Ultima actualizare: azi, 09:13

Locale

VIDEO. Unde este Poliția Rutieră?! O autoutilitară, pericol-public, surprinsă pe Lucian Blaga

Unde este Poliția Rutieră?! O autoutilitară, pericol-public, a fost surprinsă, sâmbătă seara, pe bulevardul Lucian Blaga din municipiul Satu Mare. Autoutilitara, înmatriculată în județul Sălaj, transporta peste limita admisă diverse fiere și obiecte specifice celor ce fac astfel de „colecții”.

Șoferii care se aflau în spatele autoutilitarei au fost speriați de mașină, mai ales când au văzut că încep să cadă obiecte din „muntele” de fiere.

„Cum se poate circula așa pe bulevardul Lucian Blaga?! Înainte să filmez le-a căzut o găleată. Tatăl meu și-a spart baia de ulei din cauza lor, după ce le-a căzut o bicicletă din autoutilitară, tatăl meu intrând aproape în șanț”, a transmis un cititor PortalSM

Cazul nu este singular, un caz asemănător având loc recent pe strada Botizului, iar astfel de mașini pot fi surprinse destul de des în municipiul Satu Mare, dar și în județ. Sătmărenii reclamă tot mai des astfel de autoturisme în trafic, iar în condițiile acestea nu rămâne să întrebăm decât: unde este Poliția Rutieră?!

 

14 comentarii

  1. Romanistan citizen Răspunde

    Țiganii sălăjeni cu fier vechi???

  2. Satmarean Răspunde

    Ca si pe Lucian Blaga regulat, accidente nedorite se vor intampla si pe str. Alecu Russo unde nu se respecta nici dupa un an de la asfaltarea strazii sensul unic, nici viteza legala nici de conducatori auto si nici de motociclisti , probabil pana cand vor avea loc niste accidente grave. Tot mai multi nesimtiti circula in sens invers sensului unic si daca ii atragi atentia tot tu esti injurat. Probabil Politia menajeaza zona fiidca nu prea vezi prezenta politistilor, desi s-a mai semnalat incalcarea legislatiei rutiere grosolan, incurajand astfel nerespectarea sensului unic si viteza excesiva , strada Alecu Russo fiind o strada dreapta , relativ lunga si intr-o zona retrasa. Aviz Politiei rutiere si celei locale !!! – nu asteptati ca accidente grave sa se intample pe Alecu Russo si sa nu spuneti atunci ca nu ati fost avertizati ! In 2-3 zile de supraveghere si monitorizare a zonei pana si ‘planul’ de amenzi s-ar realiza repede , dar cel mai important ar fi descurajarea incalcarii regulilor de circulatie pe str. Alecu Russo. Chiar daca nu ne convin unele reguli, ele trebuie respectate !

  3. H&R Răspunde

    Poate aveti drum pe la strada Magnoliei azi, duminica seara dupa ora 6-7, si vedeti ce caravane de VW T4 este pe la colectare fier vechi mai ales unde e si Lukoilul. Crezi ca esti la ceva festival mare. Stau acolo pana dimineata pana poate sa descarce “marfa” de pe remorca. Cu puradei cu tot. Totusi intreb asa, ce scoala au puradeii aceia? Ca scoala nu au vazut din interior in viata lor. De citit nu o sa stie, dar permis de conducere o sa aiba. Mmmda Romania educata si civilizata. Pur balcanic.

  4. Profu Răspunde

    Si pe D. J. 193 Paulesti – Pomi circula tot timpu astfel de autovehicule din SJ care transporta fier vechi,claxoneaza mereu pe drum sa fie auziti, tulburand ordinea publica, dar politia nu-i vede sau se face ca nu-i vede ori nu stiu sa aplice legea.

  5. Osan Răspunde

    Heiii, ăla de pe Alecu Russo, gata am inteles cu toții unde locuiești și ce doleanțe ai. Dar mai bine ai propune să se scoată varianta circulației pe un singur sens, adică să mă înțelegi și tu, să se desfășoare în ambele sensuri. Ceea ce faci tu se numeste prăduială, adică îți torni vecinii pe la poliție. Nu e etic. Mai analizeaza-te și tu puțin, corectitudine întruchipată.

    • codul rutier Răspunde

      Latimea drumului din constructie nu permite asta. Mai ales cand apar geeparii care oricum nu respecta codul rutier. Eu la toti care nu respecta semnele de circulatie elementare le doresc ciocnire frontala cat mai repede. Codul rutier si semnele de circulatie de aia sunt ca sa fie respectate.

      • Vasile C. Răspunde

        Da, nu e suficientă lăţimea dar personal am făcut petiţii la primărie din timp pentru evitarea acestei probleme. Am participat şi la dezbaterea PUG-lui (ăla care nu se va termina vreodată) şi am cerut să se prevadă străpungeri spre L. Blaga, bineînţeles despăgubind acolo unde era cazul. Pur şi simplu s-a ras de ideea de a plăti din bani publici o expropriere tot în interes public. PUG-ul prevede trecerea în intravilan a unui areal de 419 ha!!! in zona respectivă. Iar urbanismul sătmărean le oferă o străduţă cu sens unic. În sfârşit, a venit şi arhitectul bucureştean care lucrează la PUG (până la pensie ca gen. Voinea) şi a tras concluzia că nu e necesară o străpungere. Asta e!

      • Vasile C. Răspunde

        Şi încă ceva: aşa cum dezvoltatorilor li se cer să prevadă parcări pentru ansamblurile rezidenţiale şi celor care-şi construesc o casă ar trebui să li se pretindă să construiască 2 locuri de parcare neîmprejmuită. În această abordare lăţimea străzii respective nu este mai mică decât str. Fântânele unde maşinile parcate lasă o lăţime şi mai mică pt. circulaţie în două sensuri.

    • Satmarean Răspunde

      “Osan’-ul , ar trebui sa mai citesti Dex-ul si poate si altceva ca sa stii ce vorbesti – in particular , ce inseamna ‘etic’ – iar daca as fi ‘turnat’ la Politie, cum spui tu ,s-ar fi vazut in realitate cu siguranta pe Alecu Russo. Stiu ca e greu pentru unii sa respecte legea, care de multe ori nu ne convine (nici mie), dar trebuie respectata, insa educatia si civilizatia sunt lucruri greu de dobandit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.