Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Coronavirus Satu Mare: 92 de cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 12 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.382.531 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.205 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.188.975 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.743 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 260 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 40.071 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 11.10.2021 (10:00) – 12.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 442 de decese (226 bărbați și 216 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București. 410 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 10 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 22 de pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Din totalul de 442 pacienți decedați, 397 erau nevaccinați și 45 vaccinați. Cei 45 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 49 și 91 de ani. 44 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar unul nu a avut comorbidități declarate.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 17.141. Dintre acestea, 1.667 sunt internate la ATI.

23 comentarii

  1. delia Răspunde

    Geert Vanden Bossche (doctorat la Universitatea din Ghent, Belgia, și doctoratul în virologie de la Universitatea din Hohenheim, Germania; a predat la universități din Belgia și Germania, apoi a lucrat în cadrul mai multor companii producătoare de vaccinuri s-a alăturat echipei Global Health Discovery a Fundației Bill & Melinda Gates din Seattle (SUA) în calitate de ofițer principal de program; apoi a lucrat cu Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare (GAVI) din Geneva în calitate de Senior Manager Program Ebola unde a urmărit eforturile de a dezvolta un vaccin Ebola, apoi s-a alăturat Centrului German pentru Cercetarea Infecțiilor din Köln, în calitate de șef al biroului de dezvoltare a vaccinurilor) atrăgea atenția că “vom ajunge ca autoritățile din sănătate vor recunoaște dezastrul vaccinării în masă numai când virusul va fi rezistent la vaccin, ducând la morbiditate foarte mare și la rate mari de mortalitate în rândul celor vaccinați și nevaccinați.Dacă virusul devine rezistent, anticorpii celor vaccinați nu vor mai funcționa, dar tot vor suprima imunitatea naturală a acestora. Pentru că presiunea de infectare va crește foarte mult, chiar și cei nevaccinați vor fi amenințați de boală. Din păcate cred că asta o să se întâmple.
    “CER ȘI IMPLOR SĂ FIE OPRITĂ VACCINAREA ÎN MASĂ A CELOR TINERI, pentru că VA FI O CATASTROFĂ, vaccinarea în masă duce la APARIȚIA DE VARIANTE ȘI MAI INFECȚIOASE dar are un IMPACT FOARTE DISTRUCTIV ASUPRA POPULAȚIEI TINERE PENTRU CĂ LE ERODEAZĂ IMUNITATEA NATURALĂ. Anticorpii de la vaccin au o durată lungă și suprimă imunitatea naturală.
    Când virusul va ajunge la rezistență totală la vaccin, acești tineri vor fi lăsați fără nici o protecție”. De ce suntem atunci obligati sa ne vaccinam, ca pana la urma organismul nostru sa nu mai vindece nicio boala?Datorita vaccinului apar noile variante.

    • Bacteriolog Răspunde

      @Delia, aiureli care din pacate circula, si prostimea le si crede, virusurile nu dezvolta rezistenta la vaccin, nici nu se intalnesc cu el, bacteriile dezvolta rezistenta la antibiotice.
      Nu vaccinarea duce la aparitia variantelor mai periculoase ci faptul ca trece prin multe corpuri si in cineva se copiaza secventa genetica gresit.
      NU POSTATI BAZACONII CARE SUNT DATE MAI DEPARTE IMPACHETATE CU NUME SI TEORII CARE PAR STINTIFICE!
      E plin netul de fake!

    • Glumetul Răspunde

      @Delia, mergi inapoi la cratitza si oale, lasa tu teoria la care nu te pricepi.

      • @Glumetul Răspunde

        Du-te ba’ glumetule si stai capra la marginea drumului. Esti isteric. Trage de pe weceu. Cap de sobolan ce esti.

  2. H&R Răspunde

    “Cele mai w@kkinate localități din România:
    * Comuna Dumbrăvița (Timiș): 55% din populație.
    * Cluj-Napoca: 45%
    * Comuna Valea Lupului (Iași): 43%
    * Comuna Giroc (Timiș): 42,30%
    * Comuna Cârcea (Dolj): 41%
    * Otopeni (Ilfov): 40,43%
    Incidența în aceste localități:
    * Comuna Dumbrăvița (Timiș): 17,02 la mie
    * Cluj-Napoca: 10,35 la mie
    * Comuna Valea Lupului (Iași): 14,28 la mie
    * Comuna Giroc (Timiș): 15,97 la mie
    * Comuna Cârcea (Dolj): 13,82 la mie
    * Otopeni (Ilfov): 14,70 la mie
    Sunt date oficiale. În rest, să gândim, că nu e greu.”

    • covid 19 Răspunde

      Pacaliciule, daca tot ai tu statisticile acestea de ce nu ne spui ce procente din cei infectati sunt vaccinati?

      • @covid 19 Răspunde

        10% din cei decedați azi au fost vaccinați cu schemă completă. La asta nu vrei să ne povestești ceva?

