Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

COVID-19 | Cinci decese în județul Satu Mare, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 18.079 îmbolnăviri, 16.380 vindecări și 552 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au  înregistrat 118 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au  înregistrat cinci decese, două paciente de 66 și 75 de ani și un pacient de 78 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, un pacient de 48 de ani și o pacientă de 72 de ani la Spitalul Municipal Carei, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 175.468 teste, din care 845 realizate în cursul zilei precedente (329 teste RT-PCR și 516 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 21 octombrie  2021, se află 902 persoane izolate și 231 persoane în carantină la domiciliu sau la locați a declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 21 octombrie 2021:

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 658, din care 224 cu doza 3 de rapel;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Scolar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, PCTF Petea;
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 65 din care 38 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinati in cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate: 101.086;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat 2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 20.10.2021, ora 07:15 – 21.10.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat  2171 persoane, dintre care 68 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 2103 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

12 comentarii

  1. Popa Răspunde

    După 24 de ore în secţia COVID, iată reflecţiile mele:

    – deşi am fost „la un pas de moarte” cuvintele medicului Drăghilă, simt că DUMNEZEU mai are cu mine CEVA de făcut…în primul rând să-L mărturisesc mai mult oamenilor…

    – asociez secţia COVID cu PURGATORIUL lui Dante. Toţi întră pe picioare, apoi are loc trierea: unii în RAI, adică acasă în bucuria celor dragi, alţii în Iad, în întuneric…ducâdu-i “cu picioarele înainte” alţii…

    – dintr-un antivaccinist acum am ajuns un promotor fervent al vaccinului la fel ca sfinţitul stareţul EFRÈEM Vatopedinul”, se arată în mesaj.

    Preotul sibian afirmă că „antivacciniştii sunt influenţaţi malefic de duhurile demonice care iau nepregătite sute de suflete”.

    „Dragii mei, vaccinaţi-vă ca să nu ajungeţi aici. Soţia mea, Mari, vaccinată, n-are covid, iată un exemplu concludent. De pe pat de spital vă îmbrăţişez şi vă doresc multă, multă, sănătate”, a mai scris preotul.

    • @Popa Răspunde

      @Popa, adică nici acvum nu încetezi dsă vezi duhuri și demoni? Deci tot halucinații ai? De ce nu îți iei regulat pastilele cu litiu? Tu de fapt tot nu ai priceput nimic! Sunteți cu toții un caraghioslâc mai ales cei declarați reconvertiți la cauza dreaptă! Cei sănătoși la cap de fapt nu avem nevoie de voi! Ne descurcăm ca și până acuma foarte bine fără voi! Ptiu, piei Satana!

  2. sandra Răspunde

    Medicii nu au cu ce trata pe cei veniți cu forme mai grave de boală (în special Tocilizumab), iar în farmacii lipsesc antiviralele, în România dezvoltându-se o piață neagră a medicamentelor (Arbidol, Ivermectină, Favipiravir) ca într-o țară eșuată.Asta-i problema-lipsa de medicamente. Te poti vaccina la infinit ca tot nu scapam fara tratament , tot mai multi vaccinati in spitale. Preasfintitul Gurie al Devei a murit de AVC dupa a treia doza.Conform unei înregistrări audio, maicile care aveau grijă de Episcop reclamă că a intrat în colaps la scurt timp după injectarea cu o a treia doză de vaccin și a murit de accident vascular nu de Covid.Recent a murit fratele unui prieten. A aparut in ziar si nici un cuvant despre faptul ca era dublu intepat cu “vestitul, neobositul,mirificul, a toate facatorul, vaccinul sigur…. etc” pfizer. Asta e “imunitatea, siguranta” Exista pe FB grupul celor care au facut covid, uitati-va de curiozitate cati vaccinati s-au infectat. De medicamente avem nevoie si sa fie tratati corect toti bolnavii si cei cu alte boli nu numai covid.

    • ... Răspunde

      În sfârșit un comentariu scris cu cap!

      • Vaxxon Răspunde

        Din cauza activitatii antivaccinistilor batem recorduri negative la bolnavi in spitale, ATI ,decedati , daca mai tineti asa o sa avem si valul 15 …

    • @ Sandra Răspunde

      Ai nume nou ? Te ai plictisit de celelalte ?
      Iarasi raspandesti idei false , episcopul era foarte bolnav de diabet .
      Cel mai usor sa dai vina pe vaccin .

      • @@Sandra Răspunde

        Dar atunci asta se cheama ca a murit de covid? Era diabetic deomnesat, a facut AVC dar important e ca moare de covid? Doare rau la tine gandirea?

        • asistenta Răspunde

          Covidul provoaca tromboze ,printre multe altele , asta duce la AVC , ce e asa de conspirativ ?
          Iar logica Dvs este proasta , : daca cineva cu artrita si alte probleme osteo-articulare grave , face puseu de tensiune de la alunele cu sare si implicit AVC , a murit de reumatism ???

          • gogu

            omu vrea si el sa justifice ca nu sunt asa multi morti de covid , el sta la ideea fixa: covid e o raceala banala , trece cu usturoi ,paracetamol si leacuri babesti,combinate cu vitamine.
            Datele arata altceva .

          • @asistenta

            Nu stau să discutăm detalii de tratament pentru că exact acolo e problema. Tu ești asistentă și faci ce zice protocolul. Ferească sfântul să mai și gândești că poate va fi mai bine pentru toți?

  3. Sîca Răspunde

    Trogloditul…..dă verdicte, ca de obicei. Putea să lipsească…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.