Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

COVID-19 | Șase decese în județul Satu Mare, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 18644 îmbolnăviri, 16896 vindecări și 573 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 123 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au înregistrat 6 decese – doi pacienți de 58 și 77 de ani și două paciente de 73 și 77 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și două paciente de 53 și 69 de ani la Spitalul Municipal Carei, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 179287 teste, din care 763 realizate în cursul zilei precedente (233 teste RT-PCR și 530 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 27 octombrie 2021, se află 941 persoane izolate și 152 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 27 octombrie 2021:

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 2029, din care 1522 cu prima doză și 372 cu doza 3 de rapel;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Școlar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, PCTF Petea);
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 65 din care 38 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinați în cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate: 107.023;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat 2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 26.10.2021, ora 07:15 – 27.10.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 1811 persoane, dintre care 20 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 1791 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

 

12 comentarii

  1. Soso Răspunde

    Un student medicinist în vârstă de 24 de ani a fost găsit mort în apartamentul său din Nantes, la 10 zile după ce fusese vaccinat cu serul AstraZeneca.Situația din Franța e foarte relevantă pentru ce se poate întâmpla în România, având în vedere că la noi decanii facultăților de medicină fac presiuni asupra studenților să se vaccineze, condiționându-le prezența fizică la cursuri și seminarii. Or, medicina nu e o facultate care să se poată face „la distanță”. Alta stire actuala..Un student în vârstă de 21 de ani din Franța, aflat în primul an la peisagistică, vaccinat, a suferit un atac de cord după ora de sport, după cum a dezvăluit site-ul 20 minutes.Alta stire Omul de afaceri Cristian Țânțăreanu a fost infectat cu Covid-19 după cum a dezvăluit într-un interviu pentru Fanatik. Deși vaccinat cu două doze, milionarul a fost internat timp de o săptămână la Spitalul Matei Balș din Capitală, după ce starea lui a început să se înrăutățească,..si lista poate continua.E OK NE VACCINAM ,DAR CINE RASPUNDE PENTRU REACTIILE ADVERSE SI DECESE?ASTEA DE CE NU SE SPUN LA STIRI ?!E UN ACT MEDICAL SI TREBUIE INFORMATA LUMEA DE EFECTE SAU NUMAI DIN 2023 O SA AFLAM REZULTATELE?

    • Golf Răspunde

      Din punctul lor de vedere tu răspunzi pentru chimicalele pe care îi lași să ți le injecteze, doar semnezi o declarație pe propria răspundere. În aceste condiții trebuie să fi inconștient să îi lași să-ți bage chimicalele.

      Producătorii de vaxx au imunitate de la autorități iar autoritățile nu răspund nici ele pentru deciziile luate. Tradus mai pe șleau, mortul este de vină.

    • Gigi Becali Răspunde

      Bravo desteptule, normal ca te infectezi….dar nu mori. Ai vazut ce a declarat Tantareanu?? Cat despre cei din Franta am mari indoieli. Mai bine abtine-te de la comentarii!!

    • rodica Răspunde

      draghe sos eu am dat si la porca iar de atunci mananc sunce toate ziua cum tai sunca de pe el creste la loc , acum am vazut ca are si aripioare picante tatuate direct kfc si tare ma bucur nu mai trebe sa stau martea la coada , prietenii stiu de ce. Multa sanatate

  2. gicunapoli Răspunde

    mai bine te abtii tu becali, chiar producatorii de vaccine au zis asta “benefits outweigh the risks”, tradus pentru tarani prosti ca gigi becali sa inteleaga: daca din 10 moare unu tot e bine ca am salvat 9 !

    vrei sa fii tu ala unu din 10 becali? sau copilu’ tau? nu intreb de soacra-ta, numai ca nu e la alegere

  3. covid 19 Răspunde

    S-au dat miliarde de vaccinuri (miliardul are 9 zerouri) iar dacă ar fi fost întradevăr probleme ar fi vuit presa antivaccinista şi vacciniştii înşişi. Aşa 1 caz ici colo care nu este clar nu înseamnă mare lucru.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      @covid19. Deocamdată nici Dacian Cioloș și nici Nicușor Dan nu s-a vaccinat cu toate că așa au spus că au trecut demult prin boală. Deci?

