Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Actriţa Anca Similar, la unul dintre cele mai importante festivaluri de film din lume

Actriţa Anca Similar, la unul dintre cele mai importante festivaluri de film din lume. În ultima săptămână a lunii trecute a avut loc Festivalul Internațional de Film de la San Sebastián (SSIFF, Festival de San Sebastián; DonostiaZinemaldia) Spania, festival competitiv de categoria “A”, acreditat de FIAPF (Federația Internațională a Producătorilor de Film).

La acest prestigios eveniment internațional (cotat între cele mai importante 10 festivaluri de film din lume) Satu Mare a avut-o ca ambasadoare pe talentata actriță Anca Similar de la Teatrul de Nord, care a participat în calitate de concurent în competiția oficială, cu pelicula „Summer planning”  („Planuri de vacanță”)  regia Alexandu Mironescu, în care interpretează rolul unei judecătoare.

Pe covorul roșu de la San Sebastian au fost prezenți în acest an Johnny Depp, Penelope Cruz, Marion Cottilard, Antonio Banderas, Jessica Chastain care a obținut ex-aequo premiul de interpretare pentru rol principal, festivalul de la San Sebastian fiind primul festival care a oferit, la nivel mondial, premii pentru interpretare fără criterii de gen.

Actrița sătmăreană a purtat pentru acest eveniment, ținute semnate de către designerii sătmăreni Ioana Călin (L’Atelier Ioana Călin) și D’OR (Cosmin Mureșan  și David Sebastian) brandurile sătmărene fiind astfel prezente pe scena cinematografică internațională. Iată un minunat moment de celebrare a creativității și potențialului artistic al orașului nostru, o recunoaștere a talentului și unicității artiștilor sătmăreni. În fotografiile din articol, rochia albastră  este semnată Ioana Călin iar compleu alb este semnat D’OR, acestea fiind doar două din ținutele în care actrița Anca Similar a strălucit alături de actorii și realizatorii prezenți la San Sebastian.

Filmul „Planuri de vacanță”,  care a fost selectat și prezentat la San Sebastian în secțiunea NEST a câștigat în luna august trofeul “Heart of Sarajevo“ la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo, categoria scurt metraje. Filmul bucurându-se de un mare succes internațional  a fost selecționat în acest moment la FEST – New films, New Directors  Festival Portugalia, LesFilms des Cannes a Bucharest (premieră națională), International Film Festival Tirana, iar în prima săptămână a lunii noiembrie va fi prezentat la Festivalul Internațional de Scurt Metraje de la Rio de Janeiro (Rio de Janeiro Curta Cinema).

De altfel, prezența românească la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian a fost una excelentă, deoarece trofeul festivalului Scoica de Aur a fost câștigată de un lung metraj românesc „Crai Nou” .

Creativitatea sătmăreană este recunoscută astfel și departe de granițele țării, actorii noștri sunt selecționați în importante competiții cinematograficeiar moda sătmăreană este prezentă pe covorul roșu al unor evenimente de excepție, alături de cele mai mari staruri la nivel internațional, povești de succes care inspiră și încântă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.