  3. ... Răspunde

    @H&R. Dar spune asta lui @Bacteriolog de exemplu, alt deștept de pe planeta Earth! Sigur va zice că e doar coincidență sau antivaxerii sunt de vină și pentru asta!😱😲
    Asta se întâmplă când unii care decid peste capul nostru din cauza aerului rarefiat și prea puțin oxigenat (datorită poziției lor vremelnice din cucuriguu) nu văd pădurea din cauza unor tufe insignifiante sau mai puțin importante. Ne jucăm cu cifre și le adunăm pe cele care ne convin iar pe restul le ascundem sub preș.
    În Africa de vest Ebola a fost oprită în 2014 și fără vaccin. Vaccinul a apărut spre final. Să comparăm sistemul sanitar din Liberia ori Sierra Leone cu al nostru? Și de ce acum câțiva ani se știa și acum nu? Și de ce se puteau face în Africa de vest anchete epidemiologice cum scrie la carte în junglă ori savană și la noi nu? Să nu cumva să vină careva și să spună că Ebola e mai puțin virulent decât covidul pentru că este exact invers! Și în cazul Ebola mai puneți la socoteală faptul că mulți infectați erau bolnavi paralel și cu SIDA! Că acolo asta e la modă! Sunteți niște black hole intelectual! Dar e bine! Țara așa vă vrea!🤔😱😲🤮🥴

    • Dr Răspunde

      Ebola NU se raspandeste prin aer ca si Covid 19,! Asa ca antivaccinistii au demonstrat ca fac, zic, scriu orice numai sa demonstreze ca vaccinul nu e bun! Ajunge sa comparam cifrele de la tarile slab vaccinate cum suntem noi cu cele care au peste 80%. Cine nu vede….

    • Englezu Răspunde

      Pt 3… = confundati si amestecati spreed rate si death rate. Cu exemplul acesta cu Ebola ati dat in baltă. Mai bine taceati. Si vaccinul face diferenta. Am scapat de o gramada de boli mortale.

      • ... Răspunde

        Bineînțeles @Englezu! Doară 88% din cei bolnavi de cancer deja sunt morți de covid! Și asta oficial! Cine știe câți din ăștia deja morți erau nedepistați și băgați la comun în oală?

        • Gica Barosanu Răspunde

          @ … Ce te f*te grija ca cei decedati de boala incurabila in ce statistica ajung.Pt ei e totuna. Vad ca pt tine nu , doar esti mare luptator antivaccin.
          Si lasa oalele in seama lui Lelutica…
          Oamenii mor de ultima boala care da lovitura de gratie .Daca un bolnav de fisuri anale cum ai tu ,face infarct , tu pui la prima ??? …!!! …???

          • ...

            @Gică Barosanu, atât ai înțeles? Vezi să nu îți explodeze singurul neuron din dotare!

  4. @3puncte proaste! Răspunde

    Summary
    COVID-19 is not associated with the highest case fatality rate compared with other emerging viral diseases such as SARS and Ebola, but the combination of a high reproduction number, superspreading events and a globally immunologically naïve population has led to the highest global number of deaths in the past 20 decade compared to any other pandemic.

  5. Bacteriolog Răspunde

    @…
    Esti prost informat, si dai mai departe fake.
    Ebola are rata de raspandire ca Sars cov2, dar este mai mortala 70%
    Asa ca ciocu mic!
    Compared to other infectious diseases, Ebola spreads slowly and to relatively few people. But it is extremely deadly: The World Health Organization said 70 percent of cases in this year’s outbreak are fatal.

    • ... Răspunde

      Dar s-a terminat, nu? Și nu cu așa tămbălău! Eu sunt prost informnat sau tu vrei să te faci ca un Lucifer apocaliptic? Fii sigur că sunt mai informat decât tine! Și știi de ce? Pentru că atunci în 2014 eram exact în Africa de vest exact pentru ajutor și schimb de experiență exact din cauza asta! Așa că ciocul mic și joc de glezne. Am văzut destule cu ocazia asta. Dar autoritățile de acolo erau mult mai profesioniști decât cei pe care îi pupi acum. Bine, nu erau loviți de democrație în tiflă și au luat măsuri dure din primele secunde. Noi nu am luat și am inundat Lombardia cu coronavirus. Să îți povestesc cum? Caută-ți altul cu care te cerți pentru că dacă mă enervez șterg pe jos cu tine.

  6. ... Răspunde

    @Dr de nedoctor! Eu numai atât aș mai avea de adăugat! Și mai vorbiți că unii își caută informații de pe f.book (eu nu am)??? De la tine până acum nu am reușit să deslușesc în amar de niște luni care ar fi totuși părerea ta. Că totuși aici e vorba de comentarii și păreri personale nu de copy-paste. Tu dottore tot copiezi! No ia să copiez și eu, ce mama măsii!
    https://www.stiripesurse.ro/liberalii-invatati-cum-sa-devina-postaci-eficienti-in-mediul-online-fiti-naturali_2043714.html

    • Dr Răspunde

      Adica daca eu dau un link de pe site de incredere si oficial nu e bun , da parerea ta dupa ce ai fumat e … pentru ca e proprie .Ba si karaghiosmele lui Delia sunt de incredere , ca zici tu ,Voi antivaccinistii la toate stiti raspunsul .Un mare cercetator si medic strain a spus ieri ca din propagandei anrivaccinistilor au murit multi oameni ,ar trebui sa-i aiba la constiinta.

      • ... Răspunde

        Nu dar eu am zis că sunt curios de părerea ta și nu de abilitățile tale la copiat. Așa de greu ești la cap? De unde ai furat diploma, ceva Spiru Haret dar și acolo cu ceva intervenții gen Androneasca??? Probabil prima dată ai terminat facultatea și după aia repede ai luat și bac-ul că te treziși că încă nu ai absolvit ceva liceu agricol ca și cineva celebru prin Certeză. Du-te și te plimbă dar singur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.