  4. Adina Răspunde

    Cine vrea.. sa se vaccineze ,e problema lui, cine a trecut prin boala are imunitate.E absurd sa constrangi lumea cu un act medical ,e genocid, nici macar guvern nu avem, numai ilegalitati se fac!!!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Nu discut că sunt sau nu necesare aceste măsuri. Cel puțin la nivelul județelor care stau cum stăm noi mi se par pe puțin exagerate, dar este cu mare semn de întrebare legalitatea măsurilor întreprinse. Pentru că până la urma urmei cel puțin declarativ am fi încă stat de drept. Și dacă onor guvernul nu respectă acest lucru oricând există pericolul derapajului ca să nu spun în caz de alegeri anticipate (foarte probabile) și câștigarea acestora de un partid mai puțin democratic ar putea spune că acum de ce nu acceptați când cu celălalt guvern ați tăcut? Ne jucăm cu focul. Între timp am ales în stil american șef la PNL, am distrus cu mânuța noastră guvernul, am scăpat balaurul prin liberalizarea pieșei energetice și onor marele șef de stat ca și cum toate ar fi în ordine se plimbă prin Egipt! Voi nu sesizați absurditatea situației? Nu credeți că aceste lucruri dau apă la moară scenariștilor care văd numai făcături? Eu nu văd dar România e plină de proști și needucați.

  5. Soso Răspunde

    După ce le-a dat ordin parlamentarilor să voteze vaccinarea obligatorie a poporului,Iohanis s-a dus să se relaxeze cu soția în Egipt, să viziteze piramidele, ca doar e vacanta.Iar noi ne tinem copiii acasa sau iesim cu declaratii . Alt caz ..”Hemoragie cerebrală după administrarea vaccinului- potrivit autopsiei, aceasta este cauza morții unui tânăr român de 24 de ani, Traian Calancea, care a murit în Trentino din cauza unei hemoragii cerebrale la zece zile după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer, așa titrează ziarul italian Il Giorno.”De ce nu gasim cazurile astea si in presa romana, de ce se ascund?„Nu mă opresc eu din cauza Constituției”-a spus Arafat..Fuhrerii digitali nu numai că spun legea, ei sunt legea.Rochelle Walensky, directoarea Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), a declarat vineri că Statele Unite „ar putea fi nevoite să își actualizeze” definiția pentru ceea ce înseamnă o vaccinare completă împotriva Covid, Adica,.citez “S-ar putea ca în viitor să fie nevoie să actualizăm definiția noastră pentru ceea ce înseamnă a fi complet vaccinat'”..Asta inseamna ca urmeaza si alte doze…ca doar suntem cobai..

    • Trentino Răspunde

      A murit dupa 10 zile de la vaccin dar nu din cauza lui, a avut un accident.

      • ... Răspunde

        Părerea mea e că ar trebui să se termine aceste știri lansate intenționat care doresc să sensibilizeze oamenii. Dacă după doi ani de zile nu a avut rezultat ce se mai jnsistă??? E valabil și pentru vaxeri dar și pentru antivaxeri. Părerea mea. Deja face mai mult rău și chiar nu-i văd rostul. Sau știrile alarmiste copiate de unii. Și ar fi cazul ca să se discute calm, pe subiect și de specialiști și nu de specialiști autoproclamați care s-a dovedit că vorbesc de mukte ori aiurea. Inclusiv Jurma pentru că s-a demonstrat că a bătut câmpii. Că după el noi la Satu Mare trebuia să avem incidență de vreo 150 la mie. Dar de fapt copilul s-a jucat pe calculator cu un model matematic. Deci cam atât despre “profesionalismul” lui. Și să se scoată odată din ecuație (adică din tratarea pandemiei) politicienii pentru că fără ei ne va fi infinit mai bine.Dar ce se decide să se și aplice și să se verifice dacă se respectă. Nu cum a fost vara. Ca dacă nu atunci vom mai răci gura și vom mai purta discuții din astea sterile fără finalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.