Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Restaurantele vor rămâne deschise pentru vaccinați, indiferent de rata de infectare

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că a discutat cu Raed Arafat pentru ca hotărârea CNSU privind restricțiile impuse după depășirea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori să fie modificată, astfel încât restaurantele și terasele să rămână deschise pentru persoanele vaccinate, indiferent de incidență.

„Deja am cerut domnului Arafat să modifice hotărârea CNSU, astăzi s-ar putea modifica, prin care să permitem activităților economice de acest gen, în special HORECA, să rămână deschise dacă sunt vaccinați cei din personal și doar pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidență. Persoanele vaccinate vor putea merge la restaurante dacă cei de acolo sunt vaccinați. Nu trebuie să îi penalizăm pe cei vaccinați”, a anunțat premierul.

Conform hotărârii actuale, când incidența infectărilor într-o localitate ajunge la 6 la mie, restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele sunt închise, inclusiv pentru persoanele vaccinate, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Sursa: Digi24

45 comentarii

  1. goje adi Răspunde

    o decizie corecta si ferma

    • Marele Gonzo Răspunde

      Sorin Cîmpeanu: ”Un nivel ridicat de educație generează un nivel ridicat de vaccinare”
      Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri, că rata de vaccinare dintr-o țară este legată strâns de nivelul de educație.

      • ... Răspunde

        E strict munca voastră din ultimele decenii. Așa i-ați educat pe oameni crezând că fiind proști și cu școală puțină pot fi mai ușor manipulați ori conduși. Sunteți mulțumiți acum? Așa-i că nu? Dar ministrule, ce ar fi să scoți repede și tu din joben ceva reformă în învățământ? Ceva de genul proiect pe hârtie și care să și rămână așa pe hârtie? Cum faceți de 30 de ani încoace?

    • oficial Răspunde

      Ministrul interimar al sănătății, Attila Cseke, atrage atenția că situația epidemică gravă din România din acest moment este o consecință a ratei de vaccinare extrem de scăzute. Ministrul spune că alte țări deja au trecut de rate de vaccinare de 70% sau 80% și au ridicat restricțiile în timp ce „noi vrem o țară ca afară, dar la nivelul individului nu facem nimic pentru chestiunea asta”.

  2. H&R Răspunde

    Cred ca tot nu ma vaccinez! Cand vad ca MaciLaci si Adevaratele Stiri mereu baga acelasi lucru ca un tonomat de saptamani, mie mi frica ca raman cu acelasi sechele, sau mai rele. Va dati seama nevasta sau copii cand ma intreba ceva si tot acest text tonomat le spun? No way! Si mai vreti sa ma convingeti ca nu are efecte adverse vaccinul? Nu e destul ca e un efect advers dar e si un blestem!

    • Machine Gun Kelly Răspunde

      Sper, spre binele copiilor, că aceștia seamănă cu mama lor… sau cu tatăl, dar nu ești tu acela…

      • alex Răspunde

        Tu i-ti da seama ca timpitul ala ii model pt copii lui,ma gandesc ca toate aberatiile ce le posteaza pe situri, le “provaduieste” si in casa la el si ne miram ca suntem in urma cu 100 de ani in urma de restul Europei.
        La noi inca merge cu blesteme,strigoi pupat de moaste,etc

    • H&R Răspunde

      Da ce va bagati voi ca tanga in cwr! Vedeti-va de treaba voastra. Aaaah nu aveti treaba doar sa comentati pe net. Asa va inteleg. @Machine Gun adica alex sau IT sau altcineva?

      • Machine Gun Kelly Răspunde

        Prost mai ești măi H&R! :))

        • H&R Răspunde

          Da te stiu, esti unul/a dintre comentatorii care mereu isi schimba numele. Dar noah nu esti singurul/a , vezi ca mai ai semeni pe aici pe portalsm.

          • Machine Gun Kelly

            Da măi H&R, ai dreptate. Avem și un club unde organizăm întâlniri zilnice și dezbatem ce s-a mai discutat pe portal…

    • MaciLaci Răspunde

      Mesajele nu au fost pentru tine. Au fost pentru cei care au inteles. Vreau sa cred ca am ajutat cel putin 1 om sa ia o decizie corecta pentru sanatatea sa.

      • H&R Răspunde

        Am inteles, tot o sa iau un vaccin. Sputnik de ce nu este in RO sau Sinopharm?

      • Lorenzo Lamas Răspunde

        Nu ai cu cine Maci Laci
        Adica ce este bun ptr un intreg mapamond, cateva milliarde de oameni, la bocskoros geci román nu este bun
        Bine a scris domnul de sus, pupati moastele..acela va ajuta, pupatu.
        Babuinii dracului ce sunteti de natie ciudata.
        Apoi avem ce invidia westul

        • Golf Răspunde

          Bozgore… Ura ta pentru români și România se transformă în cancer și nici morfina nu-ți va lua durerea fizică pe care o vei trăi în curând.

          • Ptr boul de golf

            Poti sa-mi zici bozgor, prost si incult ramai.

    • Golf Răspunde

      @H&R, bravo, am râs bine, bine le spui.

  3. Lume Lume Răspunde

    In lume s-au vaccinat 5.3 miliarde de oameni.

    • H&R Răspunde

      Deci suntem peste 70%, adica virusul e pe cale de disparitie.

    • @Lume Lume Răspunde

      Mai taie niște zerouri că ești penibil.

