde

    ma bucur cand se cearta coalitia !!! poate crapa dracului odata

  13. Bucuresti Răspunde

    Ba fratilor , inca nu va- ti dat seama ca sunteti prosti . Bucurestul conduce.

  14. Ardeleanul. Răspunde

    Vreau un Ardeal independent !!!!!!!!!

  15. Cristian Răspunde

    Mai.. in 2016 l-ati ales, anul trecut l-ati ales.. ce va plangeti?? adevarul e ca nu puteti trai fara el si peste 3 ani o sa il alegeti din nou.. pentru ca sunteti un popor vandut pe 3 mici si o bere la halba.

  16. xpert86 Răspunde

    De cand primarul face pe avocatul tuturor directorilor școlari obedienti ai claselor politice numiți pe criterii politice?! Oare au ajuns directori altor criterii decat celor politice??? Dar din dar se face raiul!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.