Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

COVID-19 | Prefectura anunță patru decese la spitalele din Satu Mare, Carei și Negrești

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 17.717 îmbolnăviri, 15.980 vindecări și 530 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 98 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au  înregistrat patru decese, doi pacienți de 67 și 68 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, o pacientă de 80 de ani la Spitalul Municipal Carei și un pacient de 53 de ani la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 172.743 teste, din care 485 realizate în cursul zilei precedente (224  teste RT-PCR și 261 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 17 octombrie  2021, se află 959 persoane izolate și 507 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 17 octombrie 2021:

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 585, din care 267 cu doza 3 de rapel;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Scolar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, PCTF Petea;
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 65 din care 38 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinati in cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate:  99.862;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat 2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 16.10.2021, ora 07:15 – 17.10.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 3585 persoane, dintre care 113 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 3472 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

21 comentarii

    • Gumi Maci Răspunde

      Și tu poți să mori, de prost ce ești, asta nu înseamnă că toți cei care mor sunt prosti.

    • Dr Răspunde

      Nnici un vaccin nu este 100%.Nu toate organismele dezvolta cantitate suficienta de anticorpi. Comorbiditatile scad drastic numarul de anticorpi si raspunsul imunitar.
      Daca ne uitam la tarile cu pedte 80% vaccinare si la noi se vede clar dupa situatia de facto ca vaccinul functioneaza.

      • Dr Răspunde

        Anul trecut lozinca era că masca protejează. Acum se recunoaște că nu prea. Deci cine minte mai tare?

        • IT Răspunde

          @ AziNu & Co ; totdeauna gasesti nod in papura ,se vede ca ai crescut in balarii.
          Masca protejeaza , dar trebuie una de calitate ,nu gunoaiele alea ieftine ce poarta toata lumea in mod incorect ,pus special sa rasufle aer pe langa nas , da in cele mai multe cazuri pus sub nas,si saptamani la rand bagat repetat in buzunar .

          Tema de casa :
          https://www.realitatea.net/stiri/actual/nou-semnal-de-alarma-legat-de-faptul-ca-romania-ar-putea-genera-o-noua-varianta-virala-radu-tincu-oms-va-propune-masuri-restrictive_616c8ea19ba6aa64ad733376

          • Dr

            Orban Viktor a spus la televiziunea maghiară recent într-un interviu că este o prostie că masca te protejează. Trebuie musai să te vaccinezi! O să-i transmit că tu premiant Nobel la medicină Doctor Zero nu ești de acord cu el. Mă gândesc că totuși deține cu puțin mai multe informații credibile decât tu, altfel nu afirma public așa ceva. În Ungaria nu ține faza cu afirmații în public de minciuni pentru că în secunda doi ai zburat.
            Acum guvernul WHO e la noi în țară. Mă aștept la restricții dure impuse pentru că guvernul Cîțu a sabotat măsurile antipandemice.
            Aștept cu nerăbdare reacția ta, poate pricepi ceva din ce am scris. Sau poate nu?

          • Dr

            Sunt de acord cu Victor ,dar acolo sunt vaccinati oamenii ,el chiar cu a 3-a doza.
            Tu inoti in mocirla si cauti pretexte ca sa ai dreptate.NU ai Dreptate , lumea moare gramada in Romania ,am ajuns de rasul lumii , toti ne dau ca exemplu negativ .Vedeti prostii de romani needucati cred mai bine balivernele antivaccinistilor si fakeurile de pe net si retele ,nu se vaccineaza , si nici macar nu-si dau seama ce prostie fack !!!
            Daca lumea nu e vaccinata , raman masurile vechi : masca ,spalatul ,distantarea ,statul acasa etc .Ca astea sunt , tu stii ceva mai bun ???

  1. Gumi Maci Răspunde

    Ba scula! unde scrie in articolul de pe stiripesurse că erau vaccinați cu ambele doze? Tu ori nu înțelegi ce citești, ori manipulezi, ori ești o scula. Ai grija că pun câinii pe tine.

    • Maci Laci Răspunde

      În știrile locale, băiatu! Acolo se spune. La șentru se pare că nu e voie.