    • Max Vax Răspunde

      De unde ai scos ca s-au vaccinat 5.3 mld?…sau 6.2 mld cum a zis altu? Sunt doze ,nu vaccinati 😉. Sunt abia 43% care au luat macar o doza .

      • ... Răspunde

        @Max Vax. O fi socotit și minimarțienii din capul lui.😱🥴😜
        De aia am zis și eu să taie acolo niște zerouri. Măcar una.

      • Statistic Răspunde

        Degeaba croncaniti ,2.6 miliarde sunt cu 2 doze ,33.4 este vaccinata.
        Este mult ,este putin , problema este ca multe tari trag jos statistica pt ca nu au bani si posibilitati de a se vaccina , dar acolo este prostia unde ai vaccin si lumea nu se vaccineaza .Europa sta mult mai bine ,reduc restrictiile ,la noi se vor introduce tot mai multe .Si moare lumea ,suntem in frunte la numarul de decese.

        • .... Răspunde

          Bai ce s- a stricat statistica la unguri azi ,din cauza ca din vara nu se poarta masca niciunde , si nici nu sunt restrictii de nici un fel , au ajuns la 633 infectati si 5 decedati .

  4. Satmareanul Răspunde

    Salutare, Din pacate aceasta este cultura. H&R atat a priceput din mesajul lui MaciLaci. Human&Retard. Multa sanatate tuturor!

    • bigbrother Răspunde

      Vrei sa zici ca tu ai gasit acolo ceva mesaj?

      • H&R Răspunde

        Satmareanul a gasit. Ceva a gasit, dar inca nu stie ce. Si zice ca e normal asa ceva. Nu e destul ca toata ziua auzi si vezi la tv si radio numai de covid, dar astia doi mai ales atat pot. Cred ca si Satmareanul e pe drumul cel bun catre acel viitor. Trist, foarte trist!

        • asistenta Răspunde

          Ar trebui sa mergi pe sectie ,sa vezi real ,nu la radio-TV .In capitala nu mai au unde pune bolnavii covid .Da tu crezi ca totul este inventat si doctorii joaca carti …

  5. H&R Răspunde

    Asta e ceva gluma proasta?

    Ce conține vaccinul ARN mesager pe înțelesul tuturor!
    Lista ingredientelor este relativ simplă în comparație cu alte vaccinuri: apă, săruri, oțet, zahăr, grăsimi și o substanță activă, fără conservanți.

  6. MaciLaci Răspunde

    Ai uitat ingredientul de baza, chipul.

  7. MaciLaci Răspunde

    Se face la Mari neni in bucatarie?

    • Lorenzo Lamas Răspunde

      Nu ai cu cine Maci Laci.
      E o natie de babuini, inculti, pupociosi de moaste

      • Golf Răspunde

        Repet

        Bozgore… Ura ta pentru români și România se transformă în cancer și nici morfina nu-ți va lua durerea fizică pe care o vei trăi în curând.

        O meriți.

        • Dacus Răspunde

          @Golf , citez de la tine : ” România se transformă în cancer ”
          si da ai dreptate , este cancerul prostiei , a politicienilor care nu se pricep la nimic ,inafara de a gasi moduri de imbogatire , care mai mult incurca privatii ,tara unde totul merge de 30 de ani mai prost ,spre si mai prost.Romanii si bulgarii sunt ultimii la toate capitolele in Europa .Ai de ce sa fi mandru …

  8. Nu conteaza Răspunde

    @H&R
    Nu ai cu cine vorbii pentru ca multi nu gandesc. Primesc totul mura-n gura de la tembelizor & co. Nu mai au multi filtre in rationamentul lor. Din pacate, pe zi ce trece, dispare rationamentul critic, pentru ca informatiile aruncate pe CANALE de stiri sunt inghitite pe nemestecate si luate ca adevaruri absolute. Din pacate, multi nici nu baga de seama ca le sunt rapite drepturi garantate de Constitutie pentru o boala EXISTENTA ( de parca alte boli nu ar exista, sau nu au murit sau suferit oameni ca nu au avut acces la tratamente pentru bolile lor gen cancer, HIV s.a.), care le este fluturata obsesiv prin fata ochilor de o mass media platita cu bani grei de guvernul tarii.
    Asta imi aduce aminte de

    • covid 19 Răspunde

      De ce-ti aduce aminte pacaliciule?

    • asistenta Răspunde

      Toata lumea trebuie tratata , dar cand este pandemie si este o boala transmisibila ,care poate pune pe butuci o tara ,economic si sanitar ,se schimba prioritatile ,dar si alea sunt facute de politicieni .

      • glumetzu Răspunde

        Romania este pe butuci ,din pacate , zilnic se indatoreaza ,din bani nu se vede mare lucru .Trist dar adevarat.

        • ... Răspunde

          Doar că se îndatorează fără cap și se cheltuie mulți bani aiurea. Apoi banii vor trebui dați înapoi. La asta se gândește cineva sau se zice că să sperăm că atunci nu noi vom fi la guvernare???

        • .... w..... Răspunde

          lasa ca vin hungurii su cumparara toata tara.

  9. H&R Răspunde

    Cam asta imi vine aminte cu vaccinarile:
    https://youtu.be/1yfVM0re4Jc?t=2617

    de aici cateva minute, o sa fim ca pasarile astea dodo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.