Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

România începe vaccinarea populației împotriva Covid-19 cu a treia doză

Vaccinarea cu doza a treia începe în 28 septembrie în România, a anunțat premierul Florin Cîțu. Sunt eligibili toți cei care au făcut a doua doză în urmă cu cel puțin 6 luni.

„Am luat decizia ca începând cu 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua să înceapă doza a treia. Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinuri pe bază de ARN mesager”, a spus Cîțu.

Potrivit Comitetului de vaccinare, doza 3 este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare și persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală, potrivit CNCAV.

Programarea pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se va face prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.


Sursa: Digi24

21 comentarii

  1. dr.Raed Răspunde

    Maci Laci,in 28 sa fi acolo(bine sanatos)

  2. dia Răspunde

    Faptul ca nimeni nu isi asuma raspunderea pentru un vaccin experimental doar tu.. este crima impotriva umanitatii. Testarile sunt frauduloase iar pozitivitatea nu e diferentiata de virusii individuali iar oamenii mor de “covid” pentru ca nu iau tratament adecvat.La primele simptome ar trebui sa isi faca CT la plamani..si tratament serios..nu paracetamol..

  3. Press Răspunde

    Măsura va fi implementată din 15 octombrie și va rămâne în vigoare până la sfârșitul anului.

    „Certificatele verzi vor deveni obligatorii pentru toți salariații, fie că sunt din sectorul public, fie că sunt din sectorul privat. O facem pentru două motive esențiale – să facem aceste locuri de muncă sigure, și pentru ca a noastră campanie de vaccinare să fie și mai puternică”, a spus Roberto Speranza, ministrul sănătății italian.

    Toți salariații italieni vor trebui să dovedească faptul că sunt vaccinați, că au trecut prin boală sau că au un test negativ recent la virus. Doar pensionarii și cei neangajați vor mai fi excluși de la regula certificatului obligatoriu.

    Orice angajat care nu prezintă un certificat Covid valid va fi suspendat fără plată după cinci zile, însă nu va putea fi concediat. Cei nevaccinați ar putea fi amendați cu până la 1500 de euro

  4. .... Răspunde

    Valul 4 lovește necruțător România: Cele mai multe infectări și DECESE provocate de COVID-19 sunt la NEVACCINAȚI

    • Adevaratele Stiri Răspunde

      Si tremurati. Cei cu probleme la inima ,plamani etc. Restu nu va cacati pe voi ca o sa ajungeti sa cugetati ca vaccinatii cand le expira doza 6

  5. Adevarul Răspunde

    Romania , cea mai mica rata de vaccinare ,cea mai mare de mortalitate.

    • Dacus Răspunde

      Prostii astia de unguri s-au vaccinat , vezi ieri : 500 infectati ,2 decedati , din vara nu au nici un fel de restrictii ,nici masca niciunde,mai nou doar se recomanda purtarea mastilor ,impotriva gripei sezoniere….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.