      • Gumi Maci Răspunde

        “Baiatu” ii ma-ta. Ca daca imi reusea din prima imi erai deja nepot.

        • Maci Laci Răspunde

          Refulează intelijența din tine? Cine ți-a permis să vorbești așa cu mine? Sau te crezi acasă la ușa șatrei? Mânca-mi-ai …. mare cretin mai ești! Condoleanțe familiei că te suportă! Înainte de a te adresa altora ar fi bine să te ștergi te maro pe gură. Miroase până la graniță.

        • Gumi Maci Răspunde

          Adevărul e că nu știu sigur cine e mama. Sunt mai multe pretendente. Încă nu s-a decis care e. Așa că așa în weekend când mi se termină porția de băutură și nici Mona nu mai am mă leg de mama altora. Mai ales dacă îmi aduc aminte de mutra lor urâtă.

      • Gumi Maci Răspunde

        Citeste si tu stirile mondiale baiatu, nu stiri din alea “locale” in care bade gheorghe s-o imburdat cu strafu in sant.

        • Maci Laci Răspunde

          Aia tu citești cu Ghiță Mondialu și cu alte celebrități de-ale tale. De fapt niște nulități absolute.

  2. Ovidiu Răspunde

    Numai inteligenti la articolele legate de covid. Nu va vaccinati ca macar scad preturile la apartamente.

  3. Adina Răspunde

    Cum poti muri la 20 de ani cu 6 teste negative..si unul “in sfarsit pozitiv”?Nu inteleg ..omul se simte rau si tu ii tot faci teste in loc sa il tratezi,altadata mergeai cu simptomele astea ,erai consultat, trimis imediat la raze si tratat,ce dracu se tot asteapta? Exista medic de familie, sigur poate sa dea un tratament adecvat.Stiu caz in care omul s-a simtit rau, era vaccinat, s-a dus la spital si la raze i-au vazut o pata si i-au spus ca-i covid si au vrut sa-l trimita cu ambulanta la un spital din judet covid dar omul a refuzat, s-a dus la TBC i-au facut analize si avea pneumonie, a luat tratament si acum e bine acasa.Atata stiu COVID..si tratament protocol..ca-i bun ca.. nu..si ne miram ca mor oameni tratati necorespunzator. Frica e mai grava ca covidul, asta au reusit sa ne induca ..frica..in loc sa iasa la interval personal medical sa linisteasca lumea si sa explice de ce trebuie sa ne vaccinam, sa ne vorbeasca de riscuri, beneficii..Dar nu..la noi iese doar Catu si Arafat..si ameninta..CE INCREDERE SA MAI AI IN MASCARADA ASTA DE DOI BANI?

    • ... Răspunde

      Și știu cel puțin două persoane cu diabet insulinodependent care au decedat fiind covud pozitivi dar ATENȚIE!!! 3 zile la rând nu au primit insulină! Apoi ne mirăm că au decedat? Bineînțeles sunt băgați la morți cu covid. Cum să mai ai încredere?

      • .... Răspunde

        Ai tu o idee fixa cu : de ce moare lumea ,si musai sa nu fie cea care da lovitura finala .Tot vii cu idea asta .Exista sisteme pt insulinodependenti care dozeaza automat si cursiv insulina timp de mai multe zile.Dar trebuie sa le cumperi.
        Asta cu : cum sa mai am incredere ? e de rasul plansii .Ce ti- e frica sa ajungi in alta categorie ?
        “ATENȚIE!!! 3 zile la rând nu au primit insulină! ” macar trebuiau sa spuna ca au nevoie de insulina , sau sa scrie pe frunte.Pariu ca nu s-au vaccinat …

        • ... Răspunde

          Li s-a spus la eroi. Din prima zi au spus asta aparținătorii. Iar a doua zi au dus o doză la poarta spitalului de contagioși pentru că acolo a fost internat. Cu toate astea insulina nu a ajuns la bolnav iar a treia zi a murit. Și să știi că sunt 100% sigur că am dreptate. Medicii au depus jurământ pentru combaterea tuturor bolilor nu numai pentru covid! Băgați asta la calculator!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.