Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Coronavirus Satu Mare: 100 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 4 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.274.119 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), dintre care 2.332 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.130.791 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.292 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 169 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 37.677 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 03.10.2021 (10:00) – 04.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 133 de decese (67 bărbați și 66 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Din totalul de 133 de pacienți decedați, 127 erau nevaccinați și 6 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 45 și 94 de ani și prezentau comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.153. Dintre acestea, 1.468 sunt internate la ATI.

 

17 comentarii

  1. AziDa Răspunde

    Dorel Săndesc: În ATI e iadul, suntem Arca lui Noe de care se agață cu disperare oamenii. Înainte să moară, regretă că nu s-au vaccinat
    Epidemiologii spun că e doar începutul, ei arată aceste previziuni sumbre, e foarte dureros”, a spus medicul.

    Dorel Săndesc a făcut o comparație cu situația din spitalele din celelalte țări europene și a subliniat că acolo situația este diferită, deoarece oamenii au ales să se vaccineze, așa că nu fac forme grave ale bolii.

    “Ne uităm la colegii noștri din țările vest europene, vorbim cu ei, vedem cât de relaxați sunt, cât de puține decese au sau cât de puține cazuri în ATI. Ei au transformat o molima teribilă într-o banală viroză sezonieră. Asta e diferența uriașă, că acolo a devenit o banală viroză sezonieră, deși e aceeași tulpină. Totul pentru că s-a atins pragul de imunizare colectivă, oamenii se pozitivează și acolo în număr mare, dar nu mai fac forme grave, nu mai e nevoie să se interneze și se ajunge că la o gripă sezonieră, cu strănut și simptome minimale”, a afirmat medicul.

    “Am văzut oameni în forme grave cerând cu disperare să fie vaccinați ca să fie salvați, dar nu se mai putea. Sunt prea multe cazuri din acestea cu care ne confruntăm zilnic, de disperări mult prea tardive, când oamenii regretă, mărturisind înainte de a-și da duhul că și-ar fi dorit să fie vaccinați.

  2. Dr Răspunde

    Așa e natura umană, auzim de tot felul de tragedii și vorbim despre ele, dar cu sentimentul că nouă nu ni se poate întâmpla. Oricui i se poate întâmpla, indiferent de vârstă, de stare de sănătate, de rang. Acum vedem oameni tineri care fac forme foarte grave și mor pentru că sunt nevaccinați, covârșitoarea majoritate a celor care blochează ATI și alte secții sunt nevaccinați.

    Studii din Marea Britanie arată că e de peste 40 de ori mai mare riscul să mori dacă nu ești vaccinat”, a povestit vicepreşedintele Societăţii Române de Terapie Intensivă.

    • Info Răspunde

      Israel e caz-școală. A fost pe primul loc la startul vaccinării, acolo au estimat că într-o lună-jumate ajung la peste 80% nivel de vaccinare și au grăbit măsurile de relaxare. Dar s-a întâmplat ceva neanticipat – vaccinarea s-a plafonat și ei sunt acum pe locul 33. Israel nu mai e de mult pe primul loc, ei nu au reușit să depășească 60%, pentru că acolo sunt mulți fundamentaliști ai credinței care au refuzat să se vaccineze. Așa că Israel nu a atins pragul de eficiență spre 90%, plus măsurile de relaxare. De aici rezultă situații cu foarte multe cazuri pozitive și mulți ajung la spital.

    • Alina Răspunde

      O adolescentă de 15 ani a murit de Covid în ziua în care era programată să se vaccineze. Femilia ei este devastată de durere și spune că medicii au făcut „tot ce au putut pentru a o salva”.
      Jorja Halliday, din Portsmouth, Marea Britanie, a murit în spitalul Queen Alexandra, la 4 zile după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus și chiar în ziua în care era programată să se vaccineze. Mama ei, Tracey Halliday, 40 de ani, a spus că Jorja era sănătoasă, făcea sport, avea mulți prieteni și avea în față un viitor luminos, potrivit The Guardian.

      „Era foarte activă, îi plăcea să iasă și să petreacă timp cu prietenii ei, dar și cu frații și surorile ei. Crescând, s-a transformat într-o domnișoară frumoasă… Este devastator, pentru că întotdeauna copiii trebuie să supraviețuiască părinților”, a mai spus mama adolescentei.

      Tracey a mai explicat că Jorja, care nu avea nicio boală, a avut simptome asemănătoare gripei înainte de a face testul PCR, care a dat un rezultat pozitiv, fiind izolată la domiciliu.
      Din cauza durerii în gât, adolescenta nu a mai putut să mănânce. Un medic i-a prescris antibiotice, dar starea ei s-a înrăutățit accelerat, ritmul cardiac ajungând la dublul valorii normale. În aceste condiții a fost dusă la spital.

