Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Migranți prinși în județul Satu Mare. Voiau să ajungă ilegal în țări din vestul Europei

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat trei cetăţeni străini care intenţionau să treacă ilegal din România în Ungaria, pe frontiera verde. Cu toţii voiau să ajungă în ţări din vestul Europei, dar  sunt cercetaţi acum pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

Concret, duminică, 3 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.00, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, poliţiştii de frontieră  în cooperare cu colegii din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare au depistat două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Acestea au fost conduse la sediul Sectorului în Punctul de Trecere a Frontierei Petea şi, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că este vorba despre doi cetăţeni din Libia. Aceştia au 27, respectiv 34 de ani şi intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei.

Câteva ore mai târziu, continuând acţiunea pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au mai depistat, la aproximativ 200 metri de linia de frontieră, o a treia persoană, care nu îşi justifica prezenţa în zonă. Şi aceasta a fost condusă la sediul instituţiei, iar în urma verificărilor s-a stabilit că este vorba despre un cetăţean tunisian în vârstă de 26 de ani. Şi acesta intenţiona să treacă ilegal frontiera din ţara noastră în Ungaria pentru a ajunge mai apoi într-un stat Schengen.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalul cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Sursa: Poliția de Frontieră

Un comentariu

  1. Aspi Rina Răspunde

    Cum ajung acesti “migranti” in Romania ?! Simplu ! I-au lasat alte state sa ajunga.Nu inteleg de ce noi ne dam peste cap sa-i oprim aici in loc sa procedam exact cum au procedat cei peste a caror teritorii au trecut pana la noi !! La Merkel si la Boris Jonson vor ei sa ajunga ei,nicidecum in prapadita asta de tara !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.