Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Temperaturile cresc brusc în acest weekend. ,,Vorbim de valori peste maxima unei zile de vară’’

Vremea va fi frumoasă în acest weekend, vor fi chiar şi 30 de grade Celsius în unele regiuni. Elena Mateescu, directorul ANM, a declarat la Digi24 că este ultimul episod de vară din prima lună de toamnă.

,,La acest sfârșit de săptămână și la începutul săptămânii viitoare vorbim de vreme predominant frumoasă, în încălzire, cu maxime în partea de sud-est în special de 29 grade Celsius, ceea ce înseamnă valori peste maxima unei zile de vară de 25 grade Celsius. Am avut dimineață rece, 0 grade la Miercurea Ciuc, -3 grade la Vârful Omu, 8-10 grade în Capitală, la această oră 17 grade la Calafat, Drobeta Turnu Severin. Și la începutul săptămânii viitoare, pentru luni ne așteptăm să înregistrăm valori ridicate în toată țara, este vreme mai caldă pentru perioada din calendar, în special în partea de vest. În est, sunt valori în coborâre, cu o masă de aer rece în coborâre. De marți vor fi precipitații în jumătatea de vest a țării și în zonele montane, iar maximele în Moldova 13-14 grade”, a afirmat directorul ANM.

Elena Mateescu a explicat că aceste alternanțe de perioade calde cu zile răcoroase vor rămâne pe tot parcursul toamnei, așa cum s-a întâmplat și în primele 9 luni.

Directorul ANM a mai afirmat că luna octombrie va aduce temperaturi cu valori normale perioadei, dar și ploi.


Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.