Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Ministrul Educației: Școlile rămân deschise și peste pragul de 6 la mie

Școlile vor fi decuplate de la rata de infectare din localitate, pragul de 6 la mie de la care se trecea în online fiind eliminat, a decis miercuri Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice se face în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În plus, se va solicita introducerea testelor non-invazive cu salivă, care până acum nu au fost omologate.

„Referitor la scenariile de funcţionare a şcolilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competenţe medicale/epidemiologice):

  • decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezentei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competenţe, în vederea respectării stricte a regulilor de protecţie sanitară în şcoli;
  • adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de salivă, cu rol de screening”, a afirmat ministrul.

El a spus că după această “primă etapă” urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern şi abilitarea miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii în vederea modificării ordinului comun în concordanță cu hotărârile adoptate.

„Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie în vederea stabilirii modului de funcţionare al şcolilor începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021”, susţine ministrul Educaţiei.

Sursa: Digi24

18 comentarii

  1. BruceLee Răspunde

    Asa mai departe , pana vom avea mii de copii la spital ,sute la ATI , Timisoara a trecut de 8 procente.300 copii la spital 30 la ATI , atentie 10 % e cam mult !
    Bruce Lee rezista 💪
    Romania locul 6 in lume la infectari ,2 in Europa la decedati .

  2. Ion Răspunde

    Am putea sa stim si justificarea acestor decizii pline de logica?
    Si totodata, cine poate fi luat la raspundere pentru posibilele consecinte? Ma gandesc ca tot trebuie sa raspunda cineva. Sunt totusi urmari. La orice loc de munca raspundem pentru ce facem.

    • ... Răspunde

      Vedeți? Exact asta a generat stilul ăsta de a reglementa starea de harababură sanitară. Paranoia indusă în capul oamenilor. Așa cum nu poți scoate din capul oamenilor mai în vârstă pomenile la tigăi, statul la cozi la promoții de care de fapt nu ai nevoie generația actuală toată viața va visa și va vedea peste tot și în orice viruși. Sper că sunteți mândri de “realizarea iepocală”? Este exclusiv meritul vostru, asta din cauza deciziilor aiurea luate pe genunchi, multe fără cap și fără noimă. Bine că nu mai vreți să cazați forțat într-un lagăr pe toți vârstnicii trecuți de 65 de ani! Mai țineți minte derbedeilor? Ce justificare avea? Jurmiștii naibii!

      • Golf Răspunde

        Doar virușii imaginari îi vor vedea :).

        Conștientizezi cât de genială este plandemia asta? Înaintea ei a fost alt inamic nevăzut, terorismul, acum sunt virușii. Proștii înghit cu patos tot căcatul pe care îl primesc de la mass media, autorități și transnaționale, doar aceste entități le vor binele, bineînțeles că și acesta este imaginar.

        • ... Răspunde

          Ce noroc pe capul nostru că am reușit să eradicăm cu această ocazie gripa sezonieră!?!?😱
          Pentru alarmiști aș transmite doar că în loc de turniruri din astea publice cu inamicul nevăzut, atenție, nu am zis imaginar!) mai bine v-ați ocupa unii dintre voi să faceți analize și poate un studiu pe probele de ape uzate din canalizare păstrate ca probă-martor ca să vedeți și voi de când se poate identifica covidul la noi! Și ca să cunoaștem bine datele problemei. Vă spun eu, cel puțin din vara lui 2019.

          • Asistenta

            Nu a fost eradicata gripa, e plin orasul de viroza, mai ales in randul copiilor, si seamana cu covidul, e brambureala totala.

  3. Adi Răspunde

    Din nou decizii haotice și toate luate în pripa fără a avea nici cea mai mică remușcare față de copii noștri. O să avem sute de copii la ATI poate chiar și decese ,iar politicienii o să jubileaze numărând morții chiar și în rândul tinerilor .Un dezastru ireversibil cauzat de iresponsabili .

