Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Municipiul Satu Mare, incidenţă de 5,27 la mie. La 6 se interzic petrecerile

Municipiul Satu Mare a depăşit o incidenţă de 5 cazuri de Covid la mia de locuitori. Autorităţile au raportat în această dimineaţă o incidenţă de 5,27 de cazuri de Covid la mia de locuitori, numărul fiind în creştere.

Medicul cercetător Ovidiu Jurma, care a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că Satu Mare va fi județul cu cele mai multe cazuri de Covid, a făcut o nouă prognoză în care arată că incidența infectaților din județ va depăși 12 cazuri la mia de locuitori. Potrivit unei estimări publicată pe contul său de facebook, Ovidiu Jurma arată că numărul îmbolnăvirilor va crește foarte mult în fiecare săptămână iar în luna octombrie voi fi două săptămâni cu peste 12 cazuri la mia de locuitori.

Dacă municipiul Satu Mare trece de o incidenţă de 6 cazuri la mia de locuitori, se vor aplica noi restricţii, iar dacă se trece de un număr de 7,5 cazuri la mia de locuitori vor fi restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

Măsurile de prevenire și combatere a infecțiilor generate de COVID-19 unde incidența cumulată a cazurilor este mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu  7,5/1000 de locuitori, astfel:

  • Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise ;
  • Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise;
  • Se interzice organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;
  • Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber;
  • Se interzice organizarea de evenimente private (nunți , botezuri).
  • Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective;
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spaţiului și în intervalul orar 5:00-2:00 și doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
  • Se interzice activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;
  • Se interzice activitatea operatorilor economici care se desfășoară în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.
  • Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare.
  • Se interzice activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise.
  • Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care administrează săli de jocuri.

 

20 comentarii

  1. Loop Răspunde

    HUO RESTRICȚII PT. ROMANI IAR PWULA DE PNL FACE CONGRES CU 5000 DE PERS.!!!! DA-RAR DUMNEZEU SĂ AVEȚI SOARTA LUI CEAUȘESCU ȘI PNL ȘI USR PLUS UDMR!!!

    • Dacus Răspunde

      Daca nu v-ati vaccinat … la hunguri in weekend au fost 1500 activitati culturale,concerte etc cu 1milion de oameni fara masti !

  2. L-o Răspunde

    MUIE PNL!!!

    • Lelutica Răspunde

      Si in luna martie 1907 , PNL-ul condus de Sturza, a ucis 10.000 de tarani care s-au rasculat, iar in 1916 i-a adunat pe tarani sa lupte in primul razboi mondial inpreuna cu generalul Averescu care a condus armata si in 1907 in reprimarea rascoalei….PNL

  3. FasziLaci Răspunde

    Nu m-am vaccinat. Sunt bine.

    • Dr Răspunde

      …momentan… @FasziLaci

      • AziNu Răspunde

        A trecut un an jumate si e bine, doftore

        • Dr Răspunde

          Te bazezi ca ai trecut prin boala , varianta cea mai light de Wuhan , acum tot mai multi se infecteaza a doua oara cu Delta ,si au efect mai dur ca prima oara.

          • I

            Mai doborârea dute și baga lumea în sperieti în alta parte.Daca credeți în Dumnezeu nu trebuie sa va fie frica de niciun virus.

        • glumetzu Răspunde

          @AziNu : daca a trecut un an si juma , poti sa o belesti inca o data !

        • .... Răspunde

          În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.333 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 164 sunt ale unor pacienți reinfectați

    • Electroman Răspunde

      Voi ,astia ,care aveti frica de cipuri , vedeti ca cele mai multe sunt in calculatoare ,tablete ,smartphone , si stiu totul despre voi ,mai multe decat puteti sa ganditi.Unde umblati ,cu cine va intalniti ,preferinte ,boli , ce cumparati ,ce vorbiti ,chiar si inafara telefonarii !

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Sa se inchida tot si poate asa vom avea timp sa gandim unde am gresit …..aproape cu totii?

  5. 😳😳PAMPAM😳😳 Răspunde

    DEMISIA CONDUCERII ORASULUI si A POLITIEI SATU MARE!!!
    Nu au facut nici-un control la mall, la CAPRICII sunt chefuri cu capacitatea full, fara sa respecte nici o regula (nimanui nu i s-a parut ciudat ca au pus jaluzele ca nimeni sa nu vada ce seintampla in interior?!?!) …. de nunti sa nici nu mai vorbim!!

    • Oskar Răspunde

      Asa este…..fusle este dumnezeul orasului….el poate se faca chefuri la caprici….la el in baruri se fumeaza….nimeni nu are treaba lui!!!!

  6. Osan Răspunde

    Căcat de oraș borât

  7. Geza Răspunde

    Da unde Is organele sa vadă ca la Santec in Solidarității nu se poarta masca nici vânzătoarele !!!???

  8. Valahu Răspunde

    Pai de ce s-a poarte ca patronu circula mereu pe contrasens.

  9. George Răspunde

    Aparent, in afara de numaratoare, nu se face nimic. Bine ca mai stim numara macar….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.