Ultima actualizare: azi, 16:29
Locale

LISTĂ. Peste 1.000 de sătmăreni sunt infectați cu COVID-19. Situația pe localități

Peste 1.000 de sătmăreni, infectați cu COVID-19. Situația pe localități. Peste 1.000 de persoane din municipiul Satu Mare  sunt infectate în acest moment cu COVID-19. PortalSM vă prezintă statistica pe localități, cu numărul persoanelor infectate și rata procentuală. Cel mai mare procent se află în localitatea Târșolț, toată zona Oașului este, de altfel, în carantină din cauza numărului mare de infectări. 

Municipiul Satu Mare a ajuns astăzi la o incidență a îmbolnăvirilor de Covid-19 de 3,46 la mia de locuitori, ceea ce duce la aplicarea măsurilor specifice prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. nr. 42 din 09.09.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de noul Coronavirus.

Astfel, după adoptarea Hotărârii de Guvern și aprobarea lor în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în restaurante, cafenele, cinema, locurile de joacă și în sălile de fitness vor avea acces doar persoanele care au certificat verde.

Citește și:

 

12 comentarii

  1. vasilescu Răspunde

    India doboară toate recordurile la imunizare. A reușit să vaccineze 22 de milioane de oameni în doar 24 de ore

    • Miss Portocala Răspunde

      Portugalia a vaccinat 82% din populație. Imaginea din iarnă cu spitalele pline de pacienți COVID a risipit îndoielile față de vaccin
      Citeşte întreaga ştire: Portugalia a vaccinat 82% din populație. Imaginea din iarnă cu spitalele pline de pacienți COVID a risipit îndoielile față de vaccin

  2. Dr Răspunde

    Autorii cercetării au îndemnat comunitatea ştiinţifică să ţină cont de efectele pe termen lung generate de pandemia de coronavirus.

    “Aproximativ jumătate dintre pacienţii externaţi prezintă în continuare cel puţin un simptom persistent, cel mai adesea oboseală sau slăbiciune musculară, şi un pacient din trei prezintă încă dificultăţi respiratorii”, după 12 luni de la diagnosticare, au subliniat autorii acestui articol publicat în revista britanică The Lancet.ADESEA, FOȘTII PACIENȚI COVID-19 PREZINTĂ ANXIETATE SAU DEPRESIE
    Studiul a evidenţiat totodată o creştere a procentului de pacienţi care suferă de anxietate sau depresie, de la 23% la 26%.
    Studial a fost facut pe cei infectati cu prima varianta de virus Wuhan , cele ulterioare au efecte mult mai distructive chiar si pe durata mare de timp.

  3. med Răspunde

    Studiu MedLife: Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august. Majoritatea celor infectați revin din concediu.
    LIVE FM
    LIVE TV
    POLITICĂ
    ACTUALITATE
    ECONOMIE
    EXTERNE
    SPORT
    TV
    MAGAZIN
    MAI MULTE

    ACTUALITATE
    Social
    Politică
    Sănătate
    Educație
    Justiție
    Evenimente
    Regional
    Alegeri Locale 2020
    ECONOMIE
    Bani și Afaceri
    Companii
    Energie
    Agricultură
    Transporturi
    Digi Economic
    EXTERNE
    Europa
    SUA
    Mapamond
    Moldova
    Rusia
    SPORT
    Fotbal
    Tenis
    Handbal
    Alte Sporturi
    TV
    Digi24 HD LIVE
    Emisiuni
    Campanii TV
    Video
    Program TV
    Vedete Digi24
    SCI TECH
    Lumea Digitală
    Auto
    Descoperiri
    Natură și Mediu
    MAGAZIN
    Viață Sănătoasă
    Film
    Cultură
    Showbiz
    Vacanțe
    Divertisment
    ULTIMELE ȘTIRI
    INTERVIURILE DIGI24.RO
    OPINII
    VOCILE DIGI
    ALEGERI PARLAMENTARE 2020
    DIGIVOX
    METEO
    Caută…
    HOME Știri Actualitate Sănătate Studiu MedLife: Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august. Majoritatea celor infectați revin din concediu

    Studiu MedLife: Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august. Majoritatea celor infectați revin din concediu
    17.09.2021 17:24

    Oameni cu mască de protecție în spațiul public deschis. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
    Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august, arată testele efectuate în cele cinci laboratoare PCR ale MedLife în ultimele două săptămâni. Potrivit grupului, cei mai mulți dintre cei care s-au infectat cu Covid-19 în ultimele 14 zile sunt cei care s-au întors din concedii sau din weekend-uri prelungite.