  4. Gerula Răspunde

    Sa ii ia dracu de politicieni ordinari, ii sacrifica până și pe copii noștri de dragul popularității, le e frica sa ia masuri concrete că sa nu scadă în sondaje, acționează haotic fara sa gândească sau să se gândească la noi.
    Câți copii vor trebui să ajungă la ATI până o să își de-a și ei seama că la așa o rata de răspândire comunitară școală devine un focar de infecție.
    Fuck Câțu mațu. Fuck PNL

    • H&R Răspunde

      Nu cred ca Catu sau PNL ar fi de vina. Nu tin cu niciun partid politic. Oricare era la ciolan, bachelita suna tot asa. Pentru bani si ursul danseaza.

  5. Gerula Răspunde

    Nu te supăra, dar cine e la butoane acuma, cine ia decizii în acest moment, probabil că toți făceau la fel dar în acest moment ei sunt la conducere, ei au decis să țină școlile deschise cu ori ce preț, nu eu, nu tu sau altcineva, dar nimeni nu își va asuma răspunderea pentru copii care se infectează in scoli.
    Așa că Fuck PNL.

    • H&R Răspunde

      Ai dreptate, ca pana ce conducea PSD, erau cu gura mare (PNL&co) ca fura ca in codru si tara merge catre rapa. Acum lucrurile sunt invers. PNL e la butoane si PSD&co critica. De fapt nu mai stii care din care partid mai face parte, ca se plimba din loc in loc. Problema e ca n-ai cu cine vota.

  6. Marele Gonzo Răspunde

    De asemenea, peste 2.600 de profesori si angajați din sistemul de învățământ au fost testați pozitiv pentru COVID. = Profesorii trebuie sa se vaccineze obligatoriu !

    După prima săptămână de școală, numărul elevilor infectați cu COVID-19 era de aproximativ 1.000, iar în 23 septembrie numărul acestora crescuse la 3.300.= deci in 10 zile s-a triplat.
    De mentionat ca copii se infecteaza rar unul de la altul , ei iau de la adulti = profesori si parinti, majoritatea nevaccinati.

    • Golf Răspunde

      Să mori tu? Mass media te face, mass media te desface, poftă mare la căcatul pe care ți-l servesc.

    • ... Răspunde

      @Marele Gonzo. Știu concret în cazul unui colegiu de prestigiu din municipiu care a trebuit să intre în online că a apărut covidul ca urmare a elevilor navetiști de la țară. Pentru că cei de la țară nu prea se testează și nici vaccinați nu sunt, nici măcar atâta cât cei de la oraș! În mediul rural procentul de vaccinare nu cred că depășește 20%! În colegiul respectiv s-au îmbolnăvit profesori de la elevi, asta cu tot că profesorii sunt marea majoritate vaccinați și se respectă și purtatul măștii. Deci cum astă treaba cu “Masca te protejează”???? Sunt mulți dintre ei vaccinați și acum bolnavi.
      Și deci @Marele Gonzo, cum stă treaba cu punerea în circulație de informații false?? Sau voi, marii cavaleri ai apocalipsei covid, voi aveți voie???😱😤🤔🤯🤮
      Așa este că nici măcar nu te-ai obosit să-ți verifici afirmațiike?? Să-ți fie rușine!
      Cât vă mai rabdă Pământul???

      • Mascalzone Răspunde

        Da multe cunostinte ai peste tot, ba medici, ba profesori, poate ai si la groapa de gunoi din Doba…
        Profesorii stau grup in cancelarie, fara masti, vorbesc mult si folosesc masina de cafea in comun , ai tu dovezi ca exact de la elevi au luat? Si tot promovezi idea ca vaccinatii se imbolnavesc, da nu spui ca din 100 infectati 94 sunt nevaccinati.
        Ce zici de numerele in crestere de reinfectati, adica au trecut prin covid si acum sunt iarasi bolnavi, multi, mai rau ca prima data.

        • ... Răspunde

          @Jascalzone, eu nu am chef să mă cert cu tine. De fapt nici timp nu am. Ca să răspund simplu și scurt și ca să pricepi și tu scriu cu majuscule, DA SUNT DOVEZI. Satisfăcut?
          Restul cu cunoștințele multe nu e vina mea. Nu e vina mea că nu sesizezi viața trece pe lângă tine în viteză și tu în continuare ai o singură preocupare, poor people!?

  7. Beny Kira Răspunde

    PNL ii protejează pe copii și profesori. PSD vrea să-i omoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.