Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

COVID-19 | Șase decese în județul Satu Mare, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 17.961 îmbolnăviri, 16.259 vindecări și 547 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 86 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au înregistrat șase decese, două paciente de 67 și 71 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, doi pacienți de 94 și 63 de ani la Spitalul Municipal Carei și o pacientă de 74 de ani și un pacient de 80 de ani la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 174.623 teste, din care 869 realizate în cursul zilei precedente (342 teste RT-PCR și 527 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 20 octombrie  2021, se află 911 persoane izolate și 294 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 20 octombrie 2021:

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 867, din care 364 cu doza 3 de rapel;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Scolar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, PCTF Petea;
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 65 din care 38 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinati in cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate: 100.719;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat 2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 19.10.2021, ora 07:15 – 20.10.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 2472 persoane, dintre care 40 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 2432 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

21 comentarii

  1. .... Răspunde

    In tara situatia e mai rea ,virusul delta este mai periculos , vaccinativa !
    Dintre cele 423 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 17 la categoria de vârstă 40-49 ani …

  2. dia Răspunde

    Sa se vaccineze cine vrea ca dupa cat se vede de cand cu vaccinul sunt si mai multe cazuri, eu am trecut prin boala si n-o sa ma injectez doar pentru anticorpi pe care oricum ii am. Vaccinul e pentru certificat sanitar, nu pentru libertate ,mai cititi si surse externe nu doar propaganda

    • @Dia Răspunde

      Tu faci propaganda inselatoare, si cei trecuti prin boala se reinfecteaza! Raspandesc boala din nou! Nivelul de anticorpi dupa boala scade abrupt dupa 6 luni.

    • Leluțica Răspunde

      Dia ti as zice sa mergi inapoi la cratitza, da stiu ca nu esti femeie, ci un antivaccinist cu testicule, care ar trebui busite cu cizma.

    • Bebe Durul Răspunde

      Ce vreti ca Dia sa fie intelegatoare, si cu incredere in stiinta si vaccin, cum au celelalte tari vaccinate bine, cand nu a respectat masurile acelea simple cu masca, distantarea si spalatul pe maini, dezinfectarea obiectelor, si asa a luat Covid 19.

      • Glumetul Răspunde

        @Dia , macar prezervativ folosesti? vezi ca te pricopsesti cu niscai mancarimi, la care oxigenul nu ajuta!

    • Olteanu Răspunde

      Dia, facui ce facui, luasesi la poponeata si tot ramasesi gravida, copilul : “Prostia Ucide “

  3. vaccinativacatotmuriti Răspunde

    Din totalul de 423 de pacienți decedați, 390 erau nevaccinați și 33 vaccinați. Cei 33 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 50 și 80 de ani. 32 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

    • Catre boi Răspunde

      Aveti clapari pe ochi? Nu vedeti ca noi cei mai nevaccinati batem recorduri negative, iar tarile cu cei vaccinati min 80%, relaxeaza?
      Voi antivaccinistii ce vreti? Restrictii si sa moara cat mai multa lume? Ca asta este!
      Aveti interese un pompe funebre?

  4. Morga Răspunde

    Va asteptam !!!

  5. misi Răspunde

    Nu va purtati voi grija noastra, a nevaccinatilor. Vedeti va de viata voastra , umblati la mall, la concerte, etc. Voi imprastiati mai bine virusul decat noi. Dar nu vreti sa vedeti realitatea.
    https://stirileprotv.ro/stiri/international/colin-powell-a-murit-la-84-de-ani-dupa-ce-s-a-infectat-cu-covid-19.html

    • Altu Răspunde

      Misi Desteptul, inafara de tine și alti cațiva țicniți toata lumea stie ca raspunsul imunitar la persoanele în vârsta poate fi slab. Presupun ca domnul cu pricina a c avut “posibilitatea” să consume alcool, fapt ce scade si mai mult raspunsul imunitar.

    • bacteriolog Răspunde

      Si cum explicati stintific, ca in tarile bine vaccinate nu sunt probleme, iar in Romania, cu cea mai scazuta vaccinare, zilnic avem recorduri?

    • Gica Barosanu Răspunde

      @misi = alt scapat mental, de astia e plina tara, Romania prapad economic si sanitar, din cauza inconstientilor ca el. Astia mai bine mor decat sa se vaccineze! Nu ai cu cine, asta e nivelul mental, mai jos nu se poate. Misi, te bagi sub curul broastei?

      • Glumetul Răspunde

        Pana si broasca alege sa se vaccineze, si da cu parere de rau ca nu exista vaccin impotriva berzelor! Ha-ha!

    • ... Răspunde

      @misi. Powell suferea de mult de cancer de sânge cu multiple metastaze. Cu vârsta lui și cu toate celelalte probabil trăia veșnic după tine? De ce nu prezinți toată știrea decât doar ce îți convine. Colin Powell era pe moarte oricum de multă vreme.

  6. Satmarean 1 Răspunde

    Cat de nesintit sa fii, sa vezi ce este in spitale si ei sa tot latre prostii. Nu le este rusine? Ascundeti-va si taceti dracului acolo in lumea voastra. Sper sa se ceara cerif verde, testare si pe strada daca iesi ,de loc de munca sa nici nu vb. Nu vrei? Liber. Muriti de foame. Nu ma refer la cei care din cauze medicale nu se pot vaccina.
    Numai asa vom scapa. Asa au scapat si cei din UE(civilizata).

  7. ????? Răspunde

    Hai opincari , sa nu va. vactinati . Macar ne scapam de voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.