Ultima actualizare: azi, 22:25

Naţionale

Urmează primul weekend de nunți cu certificat verde! Mirii își întreabă invitații dacă sunt vaccinați

Urmează primul weekend de nunți cu certificat verde! Mirii își întreabă invitații dacă sunt vaccinați. Weekendul care urmează este primul în care se vor organiza nunți după măsurile prevăzute în scenariul roșu, în localitățile unde rata de incidență a depășit 3 la mie. E și cazul Bucureștiului, unde participanții la evenimentele private trebuie să prezinte certificatul verde, rezultatul unui test sau dovada că au trecut prin boală. Organizatorii de nunți spun că s-au pregătit deja pentru acest scenariu din iunie, când au început să facă trierea invitaților. 

Mirii au început să își sune invitații pentru a află dacă sunt vaccinați sau dacă vor să se testeze.

Andra și Andrei ar fi trebuit să aibă petrecerea de nuntă în 16 mai 2020, după ce s-au căsătorit, însă pandemia le-a dat planurile peste cap. Au reprogramat evenimentul de trei ori până acum, și sperau că ultima dată stabilită, 26 septembrie, să fie cu noroc. Însă cu mai puțin de o săptămână înainte, au din nou emoții, după ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Conform noilor reglementări, toți invitații de la petrecerile private trebuie să fie vaccinați, să se testeze sau să aibă dovadă trecerii prin boală.

Andra, mireasă: Noi eram pregătiți, știam că e posibil să se întâmple așa. Am văzut că cresc foarte repede cazurile. A fost ceva pe repede înainte. M-am organizat repede, am dat mesaje prietenilor. Este foarte stresant. Vreau să fie bine și să nu am mustrări că cineva s-a îmbolnăvit la nuntă. Vreau să ne simțim bine.

Viitorii miri vor asigura testarea invitaților nevaccinați, iar asta îi va costa aproape 500 de euro. Au întocmit și o listă cu persoanele care sunt vaccinate sau trebuie să se testeze.

Andrei, mire: Am avut cereri de la oameni: pe mine mă pui cu persoane vaccinate și să fiu în siguranță. Pentru nevaccinați, testare cu două ore înainte de eveniment. Se intră pe baza testului. Mai avem opțiunea – dacă au trecut prin boală să prezinte o dovadă.

Unii organizatori de nunți spun că au introdus măsuri de triere a invitaților încă de la 1 iunie. Costurile testării pentru cei nevaccinați sunt suportate fie de firme, fie împărțite cu mirii.

Alin Caraman, președintele Asociației Furnizorilor din Industria Nunților: De la 1 iunie, la majoritatea evenimentelor am mers pe acest scenariu. Pentru noi nu e o schimbare, dar pentru miri, trebuie să înțeleagă că e mult mai bine, chiar dacă în acest moment sunt într-o incidență sub 3, iar în 2 săptămâni au nuntă, să se pregătească de acest scenariu, care e rezonabil pentru nunți.

Reprezentanții industriei de profil afirmă că afacerile firmelor organizatoare de nunți încep să-și revină, după scăderea de 95% înregistrată în 2020. Însă estimează că abia la anul își vor recăpăta echilibrul financiar afectat de pandemie.

Sursa: Digi24

8 comentarii

  1. Jolta Răspunde

    Foarte bine ……trebuia de mult.
    Nația asta nu se poate reglementa altfel…… Amenzi usturătoare

  2. Satmarean 1 Răspunde

    Foarte bine. Asa trebuia facut toata vara si ferificati daca se respecta. Din pacate si pana acum invitatui treb sa fie vaccinati ,testati sau trecuti prin boala dar nu s- a respectat nici verificat. Rezultatul se vede.

  3. JOKA Răspunde

    Presupunere!
    Eu, vaccinat, particip la eveniment , prezint certificatul verde, fara testare la intrare – pozitiv .
    Eu, nevaccinat, ma testez la intrare, rezultat negativ, ma asez la masa cu vaccinat pozitiv. E corect? In conditiile in care INCA vaccinarea e optionala si nu doresc sa ma vaccinez. Concluzie: stau acasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.