Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Avertizare meteo: Vreme foarte rece, vânt și ploi în următoarele zile

Toată țara va fi, în următoarele 3 zile, sub o informare meteo de frig, precipitații moderate cantitativ, vânt și ninsori în zonele montane.

Alerta va fi valabilă până luni dimineață și vizează toată țara. În acest interval, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an. Maximele de astăzi vor varia între 9 și 17 grade. Tot astăzi și la noapte va ploua pe arii extinse în jumătatea de sud, iar cu totul izolat în rest.

În weekend, ploile își vor face apariția în vest și sud-vest, unde se vor strânge cantități însemnate de apă, de până la 35 l/mp.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte (la peste 1500 m), intensificări temporare ale vântului;

Interval de valabilitate: 8 octombrie, ora 10.00 – 11 octombrie, ora 10.00.

Ce spun meteorologii:

,,În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.

Va ploua în jumătatea sudică a țării pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie), iar sâmbătă și duminică (9 și 10 octombrie) mai ales în vest și sud-vest. La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp, iar izolat în Banat și Oltenia 30…35 l/mp.

Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60…70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45…60 km/h”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.