Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

FOTO. Colete cu țigări descoperite de polițiștii de frontieră. Contrabandiștii au fugit

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Sarasău împreună cu cei din cadrul Sectorului PF Negrești Oaș au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în data de 10 septembrie, în jurul orei 18.00, lucrătorii au observat pe direcția localității de frontieră Piatra, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit, trecând înapoi pe teritoriul statului ucrainean. Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului au fost descoperite opt colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului PF Sarasău, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.990 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty free.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 46.683 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.