Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Percheziții la polițiști de frontieră din Satu Mare! Luau mită de la cei care voiau să evite carantina

Mai multe percheziții au avut loc, joi, la imobile aparținând Punctului de Frontieră Petea și la locuințele unor polițiști de frontieră din Satu Mare și Maramureș suspectați de fapte de corupție, anunță Direcția Generală Anticorupție.

Potrivit anchetatorilor, mai mulţi poliţişti de frontieră sunt suspectaţi că au cerut şi au primit de la şoferi sume de bani pentru a nu lua măsurile legale în cazul unor pasageri care veneau în România din ţări de unde se impunea carantina.

Un poliţist de frontieră a fost prins în flagrant la Petea, când primea 200 de euro pentru ca anumite persoane să nu fie plasate în carantină.

Potrivit DGA, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, la delegarea şi sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, pun în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Satu Mare şi Maramureş, la mai multe imobile ale unor poliţişti de frontieră din cadrul I. T. P. F. Sighetu Marmaţiei – S. P. F. Petea, precum şi la alte persoane, dar şi la imobile aparţinând S. P. F. Petea.

,,Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autorităţile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de corupţie (luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită), dar şi alte infracţiuni (fals informatic, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată), săvârşite de agenţi de poliţie de frontieră cu funcţii de execuţie, în legătură cu pretinderea şi primirea, în mod direct sau prin intermediul conducătorilor auto ai unor mijloace de transport în regim international, a unor sume de bani, cuprinse între 50 şi 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din ţări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României”, arată DGA.

Tot joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, din judeţul Satu Mare, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz, au prins în flagrant un agent de poliţie de frontieră în timp ce primea suma de 200 de euro pentru ca unele persoane să nu fie introduse în carantină.

La activităţile de procedură penală participă inclusiv lucrători din cadrul D.G.A. –Structura Centrală şi Serviciile Judeţene Anticorupţie Bihor, Cluj, Sălaj şi Maramureş.

 

 

 

12 comentarii

  1. adin Răspunde

    Cunoastem ..sunt povesti..a mai fost un grup infractional -agenti din Halmeu parca-chis, Gyurau, Pop etc si au fost achitati ca Dragnea, dupa procese de 6 ani, iar prejudiciul nu cred ca a fost recuperat..si sunt bine mersi cu imobile, garsoniere pe numele nevestelor probabil. Din salariu cu greu strangi sa iti cumperi o garsoniera sau apartament, dar unii dintre ei au cumparat la greu, mai ales uscatorii de bloc. Asta-i justitia romana!

  2. Aspi Rina Răspunde

    Trebuie sa intelegem ca majoritatea osenilor care au venit din tarile “cod rosu” au dat spaga ?

    • România Răspunde

      Posibil. Și oricum nu au stat retrași cum trebuia că doar nu de aia au venit în țară. Acum ne-au umplut la propriu și ca și cum și-au făcut treaba bine acum s-au dus înapoi. Pe chestia asta ar trebui făcut dosar penal pentru zădărnicire. Bine că erau suspiciuni de mult timp dar cineva a stat frumos luni de zile să strângă date la dosar. Cine știe câți au tranzitat granița în acest răstimp???

      • Robert Răspunde

        Daca aia aveau virusul, cum de s-au dus inapoi la munca? Nu cumva erau internati la spital ?
        Ce zici de zilele Partium? Au aparut cazuri de virusati de la zilele alea ?
        Ce zici de noaptea Dj-lor de la restaurant capricci ? Sa virusat tineretul acolo ?
        Cunosti cazuri de virusati de la nunta aia mare din Tarsolt ?
        Ma opresc aici cu exemplele….

        • Cunoscator Răspunde

          Ești pe aproape!
          Așa a început să crească numărul de pozitivi, că oșenii voiau să se reîntoarcă în țările de unde au venit, dar aveau nevoie de test sau vaccin! Câțiva au cumpărat cerificate de testare negative, de la un cabinet medical de pe Lucian Blaga și duși au fost! Unul dintre ei este în spital în stare gravă! Asta în ceea ce privește infecțiile din Oaș!
          Partium, Capricci și alte sindrofii nepublicate sunt responsabile pentru numărul mare de infecții din Satu Mare!

  3. om Răspunde

    Stiu pe multi care sa laudau ca la intrarea in Romania pentru 30€/persoana evitai carantinarea sau alte minuni. Asa ca atata timp cat va exista coruptie in Romania, va exista si covid. Nu are rost sa se certe cei vaccinati cu cei nevaccinati sau viceversa. Nu vedeti cum suntem tratati de toate autoritatile??? Politistii imprastie amenzi, pe doctori ii doare in cot de bolnavi indiferent ca au covid sau alte probleme, poti muri linistit ca nu e interesat nimeni. Te duci la un cabinet particular si primesti aceasi nepasare, aceasi aroganta ca la stat. Zici ca viata de om pentru ei nu mai conteaza deloc

  4. .... Răspunde

    Adișor, ce faci dac te dau băieții în primire ?

  5. Satmarean 1 Răspunde

    Din pacate acei diasporezi cu gura mare ca tara e de rahat ,e coruptie etc si ei ce fac? Cu ce sunt mai prejos ca Dragniiiaaa ,pe care l-au hulit?Rusine sa le fie. Toti se cred smecheri si dau lectii in toate domeniile. De cealalta parte , toti acei politisti trebuie trecuti in rezerva, fara drept de pensie acolo unde e cazul, iar incadrarea sa fie dubla decat unui civil. Dar cine sa faca asta? Acum se vor pune in miscare rotitele !!!!!!

  6. Szabika Magyar Răspunde

    In sfarsit, penalii dracului.
    Scroafele acelea Raluca si cealalta grasa blonda, vai penale rau, 50 era taxa pe caciula.
    Apoi de barbati ce sa mai zic, se poate trece orice, bani sa ai.
    Mai bine ar fii fara control de frontiera decat cu ei.
    TOTI SUNT CORUPTI SA VA FIE CLAR.
    DEGEABA VA OFTICATI REPET TOTI SUNT CORUPTI, POTI SA LE DAI SALARIU DE 10.000 DE EURO, TOT ACCEPTA SPAGA.

    • Avocat12 Răspunde

      Se pare ca și tu ești unul care ori e complice ori a tăinuit infracțiuni, ca vad ca știi preturi și persoane. Să știi că și darea de mita e infracțiune și de aceea as fi curios sa aflu dacă si câte denunțuri ai făcut pana acum sau ești doar un “erou” din spatele tastaturii?

  7. Satmarean Răspunde

    Vă dați seama câți oameni s-au îmbolnăvit din cauza asta ???. Și ne mirăm cum a ajuns județul Satu Mare pe primul loc și e în zona roșie de infectări și nr. de morți. Poftim explicația !!!

  8. xpert86 Răspunde

    Vor ajunge cu toții in Rai si politistii si cei care le-au dat spaga pentru ca dar din dar se face Raiul!! Politistii trebuie sa ia ca sa des si ei la altii!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.