      „Și-au dat seama cât de grav era și mi s-a permis să o ating, să o țin de mână, să o îmbrățișez… Mi-au permis asta… Sunt încă în punctul în care nu pot să înțeleg că s-a întâmplat.

      Am fost cu ea tot timpul. Au încercat să o pună pe un ventilator pentru a-i oferi corpului o șansă de recuperare. Ritmul cardiac nu s-a stabilizat. Inima ei nu mai putea suporta. Au făcut tot ce se putea din punct de vedere medical, dar nu au putut să o salveze”, a mai spus mama tinerei.

      Rezultatele preliminare ale medicului legist au indicat că Jorja avea miocardită Covid, inflamație cardiacă cauzată de virus.

      • Dr Haus Răspunde

        Virusul Covid nu este unul simplu, respirator, afecteaza majoritatea organelor din corp, unele nici nu dau semne ca au probleme.

  3. AziNu-Altu-...-Golf? Răspunde

    ?

    • ... Răspunde

      Cei 4 au belita pwla, sper ca am scapat de ei

      • ... Răspunde

        Tu vorbește despre persoana ta hoțule! Nu obosiți măi odată? Ce aș pune eu mâna pe vor să vă pun puțin la ceva transpirat la munca de jos! Dar odată tot vă prind!

        • Golf Răspunde

          @… Calm, nici dracu nu bagă în seamă dronele astea biologice.

          • ...

            Da, dar fac atâta gălăgie că deja mă doare capul numai când văd ce articole lungi sunt în stare să copieze! Retarzii nu își dau seama că nici drq nu le citește! Mă gândesc că e ca și la articolele publicate, după lungimea textului sau după numărul de cuvinte. Noroc că nu copiază și bibliografia ca să fie completă capodopera că atunci ar fi jale! S-ar și bloca site-ul! 🤔😱😲🤪

    • Altu Răspunde

      Așa-i că nu are farmec când tu centrezi,tu dai cu capul? Uite,eu îți recomand să și aperi. Tu fiind inteligent și cu notă mare la testul Pisa ai înțeles sfatul.

  4. ... Răspunde

    @altu. Eu nu am obiceiul sa port dialog cu mine insumi. Asta fac unii pe aici eu sigur nu. Iar daca tu constati ca sunt mai multi care nu au aceeasi parere ca si tine asta nu inseamna ca ar fi vorba de o singura persoana. Si eu as putea sa pun intrebari pe aceasta tema pentru ca am niste dubii legat de identitatea unora dar nu ma intereseaza. Daca cineva are placerea sa poarte dialog de unul singur pe aici atunci mie imi pare sincer rau de el. Pe de o parte e aproape sa se dileasca de tot iar pe de alta parte inseamna ca acasa nu e bagat in seama.

  5. Altu Răspunde

    @”…”,ai dreptate, sunt vreo zece persoane diferite care dau copy paste la articole apocaliptice. Nici unul nu comentează ,doar postează. Să fie coincidenta. Eu nu am avut treabă cu tine/dumneata ci cu cel care mi-a invocat ” numele”,iar despre cel cu “organu” în gură ce pot să zic,s-a vaccinat, e inteligent.

    • ... Răspunde

      @altu, intuiam eu că ceva nu e în ordine. Referitor la cel/cei care înjură în cel mai josnic mod mă gândesc că nu au apucat și nici nu au pe cineva în familie care să le reamintească cum era în anii 50-60 pe la noi. Mă refeream la înfierarea dușmanului de clasă. Asemănările sunt izbitoare, de-a dreptul năucitoare!
      PS. În toate țările unde oamenii s-au vaccinat a fost alegerea lor și nicăieri nu s-a produs această polarizare dirijată a societății cum este la noi. Băgați asta la “calculator”. Cu cât terminați mai repede cu arătatul degetului cu atât se va remedia treaba mai repede. Doar că răul este deja făcut și nimeni nu v-a obligat la asta. A fost alegerea voastră cîțoorbanistă marcată și de un vizibil dispreț profund față de cetățeanul simplu care vă plătește taxele și impozitele. Ca să aveți în ce lăfăi.

  6. AziNu-Altu-...-Golf? Răspunde

    Atata ati produs gugustiucilor?

  7. ... Răspunde

    Prin înalta oblăduire a lui Arahat s-a decis că intervențiile chirurgicale se suspendă 30 de zile (mă rog, mai puțin urgențele. Dar cine și cum decide ce e urgență?). Se repetă iar și iar. Apoi ne mirăm că 88% dintre pacienții oncologici aflați sub tratament au decedat? Bineînțeles de covid.😱

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.