    Ponderea cea mai mare din numărul de persoane care au înregistrat un rezultat pozitiv în ultimele două săptămâni este dată de cei care s-au întors din concediu sau weekend-uri prelungite.

    În conformitate cu datele identificate de MedLife în studiile medicale publicate de-a lungul acestui an, din cauza testării mult reduse la nivel național, cifrele oficiale de infectare sunt de 5-7 ori mai mici decât cele reale. Dacă s-ar extrapola aceste rezultate la un număr zilnic de 4-5.000 cazuri, cifra reală a infectărilor în România ar putea fi peste valoarea de 25.000 cazuri noi pe zi, Cu privire la această tendință s-au evidențiat două aspecte demne de menționat: una este legată de faptul că un număr mare dintre cei pozitivi este dat de persoane întoarse din concediu sau din weekend-uri prelungite, iar cel de la doilea aspect este legat de contagiozitatea mai ridicată a tulpinii Delta.

    Am identificat clastere de persoane care au declarat că au fost în contact cu o persoană pozitivă timp de câteva minute și ca urmare s-au infectat.

    • ... Răspunde

      Eu am o singură remarcă. Citind acest așa-zis ziar brusc în câteva secunde apar 4-5 comentarii din astea provaccin agresive sub diverse pseudonime. Sursa mă gândesc că este aceeași. Aveți contract cu cineva? Măcar de a-ți informa oamenii corect și nu scoțând niște afirmații din context sau redați informații intenționat trunchiate. Aceste postări au exact efect invers. La psihologia maselor oricum stați prost.

  4. Cetateanul vaccinat Răspunde

    O tânără de 20 de ani din Năsăud, care era însărcinată, a decedat după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2. Medicii au reușit să îi salveze copilul, în timp ce femeia se afla în comă.

  5. manelistu Răspunde

    Manelistul Petrică Cercel, ultimele cuvinte înainte să moară: „Acest nenorocit…de virus” Manelistul a sfârșit într-un mod cumplit.

  6. Dr Răspunde

    În luna iulie, CDC, Centrul american pentru prevenţia şi controlul bolilor, raporta un fapt înspăimântător. Persoanele vaccinate și infectate cu tulpina Delta a coronavirusului aveau aproximativ aceeaşi încărcătură virală, în nas şi în gât, ca indivizii nevaccinaţi infectaţi cu aceeaşi tulpină, scrie The New York Times. În vară, vestea părea să sugereze că şi vaccinaţii sunt la risc mare să fie infectaţi şi să dea virusul celor din jur. Între timp, presa şi reţelele sociale au fost inundate de poveşti cu oameni vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, poveşti „confiscate” uşor de propaganda antivaccinistă. Însă datele analizate la rece spun altă poveste şi arată că lucrurile nu sunt nici pe departe aşa dezolante. Da, tulpina Delta a crescut riscul ca o persoană să facă COVID.
    Dar pentru cei vaccinaţi dezvoltarea bolii rămâne o raritate, iar acele încărcături virale înalte nu sunt un motiv de îngrijorare aşa mare cum suna iniţial. Într-o analiză The New York Times, pe baza datelor detaliate din mai multe regiuni ale SUA, riscul ca un om vaccinat cu schema completă să facă boala COVID este de 1 la 5.000 – şi chiar mai mic pentru cei care-şi iau măsuri suplimentare sau care trăiesc într-o comunitate cu rată mare de acoperire vaccinală. În zonele cu transmitere joasă, riscul scade până la 1 la 10.000.
    Doar 5 din 100.000 de vacinați sunt internați În plus, riscul de-a fi internat pentru COVID-19 postvaccin este infim: 5 din 100.000. Cercetările din Marea Britanie au arătat că 0,2% din populaţie contractă infecţia în ciuda faptului că au fost complet vaccinaţi.

  7. Linda Răspunde

    Inca odata: oare cíne are interese “sa NU se vaccineze populatia?”sí sa moara cat mai multi ?Just think

    • OZN Răspunde

      Populatia globului e prea mare, poluarea si incalzirea globala, iar guvernele raman cu bani de pensii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.