Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Dispare dosarul cu șină. Adrian Cozma: Ne dorim o administrație care să fie în serviciul cetățenilor

A fost adoptat Proiectul de lege care prevede ca instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale să nu mai solicite persoanelor fizice sau juridice, în vederea soluţionării unui serviciu public, copii după avize sau alte documente care au fost emise de instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, a anunțat deputatul Adrian Cozma.

Potrivit deputatului sătmărean, după ce acest proiect va deveni lege, instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale vor solicita entităților care au emis documentele, copii sau extrase de pe acestea, în format electronic, în baza consimțământului expres al beneficiarului serviciului public.

,,Românii pierd ore întregi alergând pe la instituții, făcând copii de buletin, arătând certificate de naștere în original sau certificate de urbanism. Am început să schimbăm acest lucru, pentru că ne dorim o administrație care să fie în serviciul cetățenilor și nu care să îi pună pe drumuri.

Proiectul de act normativ va crea premisele unui cadru mai eficient al procesului de acces la servicii publice, prin obligarea instituţiilor publice să îşi dezvolte baze de date interconectate şi proceduri simplificate de interogare a acestora.

Practic, documentele solicitate în original sau copie de administraţia publică se regăsesc în baze de date existente la nivelul altor autorităţi publice, nefiind necesar decât un transfer electronic de cunoaştere în interiorul statului’’, a declarat Adrian Cozma.

4 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    mnah perfect, asta vrea si USR si Ciolos. Va puteti alia.

  2. serios? Răspunde

    eu nu cred ca sa ceva va exista in romanistan in acest secol, si ce o sa faceti cu rudele care “imping” hartii pe la acele institutii ptr salar special de bugetar si pensii speciale??

  3. Roman Răspunde

    Deci d nul adrian n am vazut nici un proiect facut de dvs aprobat si implementat, va laudati cu faptele altora, v ati pus neamurile pe la consiliu, acolitii pe la diferite institutii, ce ati facut pt satu mare de cand sunteti ales? Ce va recomanda in afara de reclama prin presa?

  4. x-ulescu Răspunde

    am citit ,, dispare ..si am vazut poza !! am gandit …in sfarsit dispare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.