Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

5 sfaturi pentru un somn odihnitor și confortabil

Cu toții cunoaștem cât de important este un somn odihnitor pentru a beneficia de o viață echilibrată și sănătoasă. O noapte de somn de 6-8 ore este mai mult decât necesară pentru a ne menține o sănătate emoțională psihică echilibrată.

Un somn confortabil este oferit de un pat potrivit, o saltea confortabilă, un program de somn adecvat sau de un mediu potrivit. Odată întrunite aceste condiții, veți beneficia de cel mai dulce somn posibil.

Alege o saltea pentru somn confortabilă

O saltea confortabilă este esențială pentru a putea beneficia de un somn odihnitor, confortabil și  fără dureri. Află care este cea mai buna saltea de dormit potrivit nevoilor tale și achiziționeaz-o pe aceea care corespunde cerințelor tale. Trebuie știu faptul că o saltea de calitate te va ajuta să scapi de dureri, sforăit, alergii, îți va reduce nivelul de stres și nu-ți vei simți nici partenerul când se mișcă în pat.

Optează pentru un pat potrivit nevoilor tale

Atunci când îți alegi patul, trebuie să știi că acesta reprezintă o investiție pe termen lung. Așadar trebui să alegi un pat din materiale rezistente și durabile. Ține cont și de mărimea dormitorului și alege paturi matrimoniale cu dimensiuni potrivite acestuia, astfel încât să poată fi poziționat cu ușurință și totodată să nu ocupe tot spațiul din dormitor. În funcție de stilul amenajării, poți alege un pat din lemn masiv sau unul tapițat, care să se încadreze în designul dormitorului.

Ține cont și de alegerea somierei pentru pat

Somiera patului este acel element care face diferenţa între un pat solid, care poate asigura somn de calitate şi un pat de calitate slabă. Această componentă asigură susţinere pentru salteaua de pat realizând, împreună cu cadrul,  un ansamblu optim pentru recreere, somn şi odihnă. Primele aspecte ce trebuie analizate când vine vorba de somiere sunt legate de dimensiune şi materiale. Trebuie selectată o somieră compatibilă ca dimensiune, realizată din materiale durabile de înaltă calitate care oferă suport perfect pentru saltea.

Fă-ți un program de somn și respectă-l

Deși este greu la început, cu timpul corpul se învață, iar respectarea unui program de somn nu va mai părea imposibilă. Alege să mergi la culcare în fiecare seară la aceeași oră, pentru a-ți crea o disciplină a somnului și a beneficia de toate avantajele unui somn optim. La fel de importantă este și trezirea la aceeași oră, element care completează tabloul disciplinei somnului.

Creează-ți un mediu propice somnului

Optează pentru draperii black-out pentru a întuneca cât mai mult posibil dormitorul, păstrează o ambianță răcoroasă și liniștită, nu lăsa televizorul pornit, pentru a nu-ți distrage atenția și cu două ore înainte de somn, nu folosi telefonul sau tableta, deoarece creierul tău nu va secreta suficientă melatonină, melatonină ce facilitează intrarea în starea de veghe.

Baza somnului este reprezentată de un pat și o somieră pe măsură, o saltea confortabilă, un program de somn, dar și de un mediu potrivit. Respectând câțiva pași simpli, vei reuși să beneficiezi de un somn dulce, relaxant, care-ți va menține o stare de spirit sănătoasă și vivace.


Sursa de imagine: Lia Koltyrina / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.